INDEXANTHI.GR
Κόσμος

Ουγγαρία: ο ευρωπαϊκός ολοκληρωτισμός εναντίον των μεταναστών

Η Ουγγαρία πρέπει επιτέλους να αρχίσει να σέβεται τα δικαιώματα των προσφύγων! Στείλε μια επιστολή προς τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας και έλα μαζί μας απαιτώντας μία δίκαιη και ανθρώπινη μεταχείριση των προσώπων που έχουν ανάγκη!

Η Ουγγρική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών, η Menedék – Ουγγρική Ένωση Μεταναστών, το Ίδρυμα “Artemisszió”, η Μεταναστευτική Βοήθεια, η Ομάδα για την Αλληλεγγύη των Μεταναστών και η Επιτροπή Ελσίνκι της Ουγγαρίας, καλούν όλους τους Ευρωπαίους πολίτες να απαιτήσουν από την ουγγρική κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα τους πρόσφατα ψηφισθέντες νόμους που επιτρέπουν την άμεση απέλαση των αιτούντων άσυλο στη Σερβία και τη φυλάκιση λόγω διέλευσης των συνόρων.

Καλούμε τις ουγγρικές αρχές να υιοθετήσουν κανονισμούς σύμφωνους με το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο και να παράσχουν ασφαλή διαμονή που θα σέβεται την ανθρωπότητα και την αξιοπρέπεια αυτών που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Η σκληρή νέα νομοθεσία τίθεται σε ισχύ στις 15 Σεπτεμβρίου. Από την ημερομηνία αυτή, οι παράτυποι μετανάστες που θα εισέρχονται στην Ουγγαρία θα πρέπει να επιστρέφονται με συνοπτικές διαδικασίες στη χώρα από την οποία εισήλθαν, κυρίως τη Σερβία. Αυτό σημαίνει την επιστροφή σε μία περιφέρεια που στερείται ενός ασφαλούς συστήματος ασφάλειας.

Νόμοι που προβλέπουν την αυτόματη απέλαση των μεταναστών και καθιστώντας την παράνομη διέλευση των συνόρων ως έγκλημα που τιμωρείται με φυλάκιση, εξυπηρετούν μόνο έναν στόχο για την ουγγρική κυβέρνηση: να απαλλαγεί από ανθρωπιστικά καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του. Η τρέχουσα προσφυγική κρίση δεν είναι σφάλμα της ουγγρικής κυβέρνησης – είναι μια κοινή ευρωπαϊκή ευθύνη για την εξεύρεση λύσης. Ωστόσο, η απάντηση της ουγγρικής κυβέρνησης στην κρίση δεν είναι μόνο ντροπιαστική για την Ουγγαρία, αλλά και για όλη την Ε.Ε. της οποίας οι αρχές υπονομεύονται.

Ποτέ και κανένα κράτος μέλος δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες ως εχθρούς του δημοσίου και να θεσπίζει τέτοιου είδους κατασταλτικά μέτρα. Ζητάμε, λοιπόν, από όλους τους Ευρωπαίους πολίτες να συμμετάσχουν στο κίνημά μας και να υψώσουν το ανάστημά τους ενάντια στις απάνθρωπες και αντιδημοκρατικές κινήσεις της ουγγρικής κυβέρνησης. Απαιτούμε από τις ουγγρικές αρχές να διασφαλίσει ανθρώπινες προσωρινές συνθήκες διαβίωσης για όλους τους παράτυπους μετανάστες, και τη δέουσα διαδικασία και τη δίκαιη εξέταση όλων των αιτήσεων παροχής ασύλου που υποβλήθηκαν από τους πρόσφυγες που εισέρχονται στην Ε.Ε. μέσω της Ουγγαρίας.

Η Ουγγαρία πρέπει να επιστρέψει στο δρόμο του σεβασμού των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των υποχρεώσεών της βάσει του διεθνούς δικαίου και των συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ταπείνωση των προσφύγων και των Ούγγρων πολιτών πρέπει να σταματήσει τώρα. Καλούμε την κυβέρνηση της Ουγγαρίας να συνεργαστεί με άλλες ευρωπαϊκές χώρες στις διαπραγματεύσεις για να βρεθεί μια μακροχρόνια κοινή λύση.

 

0 Reviews

Write a Review

Σχετικά άρθρα

Το Κατάρ αποχωρεί από τον Ο.Π.Ε.Κ.

Super User

Έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα των εργατών

Super User

Σημαντικές διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies