INDEXANTHI.GR
Διάφορα

Συνάντηση Ο.Ε.Β.Ε. Ξάνθης και σωματείων-μελών της

Με αφορμή την υλοποίηση του υποέργου 19 «Ενδυνάμωση της θεσμικής υποστήριξης των κλαδικών και τοπικών ομοσπονδιών της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.» που υλοποιείται από το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της συνομοσπονδίας, σε συνεργασία και με την Ο.Ε.Β.Ε.Ξ. μεταξύ δεκάδων τοπικών και κλαδικών ομοσπονδιών πανελλαδικά, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Απριλίου η πρώτη συνάντηση της νεοεκλεγείσας διοίκησης της Ξανθιώτικης ομοσπονδίας με τα σωματεία-μέλη της για την παρουσίαση του έργου.

Στη συνάντηση εκπροσωπήθηκε ενεργά το σύνολο των σωματείων της Ο.Ε.Β.Ε.Ξ. με τα οποία ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Ι.Μ.Ε. Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. Ιωάννης Παπαργύρης -ο οποίος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του διοικητικού συμβουλίου της Ο.Ε.Β.Ε. Ξάνθης και συμμετείχε στην συνάντηση- έκανε ένα ζωντανό, επίκαιρο κι εποικοδομητικό διάλογο για τη μελέτη, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες και τα καίρια και διαχρονικά συνδικαλιστικά ζητήματα που αφορούν όλες τις επιχειρήσεις μικρού και μεσαίου μεγέθους και που η Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. υποβάλλει ως διεκδικήσεις στον διάλογό της με την εκάστοτε κυβέρνηση.

Ο κ. Παπαργύρης υπογράμμισε τη σημασία που έχει η συμμετοχή όλων των σωματείων στην έρευνα που διεξάγεται στο πλαίσιο της μελέτης, ώστε να αποτυπωθεί με τον πιο διαυγή και αντιπροσωπευτικό τρόπο η υφιστάμενη κατάσταση της τοπικής οικονομίας, να αναδειχθούν οι προοπτικές ανάπτυξης αλλά και να υποστηριχθούν οι δράσεις της Ο.Ε.Β.Ε. Ξάνθης για να ενισχυθεί η επιχειρησιακή και θεσμική της λειτουργία καθώς και η συμμετοχή της στον κοινωνικό διάλογο. Τόνισε δε τη σημασία της ενεργού συνδικαλιστικής παρουσίας, τόσο στην Ξάνθη και στην Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. όσο και πανελλαδικά, του πρώην πρόεδρου της Ο.Ε.Β.Ε.Ξ., μέλους του προεδρείου της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. και του Ι.Μ.Ε. Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. Σωτήρη Τσιακίρογλου, ο οποίος επίσης συμμετείχε στη συνάντηση για τον διάλογο με τα σωματεία. Ο κ. Τσιακίρογλου επισήμανε τη σημασία της χρονικής συγκυρίας για την υλοποίηση τέτοιων πρωτοβουλιών, που θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός νέου περιβάλλοντος επιχειρηματικής δραστηριοποίησης μέσα από την θεσμική ενίσχυση και την ακόμη μεγαλύτερη διασύνδεση όλων των συνδικαλιστικών βαθμίδων, ενώ δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει τη συνεχή στήριξη της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. σε όλες τις δράσεις της ομοσπονδίας.

Η επιστημονική συνεργάτιδα του Ι.Μ.Ε. Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. στο συγκεκριμένο υποέργο Θεοδώρα Αυγουλίδου, παρουσίασε τις τεχνικές πτυχές και την ανάγκη για στοχευμένη πληροφόρηση που θα οδηγήσει στη διαμόρφωση ενός επιχειρησιακού σχεδίου δράσης και σημείωσε ότι -κατόπιν του έκδηλου ενδιαφέροντος των σωματείων για συμμετοχή τους στην έρευνα αλλά και για την πληροφόρησή τους για τα αποτελέσματα της έρευνας- έχουν ήδη οργανωθεί διμερείς συναντήσεις στο προσεχές διάστημα.

 

Σχετικά άρθρα

Κλειστά τα σχολεία του δήμου Ξάνθης την Παρασκευή

Super User

Σύγκρουση αυτοκινήτων στη διασταύρωση Σημάντρων-Πολυσίτου

Super User

Εγκαίνια εγκαταστάσεων της Γ.Σ.Ε.Ε. στην Ξάνθη

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies