Μαθήματα αλληλεγγύης

Έναν περίμεναν να απολογηθεί, εκατό (και πλέον) εμφανίστηκαν εγγράφως να τους λένε: «Σε κάθε περίπτωση δηλώνω ότι ήμουν και εγώ μαζί με τον συναγωνιστή μου, ότι δεν με υποκίνησε αυτός ή κάποιος άλλος σε οποιαδήποτε πράξη, αλλά έπραξα αυτό που με πρόσταζε η συνείδησή μου, να προστατέψω δηλαδή τα δικαιώματα των συμπολιτών μου που ρημάζονται από την ανέχεια, τους φόρους και την ανεργία και ζητώ -σε περίπτωση που δεν τεθεί η υπόθεση στο αρχείο- να εξεταστώ ως ύποπτος των ανυπόστατων πράξεων της δικογραφίας», αναφέρεται σε ατομικές δηλώσεις που κατατέθηκαν στην πταισματοδίκη, μαζί με το υπόμνημα και τα 65 ψηφίσματα συμπαράστασης συλλόγων και φορέων“.

Αυτά αναφέρει ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης αναφορικά με τη χθεσινή (Τετάρτη 25 Ιανουαρίου) κινητοποίηση στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Η πλήρης ανακοίνωση-ενημέρωση έχει ως εξής:

Πίστευαν πως θα μας φοβίσουν, θα μας σταματήσουν. Γελάστηκαν! Συνεχίζουμε πιο δυνατά!

“Κατάληψη” στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης από εκατοντάδες διαδηλωτές του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης και του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς. Αρχικά στη μία το μεσημέρι, στη νέα μαζική παράσταση ενάντια στις διώξεις μελών του κινήματος και με αφορμή την κατάθεση του “απολογητικού υπομνήματος” διωκόμενου μέλους του συντονισμού. Έναν περίμεναν να απολογηθεί, εκατό (και πλέον) εμφανίστηκαν εγγράφως να τους λένε: “Σε κάθε περίπτωση δηλώνω ότι ήμουν και εγώ μαζί με τον συναγωνιστή μου, ότι δεν με υποκίνησε αυτός ή κάποιος άλλος σε οποιαδήποτε πράξη, αλλά έπραξα αυτό που με πρόσταζε η συνείδησή μου, να προστατέψω δηλαδή τα δικαιώματα των συμπολιτών μου, που ρημάζονται από την ανέχεια, τους φόρους και την ανεργία και ζητώ, σε περίπτωση που δεν τεθεί η υπόθεση στο αρχείο, να εξεταστώ ως ύποπτος των ανυπόστατων πράξεων της δικογραφίας”, όπως αναφέρεται σε δηλώσεις ατομικές και δημόσια που κατατέθηκαν σήμερα στην πταισματοδίκη, μαζί με το υπόμνημα και τα 65 ψηφίσματα συμπαράστασης συλλόγων και φορέων.

Όσο για τον (ένα μέχρι στιγμής κληθέντα) διωκόμενο, όχι μόνο δεν αποδέχεται τις κατηγορίες αλλά με το υπόμνημά του τις επιστρέφει εκεί ακριβώς απ’ όπου πηγάζουν και χαρακτηρίζει ως “πραγματικό υποκινητή των συγκεντρώσεων στα Ειρηνοδικεία και της έκφρασης της λαϊκής οργής, την πολιτική κυβέρνησης, Ε.Ε. και κεφαλαίου που αφού μας στέρησε τη δουλειά και το ψωμί, αφού άφησε χιλιάδες οικογένειες στο σκοτάδι και την παγωνιά, έρχεται σήμερα να “βάλει χέρι” και σε ό,τι απέμεινε από τη λαϊκή περιουσία: το σπίτι ή το μικρό οικόπεδο της λαϊκής οικογένειας, το μαγαζάκι του μικροεπαγγελματία ή το χωράφι του μικρού αγρότη”.

Και στις 3.30μ.μ., στο καθιερωμένο πια ραντεβού μας με τα αρπακτικά που για άλλη μια Τετάρτη προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν να αρπάξουν λαϊκές κατοικίες και περιουσία κι αναγκάστηκαν αυτή τη φορά να δηλώσουν τη “ματαίωση των πλειστηριασμών λόγω του συγκεντρωμένου πλήθους”.

Ακούστε το λοιπόν για άλλη μια φορά κυβέρνηση, Ε.Ε., τραπεζίτες, αστυνομία, δικαστές και μεγαλοσυμβολαιογράφοι: Δεν μας τρομάζετε. Μας δυναμώνετε!

Συνεχίζουμε

  • με εξορμήσεις ενημέρωσης στις γειτονιές της πόλης: την Πέμπτη 26 του Γενάρη, 6.30μ.μ. στις Συκιές (ραντεβού στην οδό Επταπυργίου, δίπλα στα “Goody’s”)

 

  • με συζήτηση για τον συντονισμό και την κοινή δράση όλων των σωματείων εργαζόμενων και συνταξιούχων, τοπικών και κοινωνικοπολιτικών συλλογικοτήτων και φοιτητικών συλλόγων της πόλης στη συνέλευση των κινημάτων, το Σάββατο 28 του Γενάρη, 3.30μ.μ., στην Ε.Δ.Ο.Θ. (Προξένου Κορομηλά 51).

“Μην καρτεράτε να λυγίσουμε ούτε για μια στιγμή

μήτε όπως στην κακοκαιριά λυγάει το κυπαρίσσι,

έχουμε τη ζωή πολύ, μα πάρα πολύ αγαπήσει”!

 

Related posts

Ανοίγει το πρόγραμμα «Έξυπνες πόλεις» για 315 δήμους της χώρας

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή Π.Α.Μ.-Θ.

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή Π.Α.Μ.-Θ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Δείτε περισσότερα