INDEXANTHI.GR
Πολιτισμός

Προτεινόμενα βιβλία από το “Δύο”

Παραθέτουμε δύο ακόμη από τα πολλά και πολυποίκιλα βιβλία που προτείνει αυτό το διάστημα στο αναγνωστικό κοινό το βιβλιοπωλείο “Δύο”:

Οδηγός για την καλή ζωή” – William B. Irvine

Σ’ αυτό το βιβλίο ο William B. Irvine παρουσιάζει τις βασικές αρχές και πρακτικές της στωικής φιλοσοφίας, μιας από τις πιο δημοφιλείς σχολές σκέψης στην αρχαιότητα. Με ανάλαφρη και ελκυστική γλώσσα, ο συγγραφέας δείχνει τη σημασία της για τους σύγχρονους ανθρώπους. Αντλώντας από την ψυχολογική γνώση και τις τεχνικές των στωικών, ο Irvine προσφέρει ένα χάρτη πορείας σε όσους αναζητούν το ευ ζην. Παρατηρώντας προσεκτικά τη ζωή τους, οι αναγνώστες θα μάθουν πώς να αποφεύγουν τα αρνητικά συναισθήματα, να παραμερίζουν τα βαρίδια του παρελθόντος και να εστιάζουν τις δυνάμεις τους στα ζητήματα που μπορούν να ελέγξουν.

Γιατί είναι σημαντικοί οι στωικοί; Διότι προτείνουν μια φιλοσοφία ζωής με την οποία διαισθητικά μπορούμε να ταυτιστούμε. Σε αντίθεση με άλλες φιλοσοφικές σχολές, οι στωικοί αναζητούν την ισορροπία στη ζωή και μας προτρέπουν να απολαύσουμε τις χαρές της χωρίς να αγκιστρωνόμαστε σε αυτές.

Εξωγήινοι” – Jim al-Khalili

Άραγε, υπάρχουν εξωγήινοι; Κι αν ναι, πώς είναι; Ζουν μακριά ή κρύβονται ανάμεσά μας; Είναι όντα με συνείδηση; Αν μας βρουν τι θα μας κάνουν;

Κυριολεκτικά, δεν υπάρχει άνθρωπος που έστω φευγαλέα, δεν αναρωτήθηκε αν υπάρχει εξωγήινη ζωή. Επίσης, δεν γεννήθηκε ακόμη ο άνθρωπος που θα απαντήσει πειστικά! Ο Τζιμ Αλ-Καλίλι -διεθνώς καταξιωμένος καθηγητής θεωρητικής φυσικής και παρουσιαστής της εκπομπής “The life scientific” του B.B.C.-Radio 4- εκτοξεύεται για χάρη μας στο διάστημα και ψηλαφεί τις απαντήσεις. Διαλύει την άγνοια και τη συνωμοσιολογία, χαλαρώνοντας τη διανοητική μέγγενη που στραγγίζει το μυαλό μας όποτε σκεφτόμαστε αν υπάρχει ζωή και κάπου αλλού. Συνταξιδιώτες του οι καλύτεροι του γαλαξία μας: ο Μάρτιν Ρις, ο Ίαν Στιούαρτ, ο Πολ Ντέιβις και μια ομάδα κρούσης από βιο-αστρονόμους, βιοχημικούς, κοσμολόγους, αστροφυσικούς, ανθρωπολόγους, και νευροεπιστήμονες. Όλοι τους στη μάχη για την αποκάλυψη της αλήθειας. Εξερευνούν τις μυστηριώδεις λίμνες υδρογονανθράκων και τους πάγους του Τιτάνα (του φυσικού δορυφόρου του Κρόνου), τον Εγκέλαδο και την Ευρώπη. Απομυθοποιούν τους ιπτάμενους δίσκους και τις απαγωγές από εξωγήινους, αναλύουν την τεχνολογία cyborg, αναζητούν ίχνη αρχέγονης ζωής στα κοσμικά βιομόρια που δημιουργούν μονοκύτταρους οργανισμούς, και επαγρυπνούν για σήματα από εξωγήινες μηχανές τεχνητής γενικής νοημοσύνης.

Σχετικά άρθρα

Συναυλία σπουδαστών Ιονίου Πανεπιστημίου

Super User

Τιμάται η παγκόσμια ημέρα ποίησης από το Ι.Θ.Τ.Π.

Super User

Τα πανηγύρια του Νοεμβρίου στην Ξάνθη

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies