INDEXANTHI.GR
Διάφορα

Πυρασφάλεια και μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Ξάνθη

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης εγκρίνεται η πρόταση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας περί την απαγόρευση κυκλοφορίας και την πυρασφάλεια, ως εξής:

Η απαγόρευση κυκλοφορίας (πλην προσκυνητών και μονίμων κατοίκων) αφορά στις περιοχές

 • του ευπαθούς περιαστικού δάσους που περικλείεται από τους δρόμους Κιμμερίων – Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας και Παναγίας Καλαμούς προς 4,5 χιλ. Ξάνθης-Σταυρούπολης και ανάπαλιν ως επίσης και του δρόμου που οδηγεί στην Εκκλησιαστική Σχολή (θέση Προφήτη Ηλία)
 • του ευπαθούς περιαστικού δάσους του οικισµού Τοξοτών-Γαλάνης του δήμου Τοπείρου.

Η απαγόρευση ισχύει για ημέρες και ώρες που θα ανακοινώνονται στο διάστημα από 15/7 έως 10/9/2015 από το Πυροσβεστικό Σώμα και όταν ο δείκτης επικινδυνότητας για την έναρξη και εξάπλωση των δασικών πυρκαγιών είναι ιδιαίτερα υψηλός (3, 4 και 5, ισχυροί άνεμοι, μεγάλες θερμοκρασίες και παρατεταμένη ξηρασία), ενώ θα γίνεται καταγραφή των οχημάτων (είσοδος-έξοδος) που κινούνται στις εν λόγω περιοχές.

Ειδικά για την περίοδο από 20 Ιουλίου μέχρι και 31 Αυγούστου 2015, έπειτα από εισήγηση του Πυροσβεστικού Σώματος, η απαγόρευση μπορεί να ισχύει και χωρίς τις ανωτέρω προϋποθέσεις.

Ειδικά για το περιαστικό δάσος της Ξάνθης εφαρμόζεται πρόγραμμα επιφυλακών και περιπολιών φορέων και εθελοντικών ομάδων για την υποβοήθηση του έργου φύλαξης του Πυροσβεστικού Σώματος και της Αστυνομικής Διεύθυνσης, ως εξής:

 • Πυροσβεστικό Σώμα: Σύμφωνα µε το σχέδιο αντιμετώπισης πυρκαγιών δασών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης του Πυροσβεστικού Σώματος Ξάνθης που εγκρίθηκε στις 03-04-2015 από τον διοικητή Περιφέρειας της Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.
 • ∆΄ Σώμα Στρατού (ΧΧV ΤΘΤ): α) Ένα περιπολικό μικτό (οδηγός–υπαξιωματικός) το οποίο θα περιπολεί στην ευρύτερη περιοχή του περιαστικού δάσους Ξάνθης έως τη Σµίνθη. β) Ένα περιπολικό µικτό στην ευρύτερη περιοχή Σταυρούπολης. – Τα ανωτέρω περιπολικά θα εκπέμπονται όταν ο δείκτης επικινδυνότητας είναι τρία (3) και πάνω. Το ωράριο εκπομπής θα είναι 11:00 -18:30 όταν ο δείκτης επικινδυνότητας είναι τρία (3) και 08:00-20:00 όταν ο ανωτέρω δείκτης είναι τέσσερα (4) ή πέντε (5). Σε περίπτωση έκτακτων καιρικών συνθηκών, δύναται να ζητηθεί επέκταση του ωραρίου και εκπομπή μικτών περιπολικών έως όλο το 24ωρο.
 • Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης: Θα διαθέτει καθημερινά περιπολικά οχήματα, τα οποία θα διέρχονται και θα περιπολούν στο περιαστικό δάσος και στο περιαστικό άλσος του οικισμού Τοξοτών-Γαλάνης του δήμου Τοπείρου. Θα διαθέτει έναν αστυνομικό για μικτό περίπολο, όταν ο δείκτης επικινδυνότητας είναι τέσσερα (4) και πάνω.

Εθελοντές – εθελοντικές ομάδες

 • Ερυθρός Σταυρός (Σαμαρείτες): Από 21:00 έως 01:00 στη θέση «Ταξιάρχης – Εκκλησιαστική Σχολή»
 • Σώμα Ελλήνων Προσκόπων: Από 19:00 έως 21:00 στη θέση «είσοδος γυμναστηρίου Παναγίας» όταν ο δείκτης είναι 3 και 4 και περιστασιακά τις υπόλοιπες ηµέρες
 • Λέσχη Τετρακίνησης Ξάνθης: Από 21:00 έως 24:00 στη θέση «είσοδος γυμναστηρίου Παναγίας» κάθε Σάββατο και Κυριακή
 • ΤΗΛΕΘΡΑ: Από 21:00 έως 01:00 στη θέση «είσοδος γυμναστηρίου Παναγίας» κάθε Τετάρτη
 • Μ.Ο.Ξ. “Πολυμήχανοι” (Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Ξάνθης): Μοτοσυκλέτες διερχόμενες σε όλο το περιαστικό δάσος από 21:00 έως 24:00
 • Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης: Από 21:00 έως 01:00 ένα όχημα στη θέση «41/2 χλµ. επαρχιακής οδού Ξάνθης-Σταυρούπολης όταν ο δείκτης είναι 3 και 4 και από 21:00 έως 24:00 τις υπόλοιπες ημέρες
 • Αερολέσχη Ξάνθης: Ένα μικρό αεροπλάνο δύο θέσεων σε εναέρια περιπολία, κυρίως απογευματινές ώρες, όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν. Σε περίπτωση έκτακτων καιρικών συνθηκών ή όταν ο δείκτης επικινδυνότητας είναι τέσσερα (4) και πάνω, εφόσον ζητηθεί, δύναται να επεκταθεί το ωράριο των περιπολιών
 • Ομάδα Διάσωσης: Από 21:00 έως 01:00 όταν ο δείκτης επικινδυνότητας είναι τρία (3) και πάνω. Πενταμελές κλιμάκιο µε τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, θα περιπολεί στο σύνολο των αλσυλλίων της πόλης
 • Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων: Από 21:00 έως 01:00 στη διασταύρωση μεταξύ Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας και Παναγίας Καλαμούς.

Ο δήμος Τοπείρου να διοργανώσει πρόγραμμα επιφυλακών και περιπολιών για την φύλαξη του ευπαθούς περιαστικού δάσους του οικισμού Τοξοτών-Γαλάνης.

Η χρονική περίοδος της φύλαξης και των περιπολιών θα ισχύει από 15 Ιουλίου έως 10 Σεπτεμβρίου 2015.

 

Σχετικά άρθρα

Καταγγελία του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Βιομηχανίας Γάλακτος Ξάνθης “Ροδόπη” Α.Ε.

Super User

Η ατζέντα της ημέρας

Super User

Απολογισμός και επανεκκίνηση για τη “Φιλαναγνωσία”

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies