INDEXANTHI.GR
Πολιτισμός

Τέσσερα εργαστήρια ακόμη στο Ι.Θ.Τ.Π.

Η υλοποίηση ή όχι των εργαστηρίων του ιδρύματος θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συμμετοχών.

Εργαστήρι Θεατρικής Αγωγής και Τέχνης

Και φέτος στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης θα λειτουργήσει το εργαστήρι θεατρικής αγωγής και τέχνης υπό την επίβλεψη του σκηνοθέτη/ηθοποιού Φίλιππου Τσαουσέλη.

Η θεατρική αγωγή ενεργοποιεί την κριτική σκέψη δημιουργώντας αναλογίες στη ζωή, παρέχοντάς μας με αυτό τον τρόπο τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να ερμηνεύσουμε καλύτερα και να κατανοήσουμε την προσωπική αλλά και τη συλλογική μας ταυτότητα.

Το εργαστήριο θεατρικής αγωγής και τέχνης απευθύνεται σε όλους αυτούς που θέλουν να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο του θεάτρου. Μέσα από βιωματικές ομαδικές, ατομικές ασκήσεις και ασκήσεις αυτοσχεδιασμού, θα έρθουμε σε επαφή με τη φαντασία, την ομαδικότητα και τον «χώρο» του θεάτρου. Θα δοκιμάσουμε διαφορετικές υποκριτικές φόρμες και μέσω αυτών θα εξασκηθούν τα εκφραστικά μας μέσα, το μεγάλο εκφραστικό μας όργανο που ονομάζουμε «σώμα» και το αναπνευστικό μας σύστημα. Θα γνωρίσουμε τον κόσμο των θεατρικών κειμένων και όχι μόνο, μέσω της εμβάθυνσης σε αυτά αλλά και σε ζητήματα ερμηνευτικής.

Το εργαστήριο αναλόγως με την σύνθεση του, δύναται να οδηγηθεί και σε μια παράσταση στο τέλος της σεζόν, με τη συμμετοχή του συνόλου των συμμετεχόντων ή μέρους αυτών. Ελάτε να γνωρίσουμε ένα υπέροχο κόσμο ο οποίος μπορεί να μας φέρει δίπλα-δίπλα με τη μαγεία που μας έχει κλέψει η πεζή πραγματικότητα! Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες, μια φορά την εβδομάδα για ένα τρίωρο συνεχόμενο.

Υπεύθυνος εργαστηρίου: Φίλιππος Τσαουσέλης – σκηνοθέτης/ηθοποιός. Απόφοιτος Δραματικής Σχολής Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Θεσσαλονίκης. Πληροφορίες-εγγραφές καθημερινά 10.00-13.00 και 17.00-21.00 στη γραμματεία της καπναποθήκης «Π» και στα τηλέφωνα 25410 29282 (πρωινές ώρες) και 25410 26635 (απογευματινές ώρες).

Τμήματα ψυχολογικού προσανατολισμού

Με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, σας ενημερώνουμε για τη λειτουργία δύο τμημάτων ψυχολογικού προσανατολισμού του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης:

  • ομάδα ενηλίκων προσωπικής ανάπτυξης και ψυχοθεραπείας
  • ομάδα υποστήριξης εφήβων.

Οι ομάδες θα λειτουργήσουν από τον Οκτώβριο ως τον Ιούνιο. Και οι δύο ομάδες βασίζονται στη φιλοσοφία και την μεθοδολογία της ψυχοθεραπείας “Gestalt”, η οποία αποτελεί μια υπαρξιακή, ολιστική και ανθρωποκεντρική προσέγγιση.

Η ομαδική διαδικασία είναι ένα ταξίδι δημιουργικότητας και προσωπικής αναζήτησης. Δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να κατανοήσουν τα συναισθήματά τους, να αναγνωρίσουν τις ανάγκες τους και τα άλυτα ζητήματα που τους ταλαιπωρούν και να σχετιστούν αυθεντικά με τους άλλους. Με την αξιοποίηση των άμεσων γεγονότων της ομάδας, τον πειραματισμό σε νέους τρόπους προσαρμογής και τον εποικοδομητικό διαπροσωπικό διάλογο, διευκολύνονται τα μέλη να δώσουν νόημα στις εμπειρίες τους και να αποκτήσουν πιο δημιουργικούς τρόπους ύπαρξης και συνύπαρξης. Στόχος είναι, μέσα από την επίγνωση και καλύτερη επαφή με τον εαυτό μας και τους άλλους, να προετοιμαστεί το έδαφος ώστε μακροπρόθεσμα να αλλάξουμε ό,τι μπορούμε, να αποδεχτούμε ό,τι είναι αδιαπραγμάτευτο και δεν αλλάζει, ώστε να ζούμε με αυθεντικότητα και ισορροπία.

Λόγω της φύσης αυτών των ομάδων και των μέτρων προστασίας που πρέπει να τηρηθούν, ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. Πληροφορίες για συμμετοχή στην ομάδα: 6947 605065 και ssechlidou@gmail.com (Σταυρούλα Σεχλίδου, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια) και καθημερινά 10.00-13.00 και 17.00-21.00 στη γραμματεία της καπναποθήκης «Π» και στα τηλέφωνα 25410 29282 (πρωινές ώρες) και 25410 26635 (απογευματινές ώρες).

Εργαστήρι παιδικής χορωδίας

Στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης θα λειτουργήσει από φέτος εργαστήρι παιδικής χορωδίας, έτσι ώστε μέσα από τη μουσική και το τραγούδι, να δοθεί στους μαθητές η δυνατότητα να γνωριστούν, να μάθουν να επικοινωνούν, να πειθαρχούν, να συνεργάζονται, να εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους και να δημιουργούν, συμμετέχοντας σε διάφορες μουσικές δραστηριότητες. Το εργαστήρι απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Στόχος είναι να ταξιδέψουμε, μικροί και μεγάλοι, σ’ έναν κόσμο γεμάτο τραγούδια, παιδικά, παραδοσιακά και έντεχνα.

Οι συναντήσεις προβλέπεται θα γίνονται μία φορά την εβδομάδα και θα διαρκούν μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά. Διδάσκουσα θα είναι η απόφοιτη του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, διπλωματούχος πιάνου και δασκάλα μουσικής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Ιωάννα Αμπατζίδου.

Πληροφορίες-εγγραφές καθημερινά 10.00-13.00 και 17.00-21.00 στη γραμματεία της καπναποθήκης «Π» και στα τηλέφωνα 25410 29282 (πρωινές ώρες) και 25410 26635 (απογευματινές ώρες).

Σχετικά άρθρα

Συναυλία κλασικής μουσικής στη Γενισέα

Super User

Παρουσίαση-συναυλία των “Underhill West”

Super User

Το ωράριο λειτουργίας του Πολυχώρου Τέχνης και Σκέψης

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies