INDEXANTHI.GR
Διάφορα

Υποβολή αιτήσεων για αναδιάρθρωση και μετατροπή αμπελουργικών εκτάσεων

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ανακοινώθηκε ότι την αμπελοοινική περίοδο 2021-2022 θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου [(άρθρο 46 Καν. (Ε.Ε.) 1308/2013] σε εφαρμογή της με αριθμό 3714/110476/4-9-2014 Κ.Υ.Α. (2443Β) – Φ.Ε.Κ. 2096/Β/5-6-2019 και της υπουργικής απόφασης 1536/118137/24-05-2019.

Στόχος των μέτρων του εν λόγω προγράμματος είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων μέσω

  • της ποιοτικής αναβάθμισης του αμπελουργικού δυναμικού
  • της εγκατάστασης ποικιλιών αμπέλου με αυξημένο εμπορικό ενδιαφέρον
  • της εισαγωγής σύγχρονων καλλιεργητικών τεχνικών

καθώς και η διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος.

Λόγω των ειδικών συνθηκών της περιόδου, οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά ως τις 25 Μαΐου 2020, μόνο ηλεκτρονικά, στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, της Περιφερειακής Ενότητας στην οποία υπάγονται.

Επισημαίνεται ότι υπόδειγμα της αίτησης και κατάσταση με τα συνημμένα δικαιολογητικά που υποβάλλονται κατά περίπτωση, είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. www.pamth.gov.gr στη διαδρομή «Νέα Διευθύνσεων» – «Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής» – «Νέα και ανακοινώσεις».

Σχετικά άρθρα

Ευχές από τους απολυμένους της Β.Φ.Λ.

Super User

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Α.Μ.-Θ.

Super User

Ενημέρωση για τον παθογόνο οργανισμό καραντίνας “xylella fastidiosa”

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies