Άλλη μια Κυριακή με ανοιχτά καταστήματα

Οι φωνές όσων αντιδρούν –πολλώ δε περισσότερο οι βαρύγδουπες και γεμάτες παχιά πλην ανέξοδα λόγια ανακοινώσεις- δεν φαίνεται να διαταράσσουν το άνοιγμα των καταστημάτων κάποιες Κυριακές. Και φυσικά δεν μιλάμε για την Ξάνθη η οποία υπολείπεται κατά πολύ της υπόλοιπης χώρας σε τέτοια ζητήματα. Σειρά έχει η αυριανή Κυριακή (6 Μαΐου), με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων να καλεί σε 24ωρη απεργία, σημειώνοντας:

Η ολομέλεια της διοίκησης της Ο.Ι.Υ.Ε. αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στο εμπόριο την Κυριακή 6 Μαΐου, ενάντια στο προγραμματισμένο άνοιγμα των καταστημάτων για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις που προβλέπει ο μνημονιακός Ν.4177/13. Παράλληλα, η διοίκηση της Ο.Ι.Υ.Ε. αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρων απεργιών για κάθε Κυριακή την περίοδο από Μάιο έως Οκτώβριο 2018 στις περιοχές που ορίζουν ο Ν.4472/17 και η σχετική υπουργική απόφαση και στις οποίες επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων: δήμοι Αθηναίων και Πειραιά, Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα Αθηνών (παραλιακό μέτωπο), ιστορικό κέντρο Θεσσαλονίκης και στην περιοχή γύρω από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

 

Δεν υποστέλλουμε τη σημαία του αγώνα μας. Δεν χαρίζουμε ούτε μια (1) Κυριακή στα malls, στις πολυεθνικές του εμπορίου, στις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, αλλά και στην κυβέρνηση που όχι μόνο δεν κατάργησε τη μνημονιακή νομοθεσία αλλά διεύρυνε τις Κυριακές. Αντιστεκόμαστε στη διάλυση των εργασιακών μας σχέσεων, στους εξευτελιστικούς μισθούς, στην κατάργηση της οικογενειακής και προσωπικής μας ζωής. Ο αγώνας συνεχίζεται – ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ.

 

Related posts

Τα φετινά τέλη κυκλοφορίας

Επίδομα θέρμανσης: Τι ισχύει για πολυκατοικίες, καυσόξυλα και φυσικό αέριο

Οι πληρωμές των συντάξεων του μήνα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Δείτε περισσότερα