INDEXANTHI.GR
Διάφορα

Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Γιώργου Κολλάρου

Δήμαρχος Ξάνθης

Με σεβασμό και αγάπη, Γιώργο, σε αποχαιρετώ.

Την ημέρα της επανάστασης διάλεξε για να φύγει ο επαναστάτης Γιώργος Κολλάρος.

Την 25η Μαρτίου του 2020, μια ημέρα μιας διαφορετικής επανάστασης που κάνει όλη η ανθρωπότητα και ο ίδιος μια εβδομάδα πριν προέτρεπε τους Ξανθιώτες δημόσια να κάνουν τη δική τους επανάσταση και να πολεμήσουν τον σύγχρονο εχθρό, τον κορονοϊό, με ενότητα, πειθαρχία και δύναμη.

Ο Γιώργος Κολλάρος υπήρξε για δεκαετίες ένας σκληρός αγωνιστής στο πεδίο της κοινωνίας. Πανταχού παρών, με τον λόγο του άγγιζε τις καρδιές των πολιτών και στεκόταν αρωγός μέσα από τις δομές, τις επιτροπές, τα όργανα του Κ.Κ.Ε. που υπηρετούσε ιδεολογικά με πάθος και ανοιχτό μυαλό, στεκόταν δημιουργικός σύντροφος, δημιουργικός συνεργάτης, δημιουργικός συνοδοιπόρος όλων μας στην τοπική αυτοδιοίκηση και όχι μόνο.

Θα τολμούσα να πω ότι τον ένιωθα φίλο μου, σε κάθε περίπτωση είχα υψηλή την αίσθηση ότι με τιμά με τη φιλία του, σε ένα πλαίσιο έντονων διεκδικήσεων και διαφωνιών που χαρακτηρίζει τους φίλους και έντονων, δημιουργικών ζυμώσεων που μας οδηγούσε σε ένα δρόμο συγκλίσεων, πράττοντας το καλύτερο για τον άνθρωπο και την κοινωνία. Η ευγένεια και η θετική του ενέργεια, σου επέβαλαν να προσπεράσεις με ταχύτητα τις όποιες πολιτικές διαφορές και να εστιάσεις στο ζήτημα, βάζοντας πάντα και μια διαφορετική οπτική γωνία προσέγγισης προς όφελος της κοινωνίας, προς όφελος του καθημερινού, απλού ανθρώπου, που όλοι είμαστε υποχρεωμένοι πολυεπίπεδα να υποστηρίζουμε.

Γιώργο, στέκομαι με σεβασμό και αγάπη μπροστά σου και δεσμεύομαι οι προβληματισμοί στις κουβέντες που αναπτύσσαμε για τον άνθρωπο και την κοινωνία, να ηχούν δυνατά στα αυτιά μου, στην υπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου. Καλό ταξίδι Γιώργο. Ελπίζω από κει ψηλά να χαμογελάς γι’ αυτά που δρομολόγησες στην τοπική μας κοινωνία και εξελίσσονται, δημιουργικά. Ο δήμος Ξάνθης με σεβασμό σε αποχαιρετά και εκφράζει στη σύζυγό σου, στην οικογένεια και στους οικείους σου, τα πιο θερμά συλλυπητήρια.

Κ.Ο. Ξάνθης του Κ.Κ.Ε.(μ-λ)

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε τον πρόωρο χαμό του Γιώργου Κολλάρου. Ο Γ. Κολλάρος υπήρξε ένας ακούραστος και σεμνός αγωνιστής της αριστεράς, που από τα φοιτητικά του χρόνια μέχρι σήμερα έδινε με σταθερότητα το “παρών” στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου. Στους οικείους του και στο κόμμα του, το Κ.Κ.Ε., εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια.

Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης

Με λύπη πληροφορηθήκαμε πως έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της 25ης Μαρτίου ο Γιώργος Κολλάρος, καθηγητής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης του Δ.Π.Θ.

Γεννημένος στην Αθήνα το 1955, ήταν χαρακτηριστικό παράδειγμα επιστήμονα ο οποίος ποτέ δεν έμεινε αποκλειστικά «κλεισμένος» στα αμφιθέατρα και στα εργαστήρια, αλλά αφιέρωσε τη ζωή του παλεύοντας με το λαό και την υπόλοιπη κοινωνία για ένα καλύτερο αύριο. Από μαθητής, όπου πήρε μέρος στις διαδηλώσεις έξω απ’ το Πολυτεχνείο το 1973, στη συνέχεια ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση στο φοιτητικό κίνημα. Το ίδιο κι αργότερα ως πρόεδρος του συλλόγου Ε.Δ.Π. της Πολυτεχνικής Σχολής και μέλος της διοίκησης του Ενιαίου Συλλόγου μελών Δ.Ε.Π. της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης, μέσω των οποίων βρισκόταν πάντα στο πλάι των φοιτητών και των διεκδικήσεών τους. Ιδιαίτερα σημαντική επίσης ήταν όλα αυτά τα χρόνια η προσφορά του στους κοινωνικούς αγώνες που αναπτύχθηκαν στην Ξάνθη. Τόσο μέσα από τη Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθης και τις παρεμβάσεις του την περίοδο της οικονομικής κρίσης ώστε να μη μείνει κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό, όσο κι από τη δράση του στο φιλειρηνικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ως πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ξάνθης.

Πράος και αγαπητός, ήταν ένας επιστήμονας ο οποίος ήταν ένα με το λαό, γνωστός σε κάθε χωριό και γειτονιά της Ξάνθης για την προσπάθειά του να οργανωθεί η φτωχολογιά για να παλέψει για τα προβλήματά της. Μέσα από αυτή τη δράση του, ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο το δρόμο στον οποίο καλούμαστε να βαδίσουμε κι εμείς ως νέοι επιστήμονες ώστε να συμβάλλουμε με τις γνώσεις μας στην κοινωνική πρόοδο.

Ως σύλλογος εκφράζουμε στη σύζυγο, στα παιδιά, στην οικογένεια και στους οικείους του, τα θερμά μας συλλυπητήρια και τον αποχαιρετούμε με σεβασμό.

“Αγάπη για την Ξάνθη μας”

Αντί στεφάνου…

Ο καθηγητής με το γλυκό χαμόγελο και τη ζεστή καρδιά, δεν είναι πια ανάμεσά μας. Έφυγε ήσυχα, όπως ήσυχα συνήθιζε να ζει. Το ήπιον του χαρακτήρα του ερχόταν σε αντίθεση με το πλήθος των αγώνων του, αγώνων που έδινε από κάθε μετερίζι. Είτε ως δάσκαλος πανεπιστημιακός είτε ως δημοτικός σύμβουλος είτε ως απλός πολίτης.

Ο Γεώργιος Κολλάρος δεν θα μπορούσε να μην είναι πολιτικός – στην ευρεία, αληθινή και σπάνια έκφραση του όρου. Ξεπέρασε τα όρια του κόμματός του και αγαπήθηκε πολύ και από πολλούς. Ευχόμαστε η μνήμη του να είναι αιώνια.

Ιωάννης Παπαχρόνης

Βασίλειος Παπαδόπουλος

Δημοσθένης Γεωργιάδης

Μιχαήλ Σπανίδης

Χαράλαμπος Διαφωνίδης

Αφεντούλης Τσακιρίδης

Σχετικά άρθρα

“Καρυοθραύστης” από τα ΑμεΑ Ξάνθης

Super User

Εκλογές στην Πολιτιστική Στέγη Ερασμίου

Super User

Για τον καθαρισμό στο αλσύλιο του Πόρτο Λάγους

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies