INDEXANTHI.GR
Διάφορα

Για τη λειτουργία της 2ης ΤοΜΥ Ξάνθης

Η 2η Τοπική Μονάδα Υγείας Ξάνθης λειτουργεί στην οδό Αϊδινίου 73, στο κτίριο που στεγάζεται το Κέντρο Ψυχικής Υγείας. Είναι στελεχωμένη με παιδίατρο, γενικό ιατρό, κοινωνικό λειτουργό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, άρτια εξοπλισμένη και θα λειτουργεί από τις 07.00 ως τις 15.00.

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη γραμματεία στο τηλέφωνο 25413 55312 για περαιτέρω πληροφορίες και ραντεβού με τους ιατρούς. Έργο των ΤοΜΥ είναι η παροχή δωρεάν πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον εγγεγραμμένο πληθυσμό, λειτουργώντας ως ομάδες οικογενειακής ιατρικής με εγγεγραμμένο πληθυσμό ευθύνης και έχοντας ως σκοπό την παροχή δωρεάν ποιοτικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας χωρίς διακρίσεις.

Αναλυτικότερα, κατά την επίσκεψη σε παιδίατρο μπορούν να εκτελεστούν εμβόλια, να εκδοθούν ιατρικές γνωματεύσεις, όπως Α.Δ.Υ.Μ. ή βεβαίωση μη εμφάνισης συμπτωμάτων CoViD-19 και γενικά να εκτελεστεί οποιαδήποτε ιατρική πράξη εμπίπτει στις αρμοδιότητες του παιδίατρου για παιδιά ως δεκαέξι ετών. Αντίστοιχα, στον γενικό ιατρό μπορούν να εκτελεστούν συνταγογραφήσεις φαρμάκων, παραπεμπτικά εξετάσεων, ιατρικές βεβαιώσεις, παρακολούθηση χρόνιων νοσημάτων και κλινική εξέταση.

Επισημαίνεται ότι λόγω των έκτακτων μέτρων και για όσο αυτά διαρκούν, δεν εξετάζονται περιστατικά με συμπτώματα CoViD-19 στα ιατρεία. Ωστόσο, οι γιατροί μπορούν να παρέχουν τηλεφωνικές οδηγίες στον εγγεγραμμένο πληθυσμό κατά τις ώρες λειτουργίας της δομής.

Σχετικά άρθρα

Ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης

Super User

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον δήμαρχο Ξάνθης

Super User

Καλοκαιρινές προβολές ταινιών από την Ε.Λ.Μ.Ε. Ξάνθης

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies