INDEXANTHI.GR
Διάφορα

Η συγκέντρωση-πορεία του ΠΑΜε εκπαιδευτικών Ξάνθης

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η συγκέντρωση-πορεία στην οποία κάλεσε η επιτροπή εκπαιδευτικών του ΠΑΜε για τα προβλήματα της εκπαίδευσης, με βασικά αιτήματα την άμεση κάλυψη των κενών με άμεσες προσλήψεις και την επαρκή χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης και της πορείας μοιραζόταν στους διερχόμενους το ακόλουθο κείμενο:

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ! ΤΩΡΑ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

ΜΟΡΦΩΣΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Την κατάσταση την γνωρίζεις. Τη ζεις από “πρώτο χέρι” μέσα στο σχολείο σου. Άλλωστε, είσαι κι εσύ γονιός και βλέπεις καθημερινά το παιδί σου να χάνει ατελείωτες διδακτικές ώρες.

Ο Οκτώβρης είναι στη μέση και τα κενά σε όλη τη χώρα είναι χιλιάδες, στην Ξάνθη δεκάδες. Οι προσλήψεις των αναπληρωτών γίνονται με το σταγονόμετρο. Από τις προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ αποκλείονται ολόκληρες περιοχές (Αττική, Β. Αιγαίο και Δυτ. Μακεδονία). Στο τουρκόφωνο πρόγραμμα των μειονοτικών δεν έχουν ακόμα προσληφθεί αναπληρωτές.

Την Τρίτη 14 Οκτώβρη 2015, πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση από πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας με επίκεντρο τα οξυμμένα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία.

Από την πλευρά του Υπουργείου, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τα ΔΣ των Ομοσπονδιών (ΔΟΕ – ΟΛΜΕ), ακούσαμε τα ίδια και τα ίδια για άλλη μια φορά, τίποτα καινούργιο. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο συνδέουν την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας με την πορεία της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας. Τίποτα δεν μας εκπλήσσει. Η προηγούμενη κυβέρνηση άφηνε τα παιδιά μας νηστικά η τωρινή κυβέρνηση, των κενών και των κλειστών σχολείων, αφήνει τα παιδιά μας αμόρφωτα. Και οι δύο υπηρετούν την ίδια αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Ο υπουργός Παιδείας για άλλη μια φορά προσπάθησε να καλλιεργήσει κλίμα συναίνεσης και «εθνικού κοινωνικού διαλόγου» με τους εκπαιδευτικούς, όμως επί της ουσίας ομολόγησε με κυνικό τρόπο ότι οι πιστώσεις που θα δοθούν φέτος θα αφήσουν εκατοντάδες μαθητές χωρίς δάσκαλο και καθηγητή μέχρι το τέλος της χρονιάς. Οι 12000 πιστώσεις που ανακοίνωσε το Υπουργείο όχι μόνο δεν καλύπτουν τα 25000 χιλιάδες κενά που υπάρχουν αλλά προδιαγράφουν και την εικόνα μέχρι το τέλος της χρονιάς δηλαδή χιλιάδες κενά, χαμένες ώρες, μαθητές χωρίς τον εκπαιδευτικό τους. Η κυβέρνηση είναι αφερέγγυα, η προηγούμενη πολιτική ηγεσία διαβεβαίωνε ότι στις 11 Σεπτέμβρη με την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν θα υπήρχαν κενά, η νέα πολιτική ηγεσία ότι τα κενά θα καλύπτονταν μέχρι τις 12 Οκτώβρη. Το γαϊτανάκι της κοροϊδίας συνεχίζεται. Η αλήθεια είναι μια και αυτή δεν μπορεί να κρυφτεί. Χιλιάδες κενά δεν θα καλυφθούν μέχρι το τέλος της χρονιάς αλλά και τα κενά που ή ίδια η κυβέρνηση λέει ότι θα καλύψει, με βάση τις πιστώσεις που ανακοίνωσε, δεν θα καλυφθούν τουλάχιστον πριν τα Χριστούγεννα.

Ο Υπουργός προκλητικά για μια ακόμα φορά δεν απάντησε στο ερώτημα αν ένας εκπαιδευτικός 67 ετών, με τη μαγκούρα στο χέρι, μπορεί να μπει και να διδάξει μέσα σε τάξη. Φάνηκε ξεκάθαρα, από την απάντηση που έδωσε σε ερώτηση εκπροσώπου του ΠΑΜΕ, πως για την κυβέρνηση τα 27αρια, τα 28αρια τμήματα δεν αποτελούν πρόβλημα που σχετίζεται άμεσα με την ουσιαστική μορφωτική και παιδαγωγική διαδικασία μέσα στις τάξεις.

Καμία ανοχή δεν πρέπει να δείξουν οι εργαζόμενοι στη κοροϊδία της κυβέρνησης. Η πολιτική που ασκεί είναι βαθιά ταξική. Με τα μέτρα που φέρνει ολοκληρώνει όλη τη βρώμικη δουλειά που δεν ολοκλήρωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις για λογαριασμό του κεφαλαίου, τσακίζοντας τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τη ζωή των εργαζομένων.

Μην αποδεχτείς αυτή την κατάσταση. Η αποχή από τον αγώνα, η μοιρολατρία, είναι βούτυρο στο ψωμί τους. Πάρε μέρος στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο. Μόνο έτσι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα, να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες.

ΔΥΝΑΤΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, με ακόμα μεγαλύτερη μαζικότητα οργανώνουμε την πάλη, κλιμακώνουμε τον αγώνα.

Με συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις στις 22 Οκτώβρη, στην Ξάνθη στις 18:30΄στην Κεντρική Πλατεία!

Πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 12 Νοέμβρη. Ήρθε η ώρα να σηκώσουμε πιο ψηλά τη σημαία των ταξικών αγώνων.

 

0 Reviews

Write a Review

Σχετικά άρθρα

Γιορτή του Σωματείου Εργαζομένων Ομίλου “Πλαστικών Θράκης”

Super User

Πνευματικά δικαιώματα και αντικαπνιστικός νόμος στο Ε.Β.Ε.

Super User

Κλειστό τη Δευτέρα το ταμείο εσόδων-εξόδων του δήμου Ξάνθης

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies