INDEXANTHI.GR
Κοινωνία

Οι αιμοδότες για την εξόρμηση του νοσοκομείου Ξάνθης

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης «Η αγάπη» ενημερώθηκε μέσω των τοπικών Μ.Μ.Ε. για το δελτίο τύπου του νοσοκομείου που στάλθηκε στις 3/1/2017 από τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Αχιλλέα Γερόπουλο, όσον αφορά στην εξόρμηση εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργανώνει η νοσηλευτική υπηρεσία του νοσοκομείου την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στις ορεινές περιοχές της Ξάνθης, λόγω των αυξημένων αναγκών του νοσοκομείου μας σε αίμα.

Με βάση λοιπόν τις γενικότερες αρχές της εθελοντικής αιμοδοσίας, τις οποίες ο σύλλογός μας υπηρετεί και πιστεύει από την ίδρυσή του το έτος 1975:

  • Προσφέρω το αίμα μου ανιδιοτελώς
  • Βοηθάω κάποιον που έχει ανάγκη
  • Συμβάλλω στην προσπάθεια για μια πιο δίκαιη κοινωνία
  • Αποκτώ εμπειρία
  • Αισθάνομαι χρήσιμος για τον πάσχοντα συνάνθρωπο
  • Μοιράζομαι κάτι πολύτιμο, το αίμα μου
  • Συμπαραστέκομαι άμεσα στο πρόβλημα υγείας

αποφασίσαμε ομόφωνα ως διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης «Η αγάπη» να υποστηρίξουμε τον σκοπό της συγκεκριμένης εξόρμησης. Κατανοούμε τις μεγάλες ανάγκες που έχει το νοσοκομείο μας και τις εκκλήσεις του σημερινού διοικητή του, μιας και εμείς ως σύλλογος ζητάμε επανειλημμένα εδώ και χρόνια από τις εκάστοτε διοικήσεις του νοσοκομείου Ξάνθης και διευθυντές του τμήματος αιμοδοσίας, να διενεργούν περισσότερες αιμοδοσίες εκτός του νοσοκομείου, αλλά και απογευματινές αιμοδοσίες, για να εξυπηρετούμε τόσο τα μέλη του συλλόγου μας όσο και τους απλούς εθελοντές αιμοδότες αλλά και τους συγγενείς και φίλους των ασθενών στο νομό μας. Γνωρίζουμε βέβαια και τη χρόνια έλλειψη προσωπικού του νοσοκομείου μας, αλλά σε δύσκολες εποχές και με τεράστιες πλέον συνεχόμενες ανάγκες σε αίμα, όλοι πλέον πρέπει να κάνουμε τις σχετικές υπερβάσεις σε προσωπικό, επαγγελματικό και εθελοντικό επίπεδο. Χαιρόμαστε που πλέον γιγαντώνεται ακόμη περισσότερο το εθελοντικό κίνημα στην περιοχή μας με τη συμμετοχή νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας μας εκτός των ωραρίων εργασίας τους.

Ο σύλλογός μας θα προσφέρει πλήρη υποστήριξη όσον αφορά στους εθελοντές του, το προσωπικό του, την υλικοτεχνική υποδομή και τα δίκτυα επικοινωνίας του. Οι εθελοντές μας θα ενημερώνουν για τα οφέλη και την έννοια της εθελοντικής αιμοδοσίας άμεσα, με τη διανομή ενημερωτικού υλικού στα μέρη που θα γίνουν οι εξορμήσεις. Επίσης, παρόλο που οι συγκεκριμένες αιμοδοσίες δεν είναι σε συνδιοργάνωση μαζί μας αφού δε μας ζητήθηκε ούτε επίσημα ούτε ανεπίσημα, η «αγάπη» προτίθεται να ενημερώσει τους εθελοντές αιμοδότες αλλά και τους συμπολίτες μας με την ανάρτηση υλικού όπως αφίσες και πανό, αλλά και με την αποστολή ενημερωτικών SMS στα κινητά τηλέφωνα των εθελοντών-μελών μας. Τέλος, υπάρχει μέριμνα ώστε και οι τοπικοί υπεύθυνοι των ομάδων αιμοδοσίας της ορεινής περιοχής που χρόνια εργάζονται, συνεπικουρούν και δρουν εθελοντικά με αρκετή επιτυχία, να ενημερώσουν τα μέλη μας και συγχωριανούς τους και να συνδράμουν σε αυτή την έκκληση του νοσοκομείου μας.

Τέλος, για ακόμη μια φορά δηλώνουμε την πρόθεσή μας να συμμετάσχουμε σε ευρεία σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με αποκλειστικό αντικείμενο συζήτησης την εθελοντική αιμοδοσία και την περεταίρω ανάπτυξή της στην περιοχή μας.

Να υπενθυμίσουμε και από την πλευρά μας το πρόγραμμα των συγκεκριμένων εξορμήσεων που ανακοίνωσε η διοίκηση του νοσοκομείου μας:

Κυριακή 22 Ιανουαρίου

Ώρα

Περιοχή

Χώρος

09.00-13.00

Εχίνος

Κέντρο υγείας

09.00-12.00

Κένταυρος

Περιφερειακό ιατρείο

13.00-15.00

Σμίνθη

Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων

Είναι μια ευκαιρία για όσους δεν μπορούμε να πάμε τις καθημερινές στο νοσοκομείο λόγω της εργασίας μας, να «προσφέρουμε» το αίμα μας. Σας περιμένουμε γιατί οι ανάγκες σε αίμα είναι παρά πολλές, το ακούμε κάθε μέρα δίπλα μας και γιατί…. Κάθε σταγόνα μετράει.

 

0 Reviews

Write a Review

Σχετικά άρθρα

“Όχι στη διάλυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης”

Super User

Νέο επεισόδιο σε μια μακρά, θλιβερή ιστορία

Super User

Ξεκινά η κατάθεση αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies