INDEXANTHI.GR
Πολιτική

Το συλλαλητήριο του ΠΑΜε στην Ξάνθη

Με συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και πορεία στους δρόμους της πόλης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής το συλλαλητήριο του ΠΑΜε στην Ξάνθη, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣυΡιζΑ-ΑνΕλ.

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απεύθυνε ο Γιάννης Βουζαράς, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου της Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε. “Τα μέτρα, που δεν έχουν τελειωμό, έρχονται να εντείνουν την επίθεση ενάντια στους μικρούς επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους με σκοπό την ταχύτερη εξαφάνισή τους, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. Κανένας συνάδελφος δεν πρέπει να είναι μόνος στην επίθεση! Κάνουμε στην άκρη τις ηγεσίες της Ε.Σ.Ε.Ε., της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. και των τοπικών ομοσπονδιών που κλαίνε υποκριτικά πάνω από το πτώμα μας, στηρίζοντας την πολιτική που μας αφανίζει”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο για την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης η Γιώτα Ρόιδου, πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων και μέλος της γραμματείας Ξάνθης του ΠΑΜε, λέγοντας: “Το πολυνομοσχέδιο αυτό, όπως και το τρίτο μνημόνιο που έρχεται να συμπληρώσει τα δύο προηγούμενα, είναι ένας νέος κρίκος στην επίθεση διαρκείας, κυβέρνησης, Ε.Ε. και κεφαλαίου απέναντι στα λαϊκά στρώματα. Η συγκυβέρνηση ΣυΡιζΑ-ΑνΕλ πατώντας πάνω στους αντιασφαλιστικούς νόμους και τις πολιτικές αποφάσεις όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, προετοιμάζει μέσω «σοφών και επιστημόνων» νέα βάρβαρα μέτρα, δήθεν απαραίτητα για τη σωτηρία του ασφαλιστικού συστήματος.  Το Π.Α.ΜΕ τους επιστρέφει ως «απαράδεκτο» το κουρελόχαρτο του πορίσματος της «επιτροπής σοφών» και καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, τις γυναίκες, τους αυταπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες, να πάρουν αγωνιστική θέση μάχης ενάντια στην ισοπέδωση της κοινωνικής ασφάλισης.

Η κοινωνική ασφάλιση αποτελεί για τους εργαζόμενους το πλέγμα προστασίας που συνδυάζει το δικαίωμα στη σύνταξη, το δικαίωμα στην υγεία και την πρόνοια, την προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο, τα ατυχήματα, τις επαγγελματικές ασθένειες. Όλα αυτά που τα έχουν χρυσοπληρώσει με ιδρώτα και κόπο οι εργαζόμενοι, σήμερα κατακρεουργούνται! Η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης δεν ξεχωρίζει κανέναν εργαζόμενο, κανέναν κλάδο. Απέναντι στην κυβέρνηση και στους επιχειρηματικούς ομίλους που αναζητούν όπως λένε την «εξυγίανση» του ασφαλιστικού συστήματος και τη «δικαιότερη κατανομή» του πλούτου, τα λαϊκά στρώματα έχουν μόνο μια διέξοδο.

Μέσα από τους αγώνες και τα σωματεία τους, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να μην υποκύψουν στην κυβερνητική προπαγάνδα που αναφέρει πως έχουν συναινέσει στην αυτοκτονία τους και να αγωνιστούν για την αποτροπή των νέων βάρβαρων αντιασφαλιστικών-αντεργατικών-αντιλαϊκώνν μέτρων, για την ανατροπή της πολιτικής που γεννά αμέτρητα βάσανα για κάθε εργατική-λαϊκή οικογένεια. Να μην περάσει ως αναγκαίο κακό η ζωή με τα ελάχιστα, ο ελάχιστος μισθός, η ελάχιστη σύνταξη, τα ελάχιστα εργασιακά δικαιώματα, η μισοδουλειά, η μισοζωή. Να μην περάσει ο κοινωνικός αυτοματισμός ανάμεσα σε παλιούς και νέους ασφαλισμένους. Να μην περάσει η φοροληστεία. Καμία συνδικαλιστική οργάνωση δεν επιτρέπεται να μείνει θεατής, να μην πάρει σαφή και κατηγορηματική θέση ενάντια στο νέο έγκλημα. Καλούμε τα σωματεία μέσα από τα διοικητικά συμβούλια, τις γενικές συνελεύσεις και τις συλλογικές τους διαδικασίες, να γυρίσουν τον κόσμο ανάποδα. Να μη μείνει εργαζόμενος, νέος, συνταξιούχος που δε θα μάθει για τους σχεδιασμούς της συγκυβέρνησης ΣυΡιζΑ-ΑνΕλ. Να οργανώσουμε και να κλιμακώσουμε την αντεπίθεσή μας απέναντι στην κυβέρνηση, την Ε.Ε., τα μονοπώλια που καταστρέφουν τη ζωή μας. Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Εμείς έχουμε τη δύναμη!”.

Ακολούθησε πορεία σε γειτονιές και σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

 

Σχετικά άρθρα

Κάλεσμα της νεολαίας Ξάνθης του ΣυΡιζΑ

Super User

Για τις δηλώσεις του Δημήτρη Καμμένου

Super User

«Ενημέρωση για το νέο ασφαλιστικό»

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies