INDEXANTHI.GR
Διάφορα

Ανακοίνωση-κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία

Με κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση το απόγευμα της Τετάρτης και με τίτλο «η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, όχι εμπόρευμα», η Επιτροπή Αγώνα Ξάνθης για την Υγεία διένειμε το Σάββατο σε πολίτες την ακόλουθη ανακοίνωση.

Είμαστε σύλλογοι, σωματεία, επιτροπές, αλλά κυρίως πολίτες που ανησυχούν για τη ραγδαία διάλυση του τομέα υγείας και την παραίτηση του κράτους από την υποχρέωση του να παρέχει περίθαλψη. Πολίτες που τρέμουμε την προοπτική να αρρωστήσουμε εμείς ή τα παιδιά μας και να βρεθούμε σε αδυναμία να γιατρευτούμε. Πολίτες που έχουμε ανάγκη από περίθαλψη γιατί είμαστε άρρωστοι και μας στερούν την πρόσβαση στην ίαση με χίλιους δυο τρόπους.

Κοινή όλων μας η διαπίστωση ότι οι πολιτικές των μνημονίων έχουν καταστήσει τη δωρεάν παροχή υγειονομικής περίθαλψης άπιαστο όνειρο για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού. Κλείνουν ή υποβαθμίζουν δημόσια νοσοκομεία, διαλύουν την πρωτοβάθμια περίθαλψη, οδηγούν στη διαθεσιμότητα και την απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους στον τομέα της υγείας. Το νέο νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας (ΠΦΥ) και τον ΕΟΠΥΥ κάνει σαφείς τις προθέσεις της κυβέρνησης της τρόικας και των μνημονίων να διαλύσει την πρωτοβάθμια περίθαλψη προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων που βλέπουν το χώρο της υγείας ως πεδίο κερδοφορίας. Επίσης, βγάζει σε διαθεσιμότητα χιλιάδες εργαζόμενους σ’ όλη τη χώρα, με κατάληξη την απόλυση 2000 από αυτούς (τουλάχιστον).

Πάνω απ’ όλα είμαστε πολίτες που αναζητώντας δρόμους και τρόπους να προστατευτούμε από την άδικη επίθεση που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία μας, καταλήξαμε να ξαναεμπιστευτούμε τον διπλανό μας, να συν αγωνιστούμε, να συμπορευτούμε, να σμίξουμε σε μορφές οργάνωσης απλές αλλά ουσιαστικές. Δεν ακουμπάμε σε πλάτες αλλότριες γιατί στηρίζουμε ο ένας τον άλλο. Δεν αναθέτουμε σε κανέναν ειδικό να μας σώσει ή να αναλάβει αυτός αντί για μας, γιατί παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Ο στόχος για τον οποίο παλεύουμε είναι κοινός και μας ενώνει όλους!

Διεκδικούμε:

  • Δωρεάν και πλήρη υγειονομική περίθαλψη χωρίς προϋποθέσεις για όλους, ανασφάλιστους, ανέργους, μετανάστες.
  • Ανοιχτό νοσοκομείο για όλους, με ενίσχυση των δομών του και δωρεάν πρόσβαση σε όσους έχουν ανάγκη.
  • Ενίσχυση και όχι διάλυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.
  • Να μην κλείσει ο ΕΟΠΥΥ, να μη βγουν σε διαθεσιμότητα-απόλυση οι εργαζόμενοι σ’ αυτόν.
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Να μην κλείσει, να μην υποβαθμιστεί καμιά μονάδα υγείας (ΙΚΑ, Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας).
  • Όχι στη μείωση των χορηγούμενων φαρμάκων και εξετάσεων μέσω του πλαφόν συνταγογράφησης.

Καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση την Τετάρτη 12-2 στις 7.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο Δημόκριτος, για τον προγραμματισμό των επόμενων οράσεων της επιτροπής.

 

Σχετικά άρθρα

Η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Ξάνθης

Super User

Μήνυμα του προέδρου του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης

Super User

Κοπή πίτας της Πολιτιστικής Στέγης Ερασμίου

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies