INDEXANTHI.GR
Διάφορα

Τριήμερο δράσεων του Συλλόγου Γυναικών Ξάνθης

Τριήμερο δράσεων με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Ξάνθης, απευθυνόμενος “σε όλες τις εργαζόμενες, άνεργες και αυτοαπασχολούμενες γυναίκες, στις νέες μητέρες, φοιτήτριες, συνταξιούχους, μετανάστριες και πρόσφυγες, σε όλες τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου“.

Οι ισάριθμες δράσεις των τριών ημερών είναι οι ακόλουθες:

  • Παρασκευή 6 Μαρτίου: Εξορμήσεις σε εργασιακό χώρο του ομίλου “Cosmote” που συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό εργαζόμενων γυναικών
  • Σάββατο 7 Μαρτίου (11.00): Εξόρμηση στην πλατεία Δημοκρατίας, στα super markets της πόλης και στις αυτοαπασχολούμενες γυναίκες στο εμπόριο
  • Κυριακή 8 Μαρτίου (18.30): Εκδήλωση στο café “Βυζάντιο” με θέμα “Ευέλικτες εργασιακές σχέσεις και οι επιπτώσεις τους στις γυναίκες“.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνονται τα ακόλουθα (παρατίθενται αυτούσια):

Μετά από 110 χρόνια από την καθιέρωση της παγκόσμια ημέρας της εργαζόμενης γυναίκας με πρόταση της αγωνιστρίας του εργατικού κινήματος ΚΛΆΡΑ ΤΣΕΤΚΙΝ, οι αγώνες για τη γυναικεία ισοτιμία είναι αναγκαίοι, αφού οι διακρίσεις σε βάρος των γυναικών ζουν και βασιλεύουν. Το δικαίωμα των γυναικών στην εργασία, την προστασία της μητρότητας , την κοινωνική και την προσωπική τους ζωή και τον ελεύθερο χρόνο, να συντρίβονται από τη βαρβαρότητα, που έχει θεό τα κέρδη και την αγωνιστικότητα των επιχειρηματικών κολοσσών. 

Κι όμως, σήμερα οι τεράστιες επιστημονικές δυνατότητες και οι νέες τεχνολογίες μπορούν να εξασφαλίσουν μια ζωή όπως αξίζει σε μας και τα παιδιά μας. Σήμερα υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε όλες σταθερή εργασία, με σταθερό ωράριο, με μισθό που θα καλύπτει τις ανάγκες μας, με ολόπλευρη προστασία της μητρότητας από το κράτος, να δουλεύουμε λιγότερες ώρες και να έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο, που θα τον αξιοποιούμε δημιουργικά, σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά μας, και να συμμετέχουμε στην κοινωνική δράση.

ΩΣΤΌΣΟ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. & ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΉΣΕΙΣ, ενώ

 Όλοι αυτοί που σήμερα μας καλούν να κάνουμε υπομονή, να «σφίξουμε τα δόντια», να συμβιβαστούμε με τα ελάχιστα, την ίδια ώρα απλόχερα χαρίζουν δισεκατομμύρια ευρώ στη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ, μετατρέπουν την Ελλάδα σε στόχο, αλλά και σε ορμητήριο επιθέσεων σε βάρος άλλων λαών. Μετατρέπουν την χώρα μας σε μια απέραντη «φυλακή» για χιλιάδες πρόσφυγες, γυναίκες με τα παιδιά στην αγκαλιά.

Έχουν κάνει τη ζωή μας λάστιχο και μας θέλουν «ευέλικτες», ώστε να αποδεχόμαστε εργασία χωρίς δικαιώματα και μητρότητα χωρίς προστασία από το κράτος. Είμαστε σε μια ατέρμονη τρεχάλα που μας εξουθενώνει, που σκοτώνει τις ανάγκες και τα όνειρά μας.

Η φροντίδα της οικογένειας, των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ, όπως και η Υγεία, πέφτει στις πλάτες μας, αφού θεωρείται ατομική – οικογενειακή μας ευθύνη.

ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ

ΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΑ ΒΕΛΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ

Αποκαλύπτουμε όσους και όσες θέλουν να θολώσουν τα νερά, όσες μας καλούν να τα βάλουμε με «το ανδρικό φύλο που κυριαρχεί στην εξουσία», για να «βγάλουν λάδι» τον πραγματικό μας αντίπαλο, τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις που τους εξυπηρετούν. Καταγγέλλουμε όσες καλούν «όλες τις γυναίκες να πάνε μαζί».

Εμείς, οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου, δεν έχουμε τίποτα κοινό με τις γυναίκες μετόχους και μεγαλοστελέχη επιχειρηματικών ομίλων, με όλες αυτές τις γυναίκες που συμμετέχουν σε κυβερνήσεις, σε κοινοβούλια, δήμους και περιφέρειες και στηρίζουν την πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματά μας και σπέρνει εκμετάλλευση, καταπίεση, πόλεμο και προσφυγιά.

Η διέξοδος για μας, τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου, βρίσκεται στη συλλογική δράση, στην αγωνιστική στάση ζωής και τη διεκδίκηση. Οι αγώνες των εργατριών του περασμένου αιώνα, που σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της, φωτίζουν και σήμερα τους αγώνες των εργαζόμενων και άνεργων γυναικών για μια ζωή με σύγχρονα δικαιώματα. Εντείνουμε την πάλη μας για το μέλλον που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας.

Τιμάμε την 8η Μάρτη, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, δυναμώνουμε το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, τα εργατικά σωματεία, τις ενώσεις αυταπασχολουμένων, τους αγροτικούς και φοιτητικούς συλλόγους.

Σχετικά άρθρα

Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων

Super User

Αποκριάτικο πάρτι στο γηροκομείο

Super User

Η 11η Πανελλήνια Φθινοπωρινή Γιορτή Μανιταριών

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies