INDEXANTHI.GR
Αυτοδιοίκηση

Παρουσίαση της ιστοσελίδας του δήμου Ξάνθης ως «καλής πρακτικής» για όλους τους δήμους

Διημερίδα με θέμα «Διαχέοντας τις καλές πρακτικές των δήμων για την εφαρμογή των δημόσιων πολιτικών» πραγματοποίησε την Πέμπτη 11 και Παρασκευή 12 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, με τον δήμο Ξάνθης να επιλέγεται από τους διοργανωτές μεταξύ όλων των δήμων της χώρας, για την παρουσίαση της ιστοσελίδας του ως «καλής πρακτικής».

Κατά τη διάρκεια της διημερίδας οι δήμοι «αντάλλαξαν» πρακτικές για καινοτόμες πρωτοβουλίες και δράσεις που αναπτύσσουν και που έχουν ως απώτερο στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Στην εισήγησή του, ο δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος τόνισε ότι “ένας σύγχρονος δήμος οφείλει να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις και στους διαφορετικούς ρυθμούς ζωής της κοινωνίας μας, έχοντας πάντα ως απώτερο στόχο το όφελος του δημότη μέσα από την απλούστευση των διαδικασιών, την εξοικονόμηση χρόνου και κόπου, την ενίσχυση της διαφάνειας, την προώθηση των διαδικασιών συμμετοχικότητας και της “ανοικτής διακυβέρνησης”, όπως η ψηφιακή χαρτογράφηση του τεχνικού προγράμματος του δήμου, με την απεικόνιση των έργων σε χάρτες ανάλογα με τον βαθμό ολοκλήρωσής τους (προγραμματισμένα, σε εξέλιξη και ολοκληρωμένα έργα) και την προβολή πληροφοριών προς τους πολίτες για αυτά“.

Είπε επίσης ότι ο δήμος οφείλει να αξιοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερο τις δυνατότητες που του προσφέρουν οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.), εφαρμόζοντας και ενσωματώνοντας τις σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες σε ολόκληρο το φάσμα των δημοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες, διευκολύνοντας σημαντικά την καθημερινότητά τους, καθώς και ότι –σ’ αυτή την κατεύθυνση- έχει δρομολογήσει έργα που θα υλοποιηθούν άμεσα στον τομέα της πληροφορικής, προσφέροντας στους πολίτες νέες εξελιγμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Ενδεικτικά ανέφερε την επέκταση του ασύρματου δικτύου WiFi σε διάφορα σημεία της πόλης, την αξιοποίηση του μητροπολιτικού δικτύου οπτικών ινών δίνοντας τη δυνατότητα διασύνδεσης όλων των υπηρεσιών μεταξύ τους χωρίς επιπλέον κόστη, την αναβάθμιση της εφαρμογής τουριστικού ενδιαφέροντος “Xenagos” που αφορά κυρίως στην παλιά πόλη, την αξιοποίηση του Γεωγραφικού Πληροφοριακού Συστήματος GIS, την εφαρμογή των ψηφιακών υπογραφών από τους υπαλλήλους διασφαλίζοντας την ακεραιότητα και την αξιοπιστία των δεδομένων κατά τις συναλλαγές με άλλους φορείς, την πλήρη ψηφιοποίηση των εγγράφων, την εφαρμογή των ηλεκτρονικών υπηρεσιών μίας στάσης, καθώς και τη δυνατότητα ηλεκτρονικών αιτήσεων και πιστοποιητικών από τους πολίτες.

Τέλος, ο κ. Δημαρχόπουλος τόνισε ότι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της σελίδας του δήμου πραγματοποιήθηκαν από το τμήμα Πληροφορικής του, χωρίς κανένα επιπλέον κόστος στον προϋπολογισμό, λαμβάνοντας τα εύσημα από τους παρευρισκόμενους. Πολλοί εξ αυτών, κυρίως δήμαρχοι άλλων περιοχών, ζήτησαν τη συνδρομή του δήμου Ξάνθης και του τμήματος Πληροφορικής για τη δημιουργία διαδικτυακών τόπων στους δήμους τους.

(εδώ όλη η παρουσίαση).

 

Σχετικά άρθρα

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αβδήρων

Super User

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης

Super User

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Μύκης

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies