INDEXANTHI.GR
Διάφορα

2ος Ποδηλατικός Αγώνας Βουνού Ξάνθης

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Ξάνθης «Ο Πήγασος» διοργανώνει ποδηλατικό αγώνα βουνού (ενταγμένο στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ε.Ο.Π.) για αθλητές με δελτίο (κατηγορίες ανδρών elite, εφήβων και παίδων) και open την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνονται τα ακόλουθα:

Άρθρο 1

Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί αγώνας ΜΤΒ συνολικής απόστασης 33 χιλιομέτρων με ώρα εκκίνησης 11.00 για τις κατηγορίες με δελτία και 11.05 για τις open κατηγορίες. Για την κατηγορία γυναικών ο αγώνας θα έχει απόσταση 20 χιλιόμετρα.

Ο αγώνας θα έχει τη μορφή circuit, τεσσάρων στροφών, με δύο επιπλέον κομμάτια στην αρχή (πριν από την πρώτη στροφή) και στο τέλος (μετά την τέταρτη στροφή). Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής αποτελείται από μονοπάτια (περίπου το 70% της διαδρομής) και το υπόλοιπο είναι δασικοί δρόμοι. Η αφετηρία και ο τερματισμός του αγώνα βρίσκεται στη μονή Παναγίας Καλαμούς στην Ξάνθη.

Άρθρο 2

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω κανόνες και με τους κανόνες της Ε.Ο.Π. Για ό,τι άλλο δεν προβλέπεται θα αποφασίζει επιτόπου η αγωνόδικος επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης των αγώνων.

Άρθρο 3

Δικαίωμα και δήλωση συμμετοχής

Για τους αθλητές με δελτία: Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα με ποδηλάτες της κατηγορίας της προκήρυξης με ευθύνη και δήλωση συμμετοχής του σωματείου τους. Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν όλα τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της Ε.Ο.Π. με απεριόριστο αριθμό αθλητών και μέχρι δύο συνοδούς. Τα δελτία των αθλητών πρέπει να είναι θεωρημένα από την Ε.Ο.Π. για το 2015.

Οι ομάδες οφείλουν να καταθέσουν στην Οργανωτική Επιτροπή την έγγραφη δήλωση συμμετοχής των ποδηλατών και συνοδών στο email info@pegasus-xanthi.gr. Η δήλωση συμμετοχής πρέπει απαραίτητα να περιλαμβάνει τα στοιχεία και την ιδιότητα των μελών κάθε αποστολής (όνομα, επώνυμο, ηλικία, αρχηγός, προπονητής, αθλητής κλπ). Οποιοδήποτε άλλο άτομο, που δεν αναφέρεται στη δήλωση συμμετοχής δεν έχει δικαίωμα εκπροσώπησης της ομάδας. Το έγγραφο δήλωσης συμμετοχής μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα του συλλόγου http://www.pegasus-xanthi.gr.

Για την open κατηγορία οι αθλητές πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην ειδική φόρμα που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα http://www.pegasus-xanthi.gr. Δικαιούνται να συμμετάσχουν όσοι αθλητές διαθέτουν καλή υγεία, φυσική κατάσταση, άνδρες και γυναίκες. Θα πρέπει επίσης να διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό για το αγώνισμα που θα είναι σε άριστη κατάσταση για χρήση σε αγώνα. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν εμπειρία στο άθλημα της ορεινής ποδηλασίας που περιλαμβάνει οδήγηση ποδηλάτου σε δασικούς δύσβατους δρόμους αλλά και μονοπάτια.

Οι μετέχοντες στον αγώνα (αθλητές-συνοδοί) αποδέχονται με τη συμμετοχή τους στον αγώνα τον παρόντα κανονισμό και είναι υποχρεωμένοι να τον τηρήσουν. Όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος με δική τους ευθύνη ή υποχρέωση για οποιοδήποτε ατύχημα ή φθορά ή απώλεια ή καταστροφή αγωνιστικού υλικού, ρούχων, ποδηλάτων κλπ. Οι δε ανήλικοι συμμετέχοντες θα πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για αυτούς και επίσης θα πρέπει να έχουν υπογεγραμμένη δήλωση συμμετοχής από τον κηδεμόνα τους.

Άρθρο 4

 • Κατηγορίες για αθλητές με δελτία: elite ανδρών 19+, εφήβων, παίδων
 • Κατηγορίες open: Ε εφήβων (μέχρι 18 ετών), Α1 ανδρών (18-29 ετών), Α2 ανδρών (30-39 ετών), Β1 βετεράνων (40-49 ετών), Β2 βετεράνων 50+, γυναικών.

Η κατηγορία γυναικών θα τρέξει 20 χλμ. Οι υπόλοιπες κατηγορίες 33 χλμ.

Άρθρο 5

Απαραίτητη προϋπόθεση για την δημιουργία κάποιας κατηγορίας είναι να υπάρχουν τουλάχιστον τρεις συμμετοχές. Σε διαφορετική περίπτωση οι ποδηλάτες θα ενταχθούν στην αμέσως μικρότερη κατηγορία.

Άρθρο 6

Οι ποδηλάτες είναι υποχρεωμένοι να:

 • Παρευρίσκονται στην αφετηρία των αγώνων 45΄ λεπτά προ της εκκίνησης
 • Φέρουν κατά τη διάρκεια του αγώνα προστατευτικό ποδηλατικό κράνος
 • Συμπεριφέρονται στον αγώνα προς τους άλλους ποδηλάτες, την αγωνόδικο επιτροπή και τους συνοδούς, σύμφωνα με το αθλητικό πνεύμα
 • Φέρουν υποχρεωτικά αριθμούς αναγνώρισης, που θα τους δοθούν από τον οργανωτή. Οι διαστάσεις και η παρουσίαση του αριθμού δεν δέχονται μεταβολές.

Άρθρο 7

Έπαθλα-βραβεύσεις

 • 1ος νικητής κάθε κατηγορίας: χρυσό μετάλλιο-δίπλωμα
 • 2ος: Αργυρό μετάλλιο-δίπλωμα
 • 3ος: Χάλκινο μετάλλιο-δίπλωμα
 • 4ος, 5ος, 6ος: Δίπλωμα.

Άρθρο 8

Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται:

 • Στην γραμματεία του αγώνα μια ώρα τουλάχιστον πριν την εκκίνηση
 • Στην ιστοσελίδα του συλλόγου http://www.pegasus-xanthi.gr

Άρθρο 9

Το αντίτιμο συμμετοχής είναι δέκα ευρώ. Το ποσό καταβάλλεται στην γραμματεία του αγώνα, πριν από την εκκίνηση.

Όσοι αθλητές έχουν θεωρημένο δελτίο για το 2015, ανεξάρτητα της κατηγορίας και του αγώνα που θα λάβουν μέρος, θα μπορούν να συμμετάσχουν δωρεάν. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να έχουν το δελτίο μαζί τους την ημέρα του αγώνα και να το δείξουν στη γραμματεία.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα αναρτηθούν στο site του συλλόγου www.pegasus-xanthi.gr.

 

0 Reviews

Write a Review

Σχετικά άρθρα

Υποβολή αιτήσεων για το κοινωνικό φροντιστήριο του δήμου Ξάνθης

Super User

Σύγκρουση αυτοκινήτων στη διασταύρωση Σημάντρων-Πολυσίτου

Super User

Μία ακόμη “ημερίδα για την απασχόληση”…

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies