Νέα παράσταση διαμαρτυρίας της Ε.Λ.Μ.Ε. Ξάνθης την Παρασκευή 20 Ιουνίου

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Ξάνθης καλεί σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας το πρωί (07.45) της Παρασκευής 20 Ιουνίου έξω από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου καλείται η επόμενη ομάδα διευθυντών/τριών για να ενημερωθεί πάνω στην αξιολόγηση.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι “οι στάσεις εργασίας της Ε.Λ.Μ.Ε. (08.00-11.00) και της Ο.Λ.Μ.Ε. (11.00-14.00) καλύπτουν τόσο τους/τις διευθυντές/τριες που δεν επιθυμούν να παρακολουθήσουν την ενημέρωση όσο και τους/τις συναδέλφους/ισσες που θα συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας”.

Παράλληλα, με ανακοινώσεις της ενημερώνει για όσα έγιναν τη Δευτέρα και την Τρίτη, ως εξής:

Παράσταση διαμαρτυρίας για την αξιολόγηση και σχετικό ψήφισμα

Έγινε την Τρίτη έξω από το κτίριο της αντιπεριφέρειας Ξάνθης παράσταση διαμαρτυρίας της Ε.Λ.Μ.Ε. και του Διδασκαλικού Συλλόγου όπου προσκλήθηκαν από τις αντίστοιχες διευθύνσεις διευθυντές/τριες κατά ομάδες για να ενημερωθούν για «εκπαιδευτικά θέματα», στην ουσία όμως για να παρακολουθήσουν επιμόρφωση για την αξιολόγηση.

Στους/στις διευθυντές/τριες διαβάστηκε το παρακάτω κείμενο το οποίο συντάχθηκε από τους παριστάμενους/ες εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας.

Κανένας και καμία δεν πιστεύει ότι η συγκεκριμένη αξιολόγηση στοχεύει στη βελτίωση της εκπαίδευσης. Όλοι και όλες ξέρουν ότι έχει τιμωρητικό χαρακτήρα και ότι είναι εργαλείο που στοχεύει σε απολύσεις και τις οικονομικές ανισότητες μεταξύ των εκπαιδευτικών. Σ’ αυτή τη φάση άγνοια δεν δικαιολογείται. Ζητάμε από τους διευθυντές και τις διευθύντριες να εκφράσουν τη θέση τους απέναντι σ’ αυτού του είδους την αξιολόγηση, να σταθούν στο πλάι των συναδέλφων/ισσών και να μην δηλώσουν τη συμμετοχή τους σ’ αυτα τα “σεμινάρια” υπογράφοντας παρουσίες.

Συζήτηση με διευθυντές/τριες

Τη Δευτέρα 16/6/2014 έγινε συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Λ.Μ.Ε. με τους/τις διευθυντές/τριες των σχολείων. Παρόλη τη μικρή συμμετοχή των διευθυντών έγινε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων. Μέσα στις προτάσεις που συζητήθηκαν είναι η υπογραφή από τους/τις διευθυντές/τριες κειμένου όπου θα αναφέρονται επιφυλάξεις τους στη συγκεκριμένη αξιολόγηση.

 

Related posts

Πρόσκληση του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ξάνθης

Εκπαιδευτικοί της Ξάνθης για αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Δείτε περισσότερα