INDEXANTHI.GR
Διάφορα

Ανακοινώσεις της Π.Α.Μ.-Θ.

Για την έγκριση ένταξης νέων έργων και τη δομή δια βίου μάθησης ενημερώνουν τα δύο ακόλουθα δελτία τύπου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ως εξής:

Έγκριση ένταξης για την ολοκλήρωση τριών τεχνικών έργων και τεσσάρων νέων δράσεων δημιουργίας Κέντρων Κοινότητας σε δήμους της Περιφέρειας ΑΜΘ, συνολικού προϋπολογισμού 8,7 εκατομμυρίων ευρώ στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. 2014-2020.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου εντάχθηκε η ολοκλήρωση κατασκευής τριών τεχνικών έργων:

 • Βελτίωση της υπ’ αριθμό 2 επαρχιακής οδού – γέφυρα Πολυσίτου, συνολικού προϋπολογισμού 3.871.978,72 ευρώ. Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί έως 31/03/2018. Η πράξη αφορά στη βελτίωση τμήματος της αρ.2 επαρχιακής οδού η οποία διέρχεται από τούς οικισμούς Συδινής και Πολυσίτου, καθώς και την νέα γέφυρα επί του χειμάρρου Κοσύνθου νοτίως του οικισμού Πολυσίτου. Ενώ έχουν προβλεφθεί εργασίες μετατόπισης δικτύων κοινής ωφέλειας και δαπάνες των ακινήτων λόγω επίταξης που απαιτούνται για την κατασκευή του έργου.
 • Διευθέτηση Χειμάρρων Εχίνου, συνολικού προϋπολογισμού 1.701.823,22 ευρώ. Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί έως 31/03/2018. Η παρούσα πράξη αφορά στην διευθέτηση του χειμάρρου Εχίνου, από την είσοδο του ομώνυμου οικισμού μέχρι την έξοδο του προς τον οικισμό Σατρών. Το ανάντι τμήμα της κοίτης του χειμάρρου, από την είσοδο του στον οικισμό Εχίνου μέχρι το σημείο συνάντησης του με τον χείμαρρο Αγγούρι, έχει μήκος 675,00 μέτρα. Η διευθέτηση του χειμάρρου θα γίνει με κατασκευή λιθοδομής στις όχθες και την κοίτη του ποταμού και το έργο περιλαμβάνει επίσης διαμόρφωση πεζοδρομίων στις παρόχθιες εκτάσεις της ανατολικής όχθης του χειμάρρου Εχίνου, τοποθέτηση συστήματος συγκέντρωσης και απορροής των παρόχθιων-ομβρίων υδάτων και του οικισμού Εχίνου, διαμόρφωση της κοίτης με λίθους κ.α.
 • Παράκαμψη οικισμού Ελαιοχωρίου, συνολικού προϋπολογισμού 1.732.115,32 ευρώ. Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί έως 31/07/2017. Η παρούσα πράξη αφορά στην καινούργια χάραξη επαρχιακής οδού παράκαμψης του οικισμού του Ελαιοχωρίου συνολικού μήκους ~2640 μ, 3 (τρεις) συνδετήριους κόμβους -ένας για την είσοδο του Ελαιοχωρίου ένας στην έξοδο του Ελαιοχωρίου προς Μυρτόφυτο και ένας με το κέντρο του οικισμού- καθώς και εξασφάλιση πρόσβασης παρόδιων ιδιοκτησιών συνολικού μήκους 735.89 μ.

Επίσης με απόφαση του Περιφερειάρχη Α.Μ.-Θ. εντάχθηκαν τέσσερις δράσεις που αφορούν Κέντρα Κοινότητας στους δήμους Αλεξανδρούπουλης, Αρριανών, Δοξάτου και Προσοτσάνης στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Π.Α.Μ.-Θ. 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Τα έργα εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της ελληνικής πολιτείας και της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. ειδικότερα, για τη δημιουργία ενός ενιαίου Εθνικού Μηχανισμού (ΕΜ) που θα συντονίζει τις πολιτικές κοινωνικής ένταξης, θα παρακολουθεί και αξιολογεί την εφαρμογή τους, θα προσδιορίζει τις προτεραιότητες, µε βάση τις εκάστοτε ανάγκες, ώστε να ενισχύει την αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα του συστήματος κοινωνικής προστασίας. Οι δομές των Κέντρων Κοινότητας των δήμων έχουν στόχο την ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή τους. Τα Κέντρα Κοινότητας θα εποπτεύονται από την κοινωνική υπηρεσία του δήμου και θα παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες: Α) Υποδοχή – ενημέρωση – υποστήριξη των πολιτών Β) Συνεργασία με υπηρεσίες και δομές Γ) Παροχή υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων. Παράλληλα θα μπορούν να αναπτύξουν και δράσεις που αφορούν στην συλλογή και διανομή αγαθών προς τους ωφελούμενους στις εκάστοτε περιοχές παρέμβασης. Τα κέντρα μέσω παραπομπών θα διασυνδέουν τα ωφελούμενα άτομα-πολίτες των δήμων με επιμέρους φορείς και υπηρεσίες (Ο.Α.Ε.Δ., υπηρεσίες Ο.Τ.Α., δημόσιες υπηρεσίες, εθελοντικές οργανώσεις, οργανισμούς κοινωνικού χαρακτήρα κλπ.) για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους.

Ξεκινάνε οι εγγραφές για την Ακαδημία – Δομή Δια Βίου Μάθησης της Π.Α.Μ.-Θ.

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοίνωσε από την Κομοτηνή την έναρξη σειράς διαλέξεων από καθηγητές των σχολών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υπό τον τίτλο «Ακαδημία – Δομή Δια Βίου Μάθησης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης». Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου παραχώρησε για το θέμα αυτό κοινή συνέντευξη τύπου με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτριο Πέτροβιτς, τον πρύτανη του Δ.Π.Θ. καθηγητή Αθανάσιο Καραμπίνη και τον πρόεδρο του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.-Θ. Αθανάσιο Μητρόπουλο.

Η συνεργασία αυτή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τις Σχολές του Δ.Π.Θ. και του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.Θ. έχει ως στόχο τη δια βίου μάθηση και εκπαίδευση των πολιτών και τη διασύνδεση της πανεπιστημιακής κοινότητας με τους πολίτες.

Σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις από καθηγητές και ειδικούς επιστήμονες του Δ.Π.Θ. και του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.-Θ στις εξής θεματικές ενότητες:

Περιφερειακή Ενότητα Έβρου

 • Αλεξανδρούπολη: «Ζώντας στο σήμερα». Χώρος διαλέξεων: Νομαρχείο, αίθουσα «Αλέξανδρος Κρήτης» (2ος όροφος), ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00-21.00
 • Νέα Ορεστιάδα: «Περιβάλλον και άνθρωπος». Χώρος διαλέξεων: Αίθουσα Πολιτιστικού Πολύκεντρου Δήμου Ορεστιάδας, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.00-20.00.

Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης

 • Κομοτηνή: «Πολιτείας θέματα». Χώρος διαλέξεων: Αίθουσα Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00-21.00.

Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης

 • Ξάνθη: «Η ενέργεια στη ζωή μας». Χώρος διαλέξεων: Πολυχώρος Τέχνης και Σκέψης «Μάνος Χατζιδάκις», ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00-21.00.

Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας

 • Καβάλα: «Θέματα τεχνολογίας». Χώρος διαλέξεων: Αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» στο ισόγειο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, ημέρα Τετάρτη και ώρα 17.00-19.00
 • Καβάλα: «Το σύγχρονο επιχειρείν». Χώρος διαλέξεων: Αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» στο ισόγειο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00-21.00.

Περιφερειακή Ενότητα Δράμας

 • Δράμα: «Φύση και άνθρωπος». Χώρος διαλέξεων: Αίθουσα συνεδριάσεων Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00-21.00.

Δικαίωμα εγγραφής έχουν όλοι οι πολίτες άνω των δεκαοκτώ ετών με μόνο κριτήριο επιλογής τη σειρά προτεραιότητας εγγραφής. Η εγγραφή και η παρακολούθηση των διαλέξεων είναι δωρεάν. Εγγραφές θα πραγματοποιούνται έως και την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, ώρα 15.00, με τους εξής τρόπους (για τυχόν αλλαγή, θα υπάρξει νέα ανακοίνωση):

Ηλεκτρονικά, με συμπλήρωση της αίτησης που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας http://www.pamth.gov.gr και στις ιστοσελίδες των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Αυτοπροσώπως, συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση και καταθέτοντας φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας στο κτίριο διοίκησης της κάθε Περιφερειακής Ενότητας, στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη:

 • Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, Καραολή και Δημητρίου 40, 5ος όροφος
 • Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, Δημοκρατίας 1, 1ος όροφος
 • Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, Διοικητήριο, 2ος όροφος
 • Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, Διοικητήριο, 3ος όροφος
 • Περιφερειακή Ενότητα Kαβάλας, Εθνικής Αντίστασης 20, 2ος όροφος.

Σε κάθε μία από τις θεματικές ενότητες «Ζώντας στο σήμερα», «Περιβάλλον και άνθρωπος» και «Πολιτείας θέματα», θα εγγραφούν μέχρι εκατό άτομα. Σε κάθε μία από τις θεματικές ενότητες «Η ενέργεια στη ζωή μας», «Θέματα τεχνολογίας», «Το σύγχρονο επιχειρείν» και «Φύση και άνθρωπος», θα εγγραφούν μέχρι εβδομήντα άτομα. Επιπλέον θα εγγραφούν ως επιλαχόντες μέχρι είκοσι άτομα σε κάθε μία θεματική ενότητα.

Οι διαλέξεις είναι δεκατέσσερις συνολικά για κάθε μία θεματική ενότητα, για την περίοδο 2016-2017. Θα αρχίσουν την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017. Το αναλυτικό πρόγραμμα των διαλέξεων, οι ομιλητές και επιπλέον πληροφορίες, όροι και προϋποθέσεις, είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. http://www.pamth.gov.gr και στις ιστοσελίδες των Περιφερειακών Ενοτήτων, επιλέγοντας το σχετικό εικονίδιο.

 

0 Reviews

Write a Review

Σχετικά άρθρα

Νέο πρόγραμμα στο κολυμβητήριο για παιδιά δημοτικών σχολείων

Super User

Ανακοίνωση των κτηνοτροφικών συλλόγων Α.Μ.-Θ. εν όψει εκλογών

Super User

Το ζήτημα των ναρκωτικών στο προσκήνιο

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies