INDEXANTHI.GR
Πολιτική

Πέθανε ο Γιώργος Κολλάρος

«Έφυγε» τα ξημερώματα της 25η Μαρτίου ο σ. Γιώργος Κολλάρος. O σύντροφος Γιώργος ήταν μέλος της Τομεακής Επιτροπής Ξάνθης του Κ.Κ.Ε., πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ξάνθης και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ε.Σ.Δ.Ε.Π. Πολυτεχνικής Ξάνθης.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955 κι εγκαταστάθηκε στην Ξάνθη το 1974. Μαθητής πήρε μέρος στις διαδηλώσεις έξω από το Πολυτεχνείο τις μέρες της εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973. Το 1975 εντάχθηκε στις γραμμές της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας και μετά από τέσσερα χρόνια έγινε μέλος του κομμουνιστικού κόμματος. Όλα αυτά τα χρόνια συνέβαλε μέσα από διάφορες υπεύθυνες χρεώσεις στην κομματική δουλειά. Μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου Ξάνθης, ενώ μέχρι το τέλος της ζωής του ήταν μέλος της Τομεακής Επιτροπής Ξάνθης, προσφέροντας περισσότερο κι από όσο το επέτρεπε η υγεία του.

Ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση στο φοιτητικό κίνημα, αργότερα ως πρόεδρος του συλλόγου Ε.Δ.Π. της Πολυτεχνικής Σχολής και μέλος της διοίκησης του Ενιαίου Συλλόγου Μελών Δ.Ε.Π. της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης. Συμμετείχε σε όλους τους λαϊκούς και κοινωνικούς αγώνες που αναπτύχθηκαν στην Ξάνθη. Ιδιαίτερα γνωστός για τις παρεμβάσεις του μέσα από τη Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθης, στον αγώνα για να μη μείνει κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό τα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης. Είχε μεγάλη συμβολή στην ανάπτυξη του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στην Ξάνθη, διατελώντας για πολλά χρόνια πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ξάνθης και συμβάλλοντας αποφασιστικά στο δέσιμο της Επιτροπής Ειρήνης με τα σχολεία, μέσα από την καθιέρωση των ανοιξιάτικων εκδηλώσεων.

Υποψήφιος δήμαρχος Ξάνθης το 2006, το 2010 και το 2014, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Ξάνθης το διάστημα 2010-2019, μέσα από συνεχείς παρεμβάσεις ανέδειξε τα προβλήματα της εργατικής λαϊκής οικογένειας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων της πόλης μας. Υπήρξε πολλές φορές υποψήφιος βουλευτής του Κ.Κ.Ε.

Ο σ. Γιώργος με την πραότητα που τον διέκρινε ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και μετέδιδε με ευκολία την πίστη και την αισιοδοξία πως «θα τα καταφέρουμε». Κάθε Δευτέρα μέσα από την εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης, με την αμεσότητα που τον χαρακτήριζε αναδείκνυε τα λαϊκά προβλήματα. Ήταν χαρακτηριστικό παράδειγμα του επιστήμονα που είναι ένα με τον λαό. Γνωστός σε κάθε χωριό του «Γιακά», σε κάθε γειτονιά της Ξάνθης, με τον “Ριζοσπάστη” στο χέρι όσο το επέτρεπε η υγεία του, προσπαθώντας να οργανωθεί η φτωχολογιά για να παλέψει τα προβλήματά της, να διαφωτιστεί για τις αιτίες των προβλημάτων και τη λύση τους.

Η Επιτροπή Περιοχής Α.Μ.-Θ. και η Τομεακή Επιτροπή Ξάνθης του Κ.Κ.Ε. τον αποχαιρετούμε με σεβασμό και αγάπη και εκφράζουμε στη σύζυγό του, στην οικογένεια και στους οικείους του τα πιο θερμά συλλυπητήρια.

Σχετικά άρθρα

Αντιπολεμική παρέμβαση από τη Λαϊκή Αντίσταση-Α.Α.Σ. Ξάνθης

Super User

Εύα Καϊλή για Σωκράτη Ξυνίδη: “Λυπήθηκα πολύ για τις γυναίκες της οικογένειάς του”…

Super User

Εκδήλωση του Κ.Κ.Ε. Ξάνθης στη Γενισέα

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies