INDEXANTHI.GR
Παιδεία

“Τελικά δεν άργησαν τα όργανα να αρχίσουν…”

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η ανησυχία όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας για το απροετοίμαστο άνοιγμα των σχολείων. Τα κρούσματα πληθαίνουν τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια, με χαρακτηριστικά παραδείγματα την Π.Ε. Καβάλας (1ο και 2ο ΕπαΛ Καβάλας, 6ο ΓεΛ Καβάλας, 3ο-4ο νηπιαγωγεία Ελευθερούπολης κ.ά.) και ιδιαίτερα τη Θάσο (δημοτικό σχολείο Πρίνου, ΓεΛ Λιμένα, δημοτικό σχολείο Λιμεναρίων κ.ά.), ενώ κλειστά τμήματα έχουμε και σε άλλες Π.Ε. όπως της Ξάνθης (9ο νηπιαγωγείο Ξάνθης, δημοτικό σχολείο Πετεινού κ.ά.) και ο κατάλογος του υπουργείου καθημερινά μεγαλώνει, αυξάνοντας τη δίκαιη αγανάκτηση και την ανησυχία των γονέων.

Ως Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών Α.Μ.-Θ. πολύ έγκαιρα είχαμε προειδοποιήσει για το πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση, ήδη από τον Σεπτέμβρη αλλά και μετά με τη νέα δίμηνη καραντίνα, με ανακοινώσεις, υπομνήματα και συναντήσεις με τους αρμοδίους, παραστάσεις διαμαρτυρίας. Τόσους μήνες γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές ζητούμε ουσιαστικά μέτρα προστασίας για τα σχολεία, για να μπορούν να είναι ανοιχτά ως οφείλουν με ασφάλεια και υγιεινή. Η κυβέρνηση όμως κωφεύει και επιμένει ότι τα σχολεία δεν είναι εστίες μετάδοσης του CoViD-19, παίρνοντας ως μοναδικό μέτρο αυτό των ανοιχτών παράθυρων μέσα στο καταχείμωνο! Ωστόσο, όπως η ζωή αποδεικνύει, ο ιός μεταδίδεται πανεύκολα μέσα στα 25αρια τμήματα των σχολικών αιθουσών, αλλά και στα λεωφορεία που παστώνονται τα παιδιά μας! Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και των δήμων, που επί τόσους μήνες αδιαφορούν για την υγεία όλων μας και δεν έχουν διαθέσει ούτε ένα ευρώ για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Να διενεργηθούν άμεσα δωρεάν rapid tests σε όλη τη σχολική κοινότητα και κατά προτεραιότητα στα σχολεία που εμφανίστηκαν κρούσματα, υπό την ευθύνη του Ε.Ο.Δ.Υ.
  • Άμεση ιχνηλάτηση επαφών των κρουσμάτων. Μέχρι να πραγματοποιηθούν η ιχνηλάτηση και τα tests στο σχολείο όπου εμφανίστηκαν κρούσματα, το σχολείο να μη λειτουργεί
  • Να γίνει άμεσα απολύμανση των συγκεκριμένων σχολείων με ευθύνη των δήμων (από τα έκτακτα κονδύλια που δόθηκαν για τον CoViD-19)
  • Να ενισχυθούν τα δρομολόγια στα μαθητικά λεωφορεία ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός
  • Έστω και τώρα να αραιώσουν τα τμήματα των μαθητών ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος διασποράς
  • Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας σε όλα τα σχολεία
  • Ιδιαίτερη έγνοια για τα ειδικά σχολεία.

Δεν μπορούμε να ανεχτούμε πια τον εμπαιγμό από τη μεριά κυβέρνησης, περιφερειάρχη, δημάρχων. Απαιτούμε την προστασία της δημόσιας υγείας, την προστασία των παιδιών και των οικογενειών μας.

Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Π.Α.Μ.-Θ.

Σχετικά άρθρα

Κλασσικές ελληνικές σπουδές για αλλοδαπούς φοιτητές στο Δ.Π.Θ.

Super User

Μείωση μαθητών

Super User

Σε παράσταση διαμαρτυρίας καλεί η Γ΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσσαλονίκης

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies