Κατάφεραν να κάνουν ουραγό τη χώρα και στον πολιτιστικό τουρισμό!

Άλλο ένα θλιβερό αρνητικό καταγράφει η Ελλάδα και μάλιστα στον κατ’ εξοχήν τομέα που θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο: στους τουρίστες-επισκέπτες σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα επίσημων μετρήσεων και στοιχείων (ΕλΣτατ, Σ.Ε.Τ.Ε. κ.α.), η Ελλάδα το 2019 προσέλκυσε μόνο 2,4 εκατομμύρια ταξίδια για πολιτιστικούς και θρησκευτικούς λόγους, με αποτέλεσμα να βρίσκεται πίσω από τις Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Κίνα, Η.Π.Α., Ιαπωνία, Γερμανία, ακόμη και από Ταϊλάνδη, Σαουδική Αραβία και Μεξικό.

Όσο για τη φετινή επισκεψιμότητα σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, είναι κατά πολύ μειωμένη σε σχέση με το 2019. Από την αρχή του έτους μέχρι και το τέλος Ιουλίου στους περίπου τριακόσιους τέτοιους χώρους σε όλη τη χώρα, η μείωση των επισκεπτών άγγιξε το 25%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Οι εισπράξεις από τα εισιτήρια επίσης μειώθηκαν κατά 11,6%. Να σημειωθεί ότι το ίδιο επτάμηνο του ‘19 οι επισκέπτες ήταν πάνω από το ’18 κατά 3,6%, ενώ οι εισπράξεις είχαν αύξηση 12,7%. Σε απόλυτα νούμερα για τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας μέχρι και το τέλος Ιουλίου φέτος, τα επισκέφτηκαν δυόμισι εκατομμύρια λιγότεροι άνθρωποι σε σχέση με το 2019. Συνολικά τα έσοδα το ίδιο διάστημα ανήλθαν σε 62 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 70,1 εκατομμυρίων ευρώ το 2019.

Δραματική ήταν η πτώση επισκεψιμότητας και σε μεγάλα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, όπως σε Κρήτη, Ακρόπολη και Αθήνα, Ολυμπία και αλλού.

Related posts

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή Π.Α.Μ.-Θ.

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Α.Μ.-Θ.

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή Π.Α.Μ.-Θ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Δείτε περισσότερα