Προβολή ταινιών στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

Δύο σπουδαίες ταινίες θα προβληθούν με ελεύθερη είσοδο το Σαββατοκύριακο στον πολυχώρο του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο πρόγραμμα «Δια βίου μάθηση – Grundtvig» -Lifelong learning programme».

Η αρχή γίνεται το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στις 19:30 με «Το βλέμμα του Οδυσσέα» του Θόδωρου Αγγελόπουλου, (1995, 176′) και ακολουθεί την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στις 20:30 «Η λευκή ταινία» από τα «Τρία χρώματα» του Krzysztof Kieślowski (1994, 88′).

Στο πρόγραμμα «Το βλέμμα του Οδυσσέα: Ιστορίες της μετανάστευσης μέσα από τον ανατολικό-ευρωπαϊκό κινηματογράφο» συμμετέχουν πολιτιστικοί φορείς από πέντε χώρες (Βέλγιο, Ελλάδα, Ολλανδία, Πολωνία και Ρουμανία) και θα πραγματευτούν την έννοια της μετανάστευσης, όπως αυτή παρουσιάζεται στον ανατολικό ευρωπαϊκό κινηματογράφο. Για τους σκοπούς του προγράμματος πρόκειται να προβληθεί δωρεάν μια σειρά από δεκατέσσερις ταινίες και στις πέντε πόλεις την ίδια χρονική περίοδο και να διεξαχθούν συζητήσεις με τη συμμετοχή του κοινού, με απώτερο στόχο την καταγραφή των συμπερασμάτων σε ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα, η οποία θα εμπλουτίζεται διαρκώς μέσω των social media, καθώς και την παραγωγή ενός e-book.

 

Related posts

Θεατρική παράσταση για παιδιά της Π.Α.Μ.-Θ.

“Δον Κιχώτης” με δωρεάν είσοδο στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

Από τα πολυποίκιλα έθιμα των ημερών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Δείτε περισσότερα