INDEXANTHI.GR
Διάφορα

Για την τουριστική κίνηση

Με αφορμή το ετήσιο πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για το 2015 (εδώ), το indexanthi.gr συνομίλησε με την ξενοδόχο Άννα Στυλιανίδου και αποτυπώνει τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του κλάδου για την τουριστική κίνηση στην Ξάνθη και στην ευρύτερη περιοχή.

Υπενθυμίζοντας ότι αυτή είναι και η δική της άποψη και επαναλαμβάνοντας ότι “τα όποια βήματα δεν μπορεί παρά να γίνουν θεσμικά“, η υπεύθυνη του ξενοδοχείου “Ξανθίππειο” σημειώνει ότι “πάντα υπάρχει ελπίδα, αν το γενικότερο οικονομικό και πολιτικό πλαίσιο είναι ασφαλές” και σχολιάζει: “Η εκπόνηση και δημοσιοποίηση του προγράμματος σίγουρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, φτάνει να υλοποιηθεί. Σε σωστή κατεύθυνση είναι και η προσπάθεια Παυλίδη να δοθεί η βίζα των 72 ωρών, που θα βοηθήσει πολύ την Ξάνθη και θα ξεπεραστεί ο ανασταλτικός παράγοντας, φέρνοντας πολύ περισσότερους Τούρκους επισκέπτες. Είναι ελάχιστοι αυτοί που έρχονται, αν αναλογιστούμε ότι είναι τόσο κοντά μια Κωνσταντινούπολη δεκαέξι εκατομμυρίων. Πρέπει να λυθεί το θέμα της βίζας” λέει και προσθέτει: “Από εκεί και πέρα, θα βοηθήσει πολύ η όποια διαφημιστική προβολή. Η Καβάλα έκανε και απέδωσε, οι Τούρκοι ξέρουν την Καβάλα αλλά όχι την Ξάνθη… Έχουμε μεγάλες κοντινές αγορές και ο τουρισμός είναι κινητήρια δύναμη για όλη την αγορά“.

Διαφήμιση αλλά και εκπαίδευση

Ευχόμενη “να υπάρξουν και τα κονδύλια για να υποστηρίξουν αυτές τις ενέργειες…“, η κα Στυλιανίδου δηλώνει: “Δεν ξέρω αν θα γίνουν όλα αυτά, ξέρω όμως –και μπορώ να επιβεβαιώσω- ότι έχουν πρόθεση και διάθεση τόσο ο κ. Παυλίδης όσο και ο κ. Αμοιρίδης“. Και στέκεται σ’ ένα κομβικό σημείο, λέγοντας: “Οι ξενοδόχοι της Ξάνθης δεν έχουμε την απαραίτητη οργάνωση μεταξύ μας, δεν αισθάνομαι να υπάρχει σύμπραξη ώστε να στηριχτεί η όποια προσπάθεια της Περιφέρειας. Προσωπικά έχω όλη την καλή διάθεση να συμμετάσχω σε μια γενική προσπάθεια και θεωρώ ότι αυτό πρέπει να γίνει με την παρότρυνση και την πρωτοβουλία της Περιφέρειας. Δεν είναι δύσκολο να μαζέψει τους ανθρώπους από κάθε αντιπεριφέρεια και να συζητηθούν προτάσεις και σκέψεις“.

Υπενθυμίζοντας όσα έχει πει σε παλιότερη συνομιλία μας (εδώ), κλείσαμε τη συνομιλία μας με τη ξενοδόχο να δίνει την παρήγορη νότα: “Κάνοντας καλά τη δουλειά μου είχα αύξηση και όχι μείωση όπως η υπόλοιπη αγορά, στα αναφερόμενα διαστήματα” λέει και καταλήγει προτείνοντας: “Πολύ καλή και η διαφήμιση, αλλά εγώ θα πρότεινα και εκπαίδευση, κάτι που πιστεύω ότι βοηθάει πολύ. Να γίνουν κάποια σεμινάρια στους ξενοδόχους“.

 

Σχετικά άρθρα

Ανακοίνωση του Συλλόγου Τριτέκνων Ξάνθης

Super User

Το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στην Π.Ε. Ξάνθης

Super User

Καταγγελία του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Βιομηχανίας Γάλακτος Ξάνθης “Ροδόπη” Α.Ε.

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies