INDEXANTHI.GR
Διάφορα

Ανακοινώσεις της Π.Α.Μ.-Θ.

Από φορείς της Π.Α.Μ.-Θ. διανεμήθηκαν οι ακόλουθες τρεις ανακοινώσεις που αφορούν στην επιστροφή των μαθητών του 3ου ΓεΛ Κομοτηνής, σε συνάντηση εργασίας με την “Aegean Airlines” και σε παράταση ημερομηνίας για αμπελουργούς:

Επιστροφή νοσούντων μαθητών του 3ου γενικού λυκείου Κομοτηνής

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής εκδρομής του 3ου γενικού λυκείου Κομοτηνής στην Αθήνα με σκοπό επίσκεψης στη βουλή των Ελλήνων (24 έως 27 Νοεμβρίου), ανέκυψε ανάγκη νοσηλείας περισσότερου των 2/3 από σύνολο εκατό μαθητών στα κατά χρονικά διαστήματα εφημερεύοντα νοσοκομεία της πρωτεύουσας. Συγκεκριμένα, οι μαθητές εμφανίζοντας συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, νοσηλεύτηκαν με σειρά εφημερίας στα “Σισμανόγλειο”, Γενικό Αθηνών, “Γεώργιος Γεννηματάς” και “Ιπποκράτειο”. Οι αιτίες πρόκλησης του εν λόγω ατυχούς συμβάντος διερευνώνται κατόπιν αυτεπάγγελτης παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης.

Η ανάγκη επιστροφής αεροπορικώς των μαθητών, είτε αυτοί νόσησαν και νοσηλεύτηκαν είτε αντιμετωπίστηκαν ως περιστατικά βραχείας νοσηλείας στα επείγοντα περιστατικά των πρώτων βοηθειών των νοσοκομείων, ανέκυψε άμεση και επιτακτική καθώς κρίθηκε επιβεβλημένο να αντιμετωπιστούν στο σύνολό τους ενιαία, ως περιστατικό έκτακτης ανάγκης. Για την ομαλή έκβαση των εξελίξεων και την επιστροφή των μαθητών με ασφάλεια στις εστίες τους καθώς και την αρμόζουσα περίθαλψη, συνεργάστηκαν άπαντες οι φορείς της τοπικής κοινωνίας, συγκληθέντες σε έκτακτη συνάντηση από τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης την Κυριακή 27 Νοεμβρίου. Η συλλογικότητα και ο συντονισμός της προσπάθειας για να επιστρέψουν οι μαθητές με ασφάλεια στα σπίτια τους τέθηκε σε προτεραιότητα, ενώ καθοριστική είναι η προσφορά της αεροπορικής εταιρίας “AegeanAirlines” και των εκπροσώπων της Ειρήνης Σιδηροπούλου και Στέφανου Σαδόπουλου, καθώς και της εταιρείας ETPA Packaging A.E.E.E., που φάνηκαν αντάξιοι των προσδοκιών αλληλεγγύης μειώνοντας τα έξοδα μεταφοράς και αναλαμβάνοντας εξολοκλήρου το κόστος αυτό αντίστοιχα.

Ως αντιπεριφέρεια Ροδόπης απευθύνουμε θερμό ευχαριστήριο πρωτίστως στους γονείς για την ψυχραιμία και διάθεση συνεργασίας που επέδειξαν, καθώς και στους άμεσα ενεργούντες τοπικούς φορείς, βουλευτές Αχμέτ Ιλχάν και Μουσταφά Μουσταφά, περιφερειάρχη Α.Μ.-Θ. Χρήστο Μέτιο, περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Α.Μ.-Θ. Παναγιώτη Κεραμάρη, διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης Μαίρη-Μαριγούλα Κοσμίδου, αντιπρόεδρο του νοσοκομείου Κομοτηνής, ιδιοκτήτρια του τουριστικού πρακτορείου που έφερε την ευθύνη μεταφοράς των μαθητών Χριστίνα Βεργίδου, και ευχόμαστε στους μαθητές ταχεία ανάρρωση.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νικόλαος Τσαλικίδης

Συνάντηση εργασίας με την “Aegean Airlines” στην Π.Α.Μ.-Θ.

Στο πλαίσιο πολύμηνης προεργασίας και διερεύνησης των δυνατοτήτων επέκτασης της συνεργασίας Π.Α.Μ.-Θ. και “Aegean”, ο αρμόδιος περιφερειακός σύμβουλος Α.Μ.-Θ. για θέματα τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης, προσκάλεσε στην Π.Α.Μ.-Θ. την Τρίτη 29 Νοεμβρίου και είχε συνάντηση εργασίας με τον διευθυντή πωλήσεων Ελλάδας και Κύπρου Στέφανο Σαδόπουλο και τη διευθύντρια πωλήσεων βορείου Ελλάδος Ειρήνη Σιδηροπούλου. Στα πλαίσια αυτής, επισκέφθηκαν τους αντιπεριφερειάρχες Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο και Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη.

Συζητήθηκαν θέματα τουριστικής προώθησης και ενδυνάμωσης της εσωτερικής επιβατικής κίνησης, αλλά και οι πιθανότητες πτήσεων από και προς το εξωτερικό. Είναι δεδομένη η στήριξη της “Aegean” με συνεχή δημοσιεύματα στο inflight περιοδικό της “Blue“, με πιο πρόσφατο το πολυσέλιδο αφιέρωμα για τη Δράμα στο περιοδικό που είναι σε κυκλοφορία αυτή την περίοδο. Με την ευκαιρία, εκφράστηκαν ευχαριστίες για την ανταπόκριση στο αίτημα και της Περιφέρειας για τη συνδρομή της “Aegean” στην άμεση αεροπορική επιστροφή των μαθητών από τη Ροδόπη, που ασθένησαν κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στην Αθήνα.

Συμφωνήθηκαν να διοργανωθούν κοινές δράσεις προώθησης του προορισμού το 2017:

  • Ο Φεβρουάριος του 2017 να είναι ο μήνας της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στον οποίο θα προσφερθούν στους πελάτες της “Aegean” προϊόντα από την περιοχή μας
  • Συμμετοχή στην 3η Synergeia και –παράλληλα- κοινή διοργάνωση ταξιδιού εξοικείωσης-προώθησης του προορισμού σε τουριστικούς πράκτορες της νοτίου Ελλάδος. Διοργάνωση δικτύωσης με συναντήσεις B2B με πράκτορες και ξενοδόχους της περιοχής
  • Συνδιοργάνωση φιλοξενίας bloggers διεθνούς φήμης και απήχησης για τη σύγχρονη διεθνή προβολή της Π.Α.Μ.-Θ.
  • Διερεύνηση συμμετοχής και συνεργασίας στο Kavala Air Sea Show
  • Διερεύνηση συνεργασίας στις εκδηλώσεις για το “2017 – Έτος τουρισμού για την Π.Α.Μ.-Θ.”
  • Συνεργασία για τη βελτίωση των συνδέσεων με την Αθήνα.

Ο περιφερειακός σύμβουλος τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης

Παράταση της ημερομηνίας για τη συμπλήρωση και υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος 2016, μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του ΥΠΑΑΤ

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ενημερώνει τους αμπελοπαραγωγούς ότι η συμπλήρωση και υποβολή δηλώσεων συγκομιδής οινοποιήσιμων ποκιλιών αμπέλου για το έτος 2016 μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του ΥπΑΑΤ, θα παραταθεί μέχρι την 22η Δεκεμβρίου 2016.

Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Π.Α.Μ.-Θ.

 

Σχετικά άρθρα

Επίσκεψη του περιφερειάρχη Α.Μ.-Θ. στον ορεινό όγκο Ροδόπης και Ξάνθης και στη Μαρώνεια

Super User

Συνάντηση του περιφερειάρχη Α.Μ.-Θ. με τους εκπροσώπους της «Εγνατία Οδός» Α.Ε.

Super User

Επέμβαση αλλαγής φύλου στη Θεσσαλονίκη

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies