INDEXANTHI.GR
Διάφορα

Φεστιβάλ για τις Σκουριές στην Ορεστιάδα

Φεστιβάλ ενημέρωσης και υποστήριξης στον αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι των Σκουριών ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, πραγματοποιείται το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στην Ορεστιάδα από την τοπική Αντιφασιστική Δράση Ανένταχτων Φοιτητών.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ

  • 18.00: Πορεία στην πλατεία Ορεστιάδας
  • 19.30: Προβολή βίντεο για τις Σκουριές
  • 20.00: Ομιλία-συζήτηση με μέλη της επιτροπής αγώνα Μεγάλης Παναγίας (Σκουριές) και μέλη του πανευρωπαϊκού δικτύου “Beyond Europe”.
  • Ακολουθεί πάρτι στον χώρο του πανεπιστημίου.

Η σχετική ανακοίνωση

Από την Ορεστιάδα μέχρι τις Σκουριές παλεύουμε ενάντια στις “χρυσές” δουλειές

Επιλέξαμε να ανοίξουμε στην κοινωνία της Ορεστιάδας το ζήτημα των σκουριών όχι τυχαία. Ως γεωτεχνικοί δεν μπορούμε να δεχτούμε και να ανεχτούμε την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, την υποβάθμιση της οικολογικής αισθητικής και του τοπικού μικροκλίματος ούτε όμως και την ρύπανση των επιφανειακών και υπόγειων υδάτων.

Ως αντικαπιταλιστές δεν μπορούμε να ανεχτούμε και να δεχτούμε μια πολυεθνική στο όνομα του κέρδους και της καπιταλιστικής κερδοφορίας να ξεριζώνει έναν ολόκληρο τόπο και να καταδικάσει εφ’ όρου ζωής να επιβιώσει σε μια άγονη και μολυσμένη γη ευάλωτη από πλημμύρες και κατολισθήσεις. Βέβαια δεν πέφτουμε από τα σύννεφα γιατί κράτος και κεφάλαιο πάντα βρίσκουν πρόθυμους Πάχτες, ”ευαίσθητα” ΜΜΕ και λοιπούς ρουφιάνους και λιγούρηδες.

Ως αντιφασίστες δε μπορούμε να δεχτούμε και να ανεχτούμε την “εργατική ευαισθησία” της Χ.Α. προς το εργοδοτικό σωματείο των χρυσωρύχων αλλά και τους πραίτορες που στέλνουν αριστερές και δεξιές κυβερνήσεις να ξυλοφορτώσουν γυναίκες, παιδιά ,γέρους, να ρίχνουν χημικά μέσα σε σχολεία και να κρατάνε κόσμο σε κατάσταση ομηρίας πάνω στο βουνό για τουλάχιστον έξι ώρες.

Να συμπληρώσουμε και κάτι ακόμα. Εμείς δεν πιστεύουμε στο ”καμία δουλειά δεν είναι ντροπή”. Συγκεκριμένα το να δουλεύεις στα χρυσορυχεία είναι ντροπή, γιατί αυτοί οι είλωτες βάζουν πλάτη στο κεφάλαιο, την πολυεθνική και τον Πάχτα ντροπιάζοντας την τάξη τους. Έτσι ενάντια στην ταξική και ιστορική λήθη να τους θυμίσουμε τους χιλιάδες εργάτες που παλέψανε, χύσανε το αίμα τους ή σκοτώθηκαν στον αγώνα ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, την στυγνή εκμετάλλευση των πολυεθνικών και την καταστροφή του περιβάλλοντος στο βωμό του κέρδους. Όπως αυτοί προδίδουν και φτύνουν την εργατική τάξη ή χτυπάνε αγωνιστές και συντρόφους έτσι και εμείς ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΣΑ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ.

Σε αντίθεση με όλους αυτούς, θέλουμε να προστατεύσουμε το μέλλον των παιδιών τους αλλά και το μέλλον των ηρωικών κατοίκων της Μ. Παναγιάς και των γύρω χωριών. Η λύση βρίσκεται μέσα στις εκδηλώσεις σε κάθε πόλη για να ενημερωθούν όλοι, στις μαχητικές πορείες στις Σκουριές και σε όλες τις πόλεις και σε μαζικά σαμποτάζ σε κάθε μεταλλευτική, μηχανική, τεχνική εργασία.

Όπως είχε πει και ο Άρης Βελουχιώτης: ”Ποιός λοιπόν μπορεί να ενδιαφερθεί καλύτερα για τον τόπο του; Αυτοί που ξεπορτίζουν τα κεφάλια τους απ’ τον τόπο τους ή εμείς που παραμείναμε εδώ μαζί με τα πεζούλια μας;”

 

0 Reviews

Write a Review

Σχετικά άρθρα

Οι γιατροί και τα κυβερνητικά ψέματα

Super User

Γλίτωσε τα χειρότερα ο οικισμός του Ορμενίου

Super User

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. συνεχίζει να εξαπατά καταναλωτές και κτηνοτρόφους

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies