INDEXANTHI.GR
Κόσμος

«Ακλόνητος εταίρος» της Σαουδικής Αραβίας οι Η.Π.Α.

Μπορεί ο κόσμος να μην έχει χάψει το παραμύθι της αθωότητας του διαδόχου του σαουδαραβικού θρόνου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στην υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο σαουδαραβικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης, όμως για τον Τραμπ τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά και δεν μπορεί να τα γράψει με περικοκλάδες.

Οι Η.Π.Α. θα παραμείνουν «ακλόνητος εταίρος» της Σαουδικής Αραβίας, δήλωσε την περασμένη Τρίτη ο αμερικανός πρόεδρος. «Αν ακυρώσουμε ανόητα αυτά τα στρατιωτικά συμβόλαια, η Ρωσία και η Κίνα θα είναι φοβερά ωφελημένες», εξήγησε ο Τραμπ. Ο πρίγκιπας διάδοχος «θα μπορούσε να γνώριζε γι’ αυτό το τραγικό συμβάν. Ίσως να γνώριζε, ίσως να μη γνώριζε», αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα. Σημασία έχουν τα εκκρεμή συμβόλαια για την πώληση πολεμικού υλικού στο καθεστώς των Σαούντ. Αυτά είναι υπεράνω συζήτησης. Το ίδιο θα ίσχυε για οποιονδήποτε αμερικανό πρόεδρο, όμως ο Τραμπ έχει τον δικό του τρόπο να το λέει.

 

Σχετικά άρθρα

480.000 νεκροί από ακραία καιρικά φαινόμενα τα τελευταία είκοσι χρόνια

Super User

Οι εννιά χώρες που διαθέτουν πυρηνικά όπλα

Super User

Περισσότεροι από 500.000 θάνατοι ετησίως στην Ευρώπη από την ατμοσφαιρική ρύπανση

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies