INDEXANTHI.GR
Κόσμος

Τουρίστες μηνύουν το αυστριακό κράτος

Μπορεί ο Μητσοτάκης να χαριεντίζεται μέσω τηλεδιάσκεψης με τον ακροδεξιό αυστριακό καγκελάριο Κουρτς, κατατάσσοντας την Αυστρία στις χώρες «επιτυχούς» διαχείρισης της πανδημίας (629 θανάτους έχει η Αυστρία, μια χώρα με πληθυσμό κάτι λιγότερο από εννιά εκατομμύρια), όμως χιλιάδες τουρίστες δεν έχουν την ίδια γνώμη και μηνύουν το αυστριακό κράτος, κατηγορώντας το ότι τους άφησε ανενημέρωτους και απροστάτευτους έναντι της πανδημίας για να τους πάρει το παραδάκι.

Πρόκειται κυρίως για τουρίστες με «γερά πορτοφόλια», που συρρέουν κάθε χρόνο για να κάνουν σκι στις αυστριακές Άλπεις. Την ώρα που λίγο πιο νότια -στη βόρεια Ιταλία- η πανδημία έκανε θραύση, τα αυστριακά θέρετρα στο Σεν Αντόν και το Ισγκλ ήταν τίγκα με ανέμελους μπουρζουάδες από τις Η.Π.Α., τη Γερμανία, τη Βρετανία, τη Δανία, την Ολλανδία και τη Γαλλία. Στις 7 Μάρτη διαγνώστηκε το πρώτο κρούσμα (ένας μπάρμαν), αλλά οι αυστριακές αρχές έκαναν απλά μια καθησυχαστική ανακοίνωση. Ούτε μέτρα για όσους βρίσκονταν ήδη στις Άλπεις πήραν ούτε απαγόρευσαν την προσέλευση όσων συνέχισαν να συρρέουν.

Δεν ξέρουμε τι διάδοση του κοροναϊού υπήρξε ανάμεσα στους μπουρζουάδες που συνέχισαν να κάνουν το σκι τους και να τρωγοπίνουν στα πολυτελή εστιατόρια και μπαρ των Άλπεων, όμως έγινε γνωστό ότι μέχρι στιγμής περισσότεροι από τριακόσιοι έχουν υπογράψει την αγωγή κατά του αυστριακού κράτους και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα φτάσουν τους 5.000. Στην αγωγή αναφέρονται ονομαστικά υπουργοί, δήμαρχοι και καπιταλιστές του αυστριακού χειμερινού τουρισμού, οι οποίοι κατηγορούνται ότι έβαλαν τα επιχειρηματικά συμφέροντα πάνω από τη δημόσια υγεία.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Άλλη μια γεύση της “Ευρώπης των λαών και της δημοκρατίας”

Super User

Οι δέκα αλλαγές στη συσκευασία τσιγάρων και προϊόντων καπνού

Super User

Και με βρετανικά όπλα σκοτώνουν οι σιωνιστές

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies