INDEXANTHI.GR
Πολιτική

Ξανθιώτικα καλέσματα σε διαμαρτυρία για τη Γάζα

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης

Να σταματήσει τώρα η σφαγή του Παλαιστινιακού Λαού. Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Σάββατο 24 Μάη, 11:30 στην κεντρική πλατεία

Καταγγέλλουμε το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ που έπειτα από 588 ημέρες σφοδρών και πολύνεκρων βομβαρδισμών και πολεμικών επιχειρήσεων και αφού έχει σφαγιάσει πάνω από 61.000 νεκρούς και 119.000 τραυματίες, στην συντριπτική πλειοψηφία άμαχο πληθυσμό, κλιμακώνει την επίθεση στην Λωρίδα της Γάζας με νέα επιχείρηση με το όνομα «Άρμα του Γεδεών». Με ξεδιάντροπο τρόπο και αποθρασυμμένοι από τους συμμάχους τους, την ΕΕ και τις ΗΠΑ, ισραηλινοί αξιωματούχοι, κάνουν λόγο ξεκάθαρα για κατοχή του συνόλου της περιοχής. Μάλιστα με την άρνηση να επιτρέψουν οποιαδήποτε ανθρωπιστική βοήθεια, προκαλούν λιμό και προσπαθούν να διώξου  τους παλαιστίνιους από τα σπίτια τους.

Εδώ και καιρό έχουν πέσει οι μάσκες για την ελληνική κυβέρνηση και όλα τα κόμματα που έκαναν λόγο για δικαίωμα στην αυτοάμυνα του Ισραήλ. Η σωστή πλευρά της ιστορίας είναι εδώ, στον αγώνα για το δικαίωμα όλων των λαών να ζουν ειρηνικά στον τόπο τους και όχι με τα σφαγεία για τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών όλου του κόσμου.

Απαιτούμε:

  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη
  • Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ
  • Να σταματήσει τώρα η απαράδεκτη επιχείρηση που στόχο έχει την κατοχή της Λωρίδας της Γάζας
  • Αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτος στα σύνορα του 1967 με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ

Κ.Κ.Ε.(μ-λ) Ξάνθης

ΣΦΑΓΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ! ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ! Συγκέντρωση – Διαδήλωση, Σάββατο 24/5, 11:30 στην κεντρική Πλατεία

Ξεπερνά ακόμα και την πιο αρρωστημένη φαντασία αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Γάζα και στην Παλαιστίνη! Δεν υπάρχει μέρα που να μην δολοφονούνται απ’ τους βομβαρδισμούς των σφαγέων του Ισραήλ, εκατοντάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά της Γάζας. Σ’ ένα ματοκύλισμα που δεν έχει προηγούμενο! Προσθέτοντας και νέα θύματα, κι άλλους νεκρούς, στους, ήδη, 54.000 σχεδόν, απ’ τον Οκτώβρη του ’23 και πολλαπλάσιους τραυματίες!

Την ίδια στιγμή, δεν τους έφταναν οι βομβαρδισμοί και οι σφαγές, καταδικάζουν τους Παλαιστίνιους και σε θάνατο απ’ την πείνα! Οι σιωνιστές έχουν αποκλείσει το λαό της Γάζας, από κάθε παροχή τροφίμων, φαρμάκων και «ανθρωπιστικής βοήθειας». Σύμφωνα με τον ίδιο τον ΟΗΕ, 14.000 μωρά μπορεί να πεθάνουν μέσα σε 48 ώρες, εάν δεν φτάσει η «σταγόνα ανθρωπιστικής βοήθειας» με παιδικές τροφές που, με πολύ δυσκολία, επέτρεψαν οι δολοφόνοι να μπει.

«Θα πάρουμε τον έλεγχο όλης της Γάζας!» κραυγάζει ωμά ο Νετανιάχου, με τη στήριξη των αμερικάνικων ιμπεριαλιστικών αφεντικών, ενώ ανήγγειλε και νέες «χερσαίες επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας». Αναγκάζοντας ακόμα και τη Βρετανία, τη Γαλλία και τον Καναδά να χύνουν «κροκοδείλια δάκρυα» και να ζητούν «ανάπαυλα».

Όσα γίνονται, σήμερα, στη Γάζα και στην Παλαιστίνη ισοδυναμούν με ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ!!! Η μισάνθρωπη φύση του σάπιου καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος αναδείχνεται μπροστά στα μάτια μας από το κράτος – δολοφόνο που οι ιμπεριαλιστές φύτεψαν στη Μέση Ανατολή. Ωχριούν μπροστά του, ιστορικές γενοκτονίες και προετοιμάζουν τα χειρότερα για τους λαούς του πλανήτη!

Συνένοχη στο πρωτοφανές αυτό έγκλημα είναι και η κυβέρνηση και η ντόπια άρχουσα τάξη, πειθήνια στα ιμπεριαλιστικά αφεντικά της, τους εχθρούς των λαών, ΗΠΑ και ΕΕ, και σύμμαχος των χασάπηδων του Ισραήλ, αυτής της… «Μεγάλης Δυτικής Δημοκρατίας της Μέσης Ανατολής», σύμφωνα με τον Γεωργιάδη!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ!

ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΑΥΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΡΔΑΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ!

Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης

STOP ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ!

Όλοι και Όλες στην διαδήλωση στην κεντρική πλατεία το Σάββατο 24 Μαΐου στις 11:30

Το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ προχωρά σε νέα δολοφονική – επιχείρηση με όνομα «Άρμα του

Γεδεών» και κλιμακώνει την γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης.

Η κατάσταση στη Γάζα είναι απάνθρωπη και απελπιστική: Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 14.000 μωρά

κινδυνεύουν να πεθάνουν τις επόμενες 48 ώρες εάν δεν καταφθάσει επείγουσα ανθρωπιστική

βοήθεια που με ευθύνη του Ισραήλ έχουν αποκλειστεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις πέντε

φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια -κυρίως παιδικές τροφές και είδη διατροφής- κατάφεραν να

διασχίσουν τα σύνορα τη Δευτέρα. Ο αποκλεισμός για πάνω από 11 εβδομάδες

οποιασδήποτε ανθρωπιστικής βοήθειας έχει ως αποτέλεσμα να προκληθεί λιμός στη Γάζα!

Μετά από σχεδόν 600 μέρες σφοδρών βομβαρδισμών και επιθέσεων, που έχουν οδηγήσει

στο θάνατο 61.000 Παλαιστινίων, το κράτος δολοφόνος ξεκινάει την νέα φάση της Γενοκτονίας,

έχοντας αποθρασυνθεί με την αβάντα των συμμάχων του, ΝΑΤΟ και ΕΕ ομολογώντας ότι έχει

στόχο στην κατοχή όλης της περιοχής -όπως ξεδιάντροπα δηλώνει-, την προώθηση των

ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή και έτσι καταρρέουν τα όποια προσχήματα

επικαλούνταν.

Η στήριξη που προσφέρει η ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματα που κυβέρνησαν την χώρα

στο κράτος δολοφόνο είναι εγκληματική αφού οι μάσκες έχουν πέσει για το δήθεν «δικαίωμα

στην αυτοάμυνα» του Ισραήλ.

Τώρα είναι ώρα για κάθε νέο και νέα να πάρει θέση: είμαστε με την σωστή πλευρά της ιστορίας.

Δείχνουμε την αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό που σφαγιάζεται, στον αγώνα του για το

δίκιο και την λευτεριά, για να έχει την δική του πατρίδα, για να σταματήσει η σφαγή των

ιμπεριαλιστών.

Δεν θα συνηθίσουμε τις εικόνες φρίκης που οι ιμπεριαλιστές δημιουργούν!

  • STOP ΤΩΡΑ στην γενοκτονία!
  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη
  • Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ
  • Να σταματήσει τώρα η απαράδεκτη επιχείρηση που στόχο έχει την κατοχή της Λωρίδας
  • της Γάζας
  • Καμία συνεργασία ελληνικού Πανεπιστημίου με το ΝΑΤΟ, το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ
  • και εταιρίες που στηρίζουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
  • Αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτος στα σύνορα του 1967 με βάση τις αποφάσεις του
  • ΟΗΕ.

Ε.Λ.Μ.Ε. Ξάνθης

Η ΕΛΜΕ Ξάνθης συμμετέχει στο συλλαλητήριο που οργανώνουν εργασιακά σωματεία και συλλογικότητες το Σάββατο 24/5, στην Κεντρική Πλατεία, στις 11:30πμ, απαιτώντας να σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού και να διαμορφωθούν οι πολιτικές εκείνες που θα εξασφαλίσουν την ειρήνη, τη δικαιοσύνη και τη λευτεριά στην Παλαιστίνη. 

Σχετικά άρθρα

Ανακοίνωση του ΠΑΜε Ξάνθης

Super User

Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε. Ξάνθης

Super User

Ανακοίνωση των Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α. Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies