Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Καταναλωτών, το μέσο κόστος του πασχαλινού τραπεζιού για μια τετραμελή οικογένεια θα πλησιάσει τα τριακόσια ευρώ, ποσό απαγορευτικό για τα περισσότερα νοικοκυριά.
Το ΙνΚα παραθέτει τις ακόλουθες ενδεικτικές τιμές:
- Αρνί ή κατσίκι δέκα κιλά επί δεκατρία ευρώ το κιλό = 130€
- Κοκορέτσι ενάμισι κιλό επί δεκατρία ευρώ το κιλό = 19,5€
- Μαγειρίτσα (πεντακόσια γραμμάρια συκώτι + ζαρζαβατικά): 10€
- Τυρί φέτα (μισό κιλό): 5€
- Τυρί γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα (μισό κιλό): 7€
- Μαρούλι (δύο τεμάχια): 1,20€
- Κρεμμύδι φρέσκο (δύο τεμάχια): 1€
- Άνηθος: 0,60€
- Ντομάτες (ένα κιλό) = 2€
- Αγγούρια (δύο τεμάχια) = 1,30€
- Τζατζίκι (ένα κιλό) = 3,45€
- Ψωμί (ένα κιλό): 2,20€
- Είκοσι βαμμένα κόκκινα αυγά: 13,20€
- Κρασί (ενάμισι λίτρο): 4,5€
- Δέκα μπύρες: 16€
- Έξι αναψυκτικά: 3,80€
- Φρούτα: 3€
- Γλυκά: 10€
- Κουλούρια (ένα κιλό): 10,90€
- Τσουρέκι (ένα κιλό): 15€
- Κάρβουνα (είκοσι κιλά): 22€.