Προς νέα απεργία οι μεταλλωρύχοι στη Νότια Αφρική

Στη μεγαλύτερη απεργία από την κινητοποίηση της Μαρικάνα -που είχε πνιγεί στο αίμα- προχωρούν οι μεταλλωρύχοι της Νοτίου Αφρικής, παραλύοντας τα ορυχεία πλατίνας και ζητώντας αυξήσεις μισθών.

Το συνδικάτο A.M.C.U. έχει εξαγγείλει απεργία που θα πλήξει τις εργασίες των τριών μεγαλύτερων εταιρειών πλατίνας στην υφήλιο, των Implants, Anglo American Platinum και Lonmin. Εν αναμονή της απεργίας, η τιμή της πλατίνας στις διεθνείς αγορές είχε ήδη αγγίξει το ρεκόρ τριών μηνών (περί τα 1.455 δολ. η ουγκιά). νΤο συνδικάτο A.M.C.U. είχε επίσης προαναγγείλει απεργία στα ορυχεία χρυσού, η οποία όμως κρίθηκε παράνομη. Η Implants έχει ήδη κλείσει προληπτικά μονάδες τους για να αποφύγει ταραχές στην περίπτωση που εργαζόμενοι προσπαθούσαν να σπάσουν την απεργία.

Εκπρόσωπός της εταιρείας δήλωσε στο Reuters πως όσοι εργαζόμενοι παρουσιάζονταν για να εργαστούν θα πληρωθούν κανονικά, έστω κι αν οι εργασίες έχουν ανασταλεί.

πηγή: the press project

Related posts

Διεθνής Αμνηστία: Σε υψηλό δεκαετίας οι εκτελέσεις

Ο.Ο.Σ.Α.: Όλο και λιγότεροι νέοι θέλουν να γίνουν νοσηλευτές

Περίεργα πασχαλινά έθιμα του κόσμου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Δείτε περισσότερα