Με πολλές επιτυχίες κλείνει η αγωνιστική χρονιά για τον Α.Σ. “Ερατώ” Ξάνθης στο τραμπολίνο: Δύο χρυσά μετάλλια στο ομαδικό, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο στο ατομικό, καθώς και τη συμμετοχή σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, κατέκτησαν οι αθλήτριες και οι αθλητές του συλλόγου.
Συγκεκριμένα:
Στην τελική φάση Τραμπολίνο Συλλόγων και Ατομικού Δ’ Κατηγορίας (παμπαίδων-παγκορασίδων) Β’ Περιφέρειας που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη στις 20-21 Μαΐου, συμμετείχαν έξι αθλήτριες και ένας αθλητής του συλλόγου. Οι επιδόσεις τους ήταν οι εξής:
- Δύο χρυσά μετάλλια στο μεγάλο τραμπολίνο και στο διπλό μίνι τραμπ κατέκτησε η ομάδα των κοριτσιών της κατηγορίας παγκορασίδων Α που αποτελείται από τις αθλήτριες Νάγια Μπατσάκη, Ιωάννα Κράββαρη, Μάρθα Κουκουδέτσου και Μαρία Πετρίδου
- Αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η αθλήτρια Πολυχρονία Κίσσα στο ατομικό του διπλού μίνι τραμπ (παγκορασίδες Β)
- Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Γιακούπ Εφέ στο ατομικό του τραμπολίνο.
Αναλυτικά οι ατομικές επιδόσεις των αθλητών-αθλητριών έχουν ως εξής:
Παγκορασίδες Α (11-12 ετών)
- Παναγιώτα Μπατσάκη: 4η θέση στο τραμπολίνο, 7η στο ΔΜΤ
- Ιωάννα Κράββαρη: 4η θέση στο ΔΜΤ, 10η θέση στο τραμπολίνο
- Μάρθα Κουκουδέτσου: 6η θέση στο τραμπολίνο, 10η θέση στο ΔΜΤ
- Μαρία Πετρίδου: 6η θέση στο ΔΜΤ και είχε την 7η καλύτερη επίδοση στο τραμπολίνο, αγωνιζόμενη στο ομαδικό.
Παγκορασίδες Β (7-10 ετών)
- Πολυχρονία Κίσσα: 2η θέση (αργυρό μετάλλιο) στο ΔΜΤ και 11η θέση στο τραμπολίνο
- Αλεξάνδρα Μουχτάρη: 12η θέση στο τραμπολίνο, αγωνιζόμενη για πρώτη φορά.
Παμπαίδες Β (7-10 ετών)
- Εφέ Γιακούπ: 3η θέση (χάλκινο μετάλλιο) στο τραμπολίνο και 5η θέση στο ΔΜΤ, παίρνοντας μέρος για πρώτη φορά σε αγώνες.
Σημαντικές διακρίσεις κατέκτησαν επίσης δύο αθλητές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο Συλλόγων και Ατομικού Α’, Β’ και Γ’ Κατηγοριών, που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Λαυρίου στις 29-30 Απριλίου. Ο Γιώργος Σπανός στην κατηγορία εφήβων κατέλαβε την 5η θέση στο τραμπολίνο και στο διπλό μίνι τραμπ. Ο Ρετζέπ Τουμπάν ήρθε 4ος στην κατηγορία παίδων και στα δύο αγωνίσματα. Η κατάταξή του στην 4η πανελλαδική θέση του δίνει το δικαίωμα να συμμετάσχει στην ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ηλικιών, το οποίο θα διεξαχθεί στη Σόφια στις 16-19 Νοεμβρίου. Πρόκειται για μία ξεχωριστή διάκριση του αθλητή που τιμά τον σύλλογο και την Ξάνθη.
“Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου επιθυμεί να εκφράσει θερμά συγχαρητήρια στις προπονήτριες Λαρίσα Σερτάκοβα και Μάγδα Μάλτα, καθώς και στους αθλητές και τις αθλήτριες του συλλόγου για τις επιτυχίες και τις διακρίσεις τους. Ευχόμαστε να συνεχίσουν τις προσπάθειες με δύναμη και επιτυχίες!“, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.


