INDEXANTHI.GR
Πολιτισμός

Νοέμβριος στη Φ.Ε.Ξ.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων για τις εκδηλώσεις. Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε στο 25410 25421 ή στο fexorg@gmail.com.

Η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, η Φ.Ε.Ξ. και το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης οργανώνουν την ψηφιακή πλατφόρμα «Η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι» με υλικό από τα προηγούμενα φεστιβάλ. Συνεντεύξεις, ημερίδες, έκθεση υλικού και αποσπάσματα συναυλιών. Ακόμη, ξεναγήσεις στο μουσείο με έμφαση στην Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι. Τρίτη ως και Κυριακή 09.30-14.30 με ραντεβού στο τηλέφωνο 25410 25421. Είσοδος 4€, 1€ μαθητικό. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τη στήριξη του μουσείου.

Ξάνθη 1919-2020 – Θράκη-Ξάνθη ελεύθερες

Με αφορμή την επέτειο των εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της Ξάνθης (1919-2019) και την πορεία προς την ενσωμάτωση της δυτικής Θράκης στην Ελλάδα ένα χρόνο αργότερα (1920), το μουσείο παρουσιάζει με μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση από ημερολόγια, έγγραφα, φωτογραφίες, βιβλία, καρτ ποστάλ και γραμματόσημα, τα ιστορικά γεγονότα μιας πολυτάραχης εποχής που έκριναν την τύχη της πόλης και διαμόρφωσαν τη φυσιογνωμία της ως μέλους της ελληνικής επικράτειας. «Μαρτυρολόγια – Οι πρώτοι Όμηροι – Τα ντουρντουβάκια – Διασυμμαχική κατοχή». Τρίτη ως και Κυριακή 09.30-14.30 με ραντεβού στο τηλέφωνο 25410 25421. Είσοδος 4€, 1€ μαθητικό, μόνο με προσκλήσεις. Εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές γυμνασίου και λυκείου. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τη στήριξη του μουσείου.

Μουσική στο μουσείο;

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές δημοτικού στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης και στο αρχοντικο Χατζιδάκι. Μέχρι και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου.

Ζωγραφίζοντας τη Λιλιπούπολη και τον Μάνο Χατζιδάκι

Τις Παρασκευές και τα  Σάββατα του Νοεμβρίου στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης. Το εργαστήριο ζωγραφικής της Φ.Ε.Ξ. ακούει και ζωγραφίζει τους ήρωες και σκηνές από τη Λιλιπούπολη. Ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα για μικρές ηλικίες που με την καθοδήγηση του εκπαιδευτή γνωρίζουν τον χώρο των εικαστικών τεχνών, χρησιμοποιώντας παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα μέσα, καθώς και την τέχνη και τεχνική της φωτογραφίας, χαρακτικής, γλυπτικής.

Δύο-τρία πράγματα που ξέρω για τη μουσική – Γνωριμία με σύγχρονους Έλληνες συνθέτες

Μέχρι τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης και στο αρχοντικο Χατζιδάκι. Προβολές ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο σύγχρονων ελλήνων συνθετών – «Μνήμη Κώστα Νικήτα», «Σκαλκώτας – Χρήστου», «Χρήστος Σαμαράς» – Ντοκιμαντέρ του Γιώργου Κεραμιδιώτη.

4ο Cinema of Earthly Delights

Από την Πέμπτη 26 μέχρι και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου (21.00) στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης. Παραφράζοντας τον τίτλο του πίνακα του Ιερώνυμου Μπος, η πειραματική μουσική σκηνή chrysallida.gr διαλέγει και προσφέρει μερικά από τα πιο αποπλανητικά άνθη του κινηματογραφικού κήπου, που σπάνια βλέπουν το σκοτάδι των αιθουσών. Cult cinema, ταινίες μεταμεσονύχτιων προβολών, απαγορευμένες ταινίες, underground αισθητική, low budget παραγωγές, σπάνιες ταινίες κι ό,τι άλλο παράξενο, συνθέτουν το σαγηνευτικό άρωμα των εικόνων που θα απολαύσουμε.

Micro μ Festival 2020

Σάββατο 28 Νοεμβρίου στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης. Οι δεκαπέντε ταινίες του διαγωνιστικού μέρους του Micro μ, που θα λάβει χώρα στις 28 Νοέμβριου ταυτόχρονα και στις δέκα πόλεις όπως κάθε χρόνο, προέρχονται από μια επιλογή διακοσίων και πλέον αιτήσεων συμμετοχής, γεγονός που καθιστά την επιλογή τους μια πρώτη μικρή νίκη. Οι ταινίες μικρού μήκους θα προβληθούν στις αίθουσες των πόλεων στις οποίες οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν ή εναλλακτικά στη διαδικτυακή «ψηφιακή» αίθουσα τον Νοέμβριο, διεκδικώντας την αγάπη του κοινού…

Ο κινηματογράφος των δημιουργών

Τις Τρίτες 3, 10, 17 και 24 Νοεμβρίου (21.00) στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης. Αφιέρωμα στον François Truffaut (1932-1984). Ο πιο γλυκός, ο πιο ζεστός, ο πιο ανθρώπινος σκηνοθέτης στην ιστορία του σινεμά.

Κάτι παίζει και τις Πέμπτες στο μουσείο

Τις Πέμπτες 5, 12, 19 και 26 Νοεμβρίου(21.00) στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης: Οι κινηματογραφικές λέσχες της Ε.Λ.Μ.Ε. Ξάνθης και της Φ.Ε.Ξ. οργανώνουν κύκλο ταινιών.

Σχετικά άρθρα

Βιβλιοπαρουσίαση στο μουσείο

Super User

Το 7ο Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών στη Σταυρούπολη

Super User

Νέο εργαστήρι για παιδιά στο Ι.Θ.Τ.Π.

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies