INDEXANTHI.GR
Κοινωνία

Υπονομεύεται ποικιλότροπα η ζωή στη Στρατονίκη…

Επικίνδυνο κρίθηκε, τόσο από δομική όσο και από στατική άποψη το δημοτικό σχολείο Στρατονίκης, ενώ «διατάχθηκε η άμεση εκκένωσή του και η απαγόρευση διέλευσης κατοίκων πλησίον και εντός του κτιρίου», με την επισήμανση ότι «…το γεγονός της λειτουργίας του μεταλλείου της περιοχής μπορεί να αποτελεί πιθανό αίτιο των εντοπισμένων βλαβών, ενώ δεν αποκλείεται η πιθανότητα μεγέθυνσης αυτών λόγω των υπόγειων στοών που έχουν διανοιχτεί και εξακολουθούν ενδεχομένως να επεκτείνονται εντός και πλησίον του οικισμού».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής:

Ενημερώνουμε τους δημότες των οικισμών Σταγείρων – Στρατονίκης ότι κατόπιν αυτοψίας που διενήργησε η Πολεοδομία του Δήμου μας, διαγνώστηκε η επικινδυνότητα -από δομική και στατική άποψη- του πέτρινου διδακτηρίου, το οποίο ευρίσκεται στο κέντρο του οικισμού Στρατονίκης και στεγάζει το σχολικό συγκρότημα του Δημοτικού Σχολείου. Στα πλαίσια της σχετικής έκθεσης επικινδύνου κατασκευής που συντάχθηκε από την Υπηρεσία και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και των περιοίκων, διατάχθηκε η άμεση εκκένωσή του πέτρινου Διδακτηρίου Στρατονίκης και η απαγόρευση διέλευσης κατοίκων πλησίον και εντός του κτιρίου, με χρήση της υφιστάμενης περίφραξης.

Στην ανωτέρω έκθεση αυτοψίας επισημαίνεται ότι «…το γεγονός της λειτουργίας του μεταλλείου της περιοχής μπορεί να αποτελεί επίσης πιθανό αίτιο των εντοπισμένων βλαβών στις ανωτέρω περιγραφόμενες κατασκευές, ενώ δεν αποκλείεται η πιθανότητα μεγέθυνσης αυτών λόγω των υπόγειων στοών που έχουν διανοιχτεί και εξακολουθούν ενδεχομένως να επεκτείνονται εντός και πλησίον του οικισμού».

Κατόπιν τούτων, η Δημοτική Αρχή, λαμβάνοντας υπόψη της ότι επίκειται η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και προκειμένου να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της εν λόγω σχολικής κοινότητας, αλλά και να διαφυλάξει την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών της και του διδακτικού προσωπικού, εξετάζει τη δυνατότητα μεταστέγασης του σχολικού συγκροτήματος στο αδιάθετο κτίριο του Γυμνασίου Στρατονίκης.

Για την αποφυγή σχετικής φημολογίας διευκρινίζεται ότι μέλημα του Δήμου είναι να εξετάσει και περαιτέρω τις δυνατότητες του εν λόγω κτιρίου, εξακριβώνοντας με μελέτες τις συνέπειες που συνεπάγεται, πέραν των άλλων αιτιάσεων, το δυναμικό φαινόμενο των ρηγματώσεων και βυθίσεων του εδάφους στην περιοχή της τοπικής κοινότητας Στρατονίκης.

Άλλωστε, η Δημοτική Αρχή, από την αρχή της θητείας της, απέδειξε ότι είναι αποφασισμένη να αναδείξει το πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση και να ασχοληθεί με την αντιμετώπιση του και την προστασία των περιουσιών (δημοτικών και ιδιωτικών). Για το σκοπό αυτό με τη υπ’ αριθμ. 98/2015 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το ΑΠΘ για τη διερεύνηση του φαινομένου των επιφανειακών διαρρήξεων στη Τ.Κ Στρατονίκης.

Τέλος, τονίζεται προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε καμία παράλειψη από όσους έχουν υποχρέωση ενέργειας για τη διαφύλαξη της δημοτικής περιουσίας και καμία απόπειρα συγκάλυψης για την ανάδειξη των πραγματικών διαστάσεων του εν λόγω «φαινομένου».

πηγή: antigold

 

Σχετικά άρθρα

Κέντρα Υποστήριξης Δανειοληπτών από 21 Αυγούστου

Super User

Διαγραφή χρεών κάτω των 6.000 ευρώ για δανειολήπτες του Ο.Ε.Κ.

Super User

Σύνοψη-απολογισμός της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies