INDEXANTHI.GR
Διάφορα

Σεμινάριο για την πνευματική ιδιοκτησία

Ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης και Ροδόπης, διοργανώνουν την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου (17.00-20.00) επιμορφωτικό σεμινάριο στην καπναποθήκη “Π” του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Το σεμινάριο έχει σκοπό την ενημέρωση των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ξάνθης και Ροδόπης σχετικά με θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας, καθώς και να παρουσιάσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εκπόνησε ο Ο.Π.Ι. για τη σημασία της πνευματικής ιδιοκτησίας των δημιουργών (συγγραφέων, εικαστικών, φωτογράφων, μουσικοσυνθετών, δημιουργών λογισμικού κ.α.) και των συγγενικών δικαιωμάτων (τραγουδιστών, μουσικών, ηθοποιών, εκδοτών, παραγωγών ταινιών και δισκογραφικών εταιρειών). Το εν λόγω πρόγραμμα διαμορφώθηκε με σκοπό να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με τη σημασία της πνευματικής ιδιοκτησίας στη σύγχρονη κοινωνία και το ρόλο της ως καθοριστικού παράγοντα για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και του πολιτισμού.

Πρόγραμμα

  • 17.00-17.15: Εγγραφές
  • 17.15-18.15: Μέρος Ι. Βασικές αρχές πνευματικής ιδιοκτησίας και συγγενικών δικαιωμάτων, Μαρία Σινανίδου, επιστημονική συνεργάτιδα Ο.Π.Ι.
  • 18.15-18.30: Διάλειμμα
  • 18.30-19.30: Μέρος ΙΙ. Παρέμβαση δημιουργού ή εκτελεστή καλλιτέχνη, Χαράλαμπος Δαραδήμος, εικαστικός – Παρουσίαση εκπαιδευτικού προγράμματος «Πνευματική Ιδιοκτησία και συγγενικά δικαιώματα», παρουσίαση ιστοσελίδας Ο.Π.Ι. και ιστοσελίδας εκπαιδευτικού προγράμματος, Νίκος Σταυρόπουλος, υπεύθυνος πληροφορικής Ο.Π.Ι.
  • 19.30-20.00: Ερωτήσεις και συζήτηση.

 

Σχετικά άρθρα

Γενική συνέλευση και εκλογές στο Σωματείο Βενζινοπωλών Ξάνθης

Super User

23-24 Γενάρη: Όλοι-όλες στον Έβρο, να πέσει ο φράχτης!

Super User

Δ.Π.Θ.: Σε λειτουργία ο σταθμός μέτρησης ατμοσφαιρικών παραμέτρων

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies