INDEXANTHI.GR
Διάφορα

Σε απεργία προχωρά στις 24 Νοεμβρίου η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Την απόφαση για πραγματοποίηση απεργίας την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου και μια σειρά κινητοποιήσεις στο προσεχές διάστημα, έλαβε το γενικό συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σημειώνοντας τα ακόλουθα:

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συζήτησε στη συνεδρίαση της 4ης Νοεμβρίου για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης επίθεσης ενάντια στα εργασιακά-κοινωνικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων.

Εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει την υλοποίηση του μνημονίου και με το πρόσχημα τήρησης της συμφωνίας ξεπουλά ήδη σε τιμή ευκαιρίας τη δημόσια περιουσία στερώντας κάθε δυνατότητα ανάκαμψης της οικονομίας. Μετά το λιμάνι του Πειραιά, τα αεροδρόμια, τον Α.Δ.Μ.Η.Ε., την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σειρά παίρνουν η Δ.Ε.Η., η Ε.Υ.Δ.Α.Π. Η κυβέρνηση ΣυΡιζΑ-ΑνΕλ, όπως και οι προηγούμενες μνημονιακές, κυβερνά τη χώρα κατ’ εντολή δανειστών – Ευρωπαϊκής Ένωσης και Δ.Ν.Τ., αποδεχόμενη το ρόλο κυβερνήτη ενός προτεκτοράτου.

Η κατάρρευση των νοσοκομείων λόγω της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης τους, η υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης με στόχο την εξοικονόμηση εκπαιδευτικού προσωπικού, συνολικά η μείωση του προσωπικού του δημοσίου και η εξ αυτού υπολειτουργία των υπηρεσιών του δημοσίου οδηγούν στην εξαθλίωση τα λαϊκά στρώματα, τους εργαζόμενους του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.

Οι πληροφορίες για περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις και η εξ αυτής περαιτέρω μείωση των συντάξεων δικαιώνει τις εκτιμήσεις της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ότι η πρόβλεψη του νόμου για επανυπολογισμό τους νομοθετήθηκε για τη μείωση τους. Παράλληλα, κατά απαίτηση των δανειστών, η κυβέρνηση αίρει την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και συζητά την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

Για τους λόγους αυτούς, το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε την πραγματοποίηση απεργίας την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016. Καλεί τα σωματεία του ιδιωτικού Τομέα, τις οργανώσεις των επιστημόνων, επαγγελματιών και συνταξιούχων και τους προτείνει η 24η Νοεμβρίου να είναι ημέρα παλλαϊκής κινητοποίησης για την ανατροπή των αντεργατικών πολιτικών.

Στην πορεία προς την απεργιακή κινητοποίηση στηρίζουμε και συμμετέχουμε σε όλες τις δράσεις και πρωτοβουλίες των ομοσπονδιών, σωματείων και άλλων φορέων:

  • Συγκέντρωση στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, με κεντρικό αίτημα το «κούρεμα» των στεγαστικών δανείων
  • Κινητοποίηση την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου
  • Συγκεντρώσεις στα Ειρηνοδικεία για την αποτροπή των πλειστηριασμών.

Τέλος, αποφασίστηκε στην επόμενη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, να συζητηθεί το πλαίσιο κινητοποιήσεων και δράσης των εργαζόμενων του δημοσίου στο διάστημα έως τη συγκρότηση νέας διοίκησης που θα εκλεγεί από το 36ο συνέδριο.

 

Σχετικά άρθρα

H σπουδαία ταινία μικρού μήκους από μαθητές της Κω για τους πρόσφυγες

Super User

Συμμετοχή της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. σε ενημερωτική εκστρατεία της Ε.Ε.

Super User

Γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θηβών: Κλειδωμένα παιδικά χαμόγελα

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies