INDEXANTHI.GR
Βουλγαρία

Αρχαία αντικείμενα σε τάφο του τρίτου αιώνα π.Χ. στη Βουλγαρία

Μια σειρά από αρχαία αντικείμενα ανακάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη σε βασιλικό τάφο του 3ου π.Χ. αιώνα στο Σβεστάρι της βόρειας Βουλγαρίας.

Χρυσά σκουλαρίκια, λεπτές χάντρες, κοσμήματα και αγγεία είναι κάποια από τα αρχαία που ήρθαν στο φως, εμπνευσμένα σε μεγάλο βαθμό από τους αρχαίους Έλληνες και την περίοδο περί τον τρίτο προ Χριστού αιώνα.

Ο θρακικός τύμβος του Σβεστάρι (Свещарска гробница) ανάγεται στον 3ο π.Χ. αιώνα και βρίσκεται δυόμισι χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του χωριού Σβεστάρι στη βόρεια Βουλγαρία. Από το 1985 έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO.

Ο τύμβος ανακαλύφθηκε το 1982 κατά τη διάρκεια ανασκαφών σε ένα ανάχωμα κοντά στο Σβεστάρι. Χρονολογείται στο πρώτο μισό του 3ου αιώνα π.Χ και είναι ένα σπάνιο δείγμα του πολιτισμού των Γετών, ενός ιστορικού θρακικού φύλου που είχε επαφές τόσο με τον ελληνιστικό κόσμο όσο και την Υπερβορεία. Είναι ένας βασιλικός τάφος, πιθανόν του Γέτη ηγεμόνα Δρομιχαίτη.

 

Σχετικά άρθρα

80.000 Βούλγαροι πέρασαν μόνο από τον Προμαχώνα το Σάββατο!

Super User

Η Βουλγαρία σχεδιάζει την ένταξη πέντε παραδοσιακών προϊόντων στον κατάλογο των Π.Ο.Π.-Π.Γ.Ε.

Super User

Η Ελλάδα δεύτερος τουριστικός προορισμός των Βουλγάρων

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies