Καθ’ οδόν προς τις εκλογές η Βουλγαρία

Το G.E.R.B. (36%), το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (18%) και το Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών (14%) είναι τα τρία κόμματα που εκτιμάται πως θα εξασφαλίσουν με βεβαιότητα την παρουσία τους στη βουλή, στις έκτακτες βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν σε περίπου δύο εβδομάδες στη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας «Gallup International», προοπτική να μπουν στο καινούργιο κοινοβούλιο έχουν επίσης η “Βουλγαρία Χωρίς Λογοκρισία” (5,8%), η κεντροδεξιά “Μεταρρυθμιστική Ένωση” (5,6%) και ο εθνικιστικός συνασπισμός “Πατριωτικό Μέτωπο” (4,9%). Η κεντροαριστερή παράταξη A.B.V. του πρώην προέδρου Γκιόργκι Παρβάνοφ συγκεντρώνει ποσοστό 3,6% και το εθνικιστικό “Ατάκα” 3,4%.

Στις 5 Οκτωβρίου θα προσέλθουν στις κάλπες 3,4 εκατομμύρια εκλογείς. Παρά τη μεγάλη υποστήριξη στο G.E.R.B., το 59% των ερωτηθέντων αντιτίθεται στο να αναλάβει πρωθυπουργός της Βουλγαρίας ο πρόεδρος του κόμματος Μπόικο Μπορίσοφ, δήλωσε ο εκπρόσωπος της «Gallup Internationa»l Ντίμιταρ Γκάνεφ.

πηγή: Α.Π.Ε.-Μ.Π.Ε.

 

Related posts

Αυξάνονται τα τουριστικά ταξίδια από και προς τη Βουλγαρία

Αύξηση στην τουριστική κίνηση από και προς Βουλγαρία

Η ελευθερία του λόγου στη Βουλγαρία

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Δείτε περισσότερα