Αυτή την εβδομάδα στη Φ.Ε.Ξ.

Κινηματογραφικό αφιέρωμα στον Stanley Donen, λαϊκά έθιμα του Γενάρη και το 4ο Φεστιβάλ Αμερικανικού Κινηματογράφου στην Ξάνθη περιλαμβάνει αυτή η εβδομάδα στη Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης, ως εξής:

Ο κινηματογράφος των δημιουργών

Την Τρίτη 23 Ιανουαρίου (21.00) στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης: Αφιέρωμα στον Stanley Donen – Ο μετρ του κινηματογραφικού μιούζικαλ. Ο Stanley Donen (1924-) είναι Αμερικανός σκηνοθέτης και χορογράφος του οποίου τα πιο διάσημα έργα είναι το “Τραγουδώντας στην βροχή” και “Στην πόλη”. Έλαβε τιμητικό βραβείο Oscar το 1998 για το σύνολο του έργο του και ένα Χρυσό Λεξικό Καριέρας από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το 2004. Χαρακτηρίζεται ως «βασιλιάς των μιούζικαλ» του Χόλυγουντ. Ο Ντόνεν πιστώνεται με τη μετάβαση των μουσικών ταινιών του Χόλυγουντ από τα ρεαλιστικά δράματα του παρασκηνίου σε μια πιο ολοκληρωμένη μορφή τέχνης, στην οποία τα τραγούδια εμφανίζονται ως μια φυσική συνέχεια της ιστορίας. Είναι ο τελευταίος εν ζωή σκηνοθέτης της χρυσής εποχής του Χόλυγουντ.

Δύο-τρία πράγματα που ξέρω για…

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου (20.00) στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης: «Λαϊκά έθιμα του Δωδεκαημέρου, των γιορτών και του Γενάρη». Με την υποψήφια διδάκτορα Λαογραφίας του Δ.Π.Θ. Γαρυφαλλιά Γ. Θεοδωρίδου.

4ο Φεστιβάλ Αμερικανικού Κινηματογράφου στην Ξάνθη

Πέμπτη 25 μέχρι και Δευτέρα 29 Ιανουαρίου (21.00) στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης (εδώ το πρόγραμμα και λεπτομέρειες για τις ταινίες που θα προβληθούν).

 

Related posts

Βιβλιοπαρουσίαση στο “Δύο”

“Ανατολικά του Νέστου” σε Σμίνθη και Γλαύκη

Βιβλιοπαρουσίαση στην καπναποθήκη “Π”

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Δείτε περισσότερα