INDEXANTHI.GR
Πολιτική

Ανακοίνωση Κ.Κ.Ε. – Λαϊκής Συσπείρωσης

Με τίτλο “Έξω από τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Κ.Κ.Ε. παντού – στις κάλπες των ευρωεκλογών, δημοτικών και περιφερειακών εκλογών”, η Τομεακή Επιτροπή Ξάνθης του Κ.Κ.Ε. και η Λαϊκή Συσπείρωση ανακοινώνουν τα ακόλουθα:

Η Λαϊκή Συσπείρωση, το ψηφοδέλτιο που κατεβάζει το Κ.Κ.Ε. στις τοπικές εκλογές, στηρίζει την κοινή απεργιακή κινητοποίηση που ξεκινούν τη Δευτέρα οι μικροί επαγγελματίες πωλητές και οι μικροί αγρότες παραγωγοί στις λαϊκές αγορές, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο “Για την άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος”.

Με μια σειρά μέτρα που εισάγει το νομοσχέδιο αυτό, δημιουργούνται οι όροι για το σταδιακό εκτοπισμό από τις λαϊκές αγορές των ανθρώπων του μεροκάματου, προς όφελος των μεγαλεμπόρων και των εμπορικών αλυσίδων, που ετοιμάζονται να καταλάβουν τους πάγκους και θα εκμεταλλεύονται μισθωτούς των 400 ευρώ το μήνα:

Οι άδειες θα εκδίδονται για χρονική περίοδο 3 ετών και θα ανανεώνονται κάθε τριετία, με προαπαιτούμενο τη φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Όμως, η πλειοψηφία των πωλητών αλλά και των αγροτών είναι ήδη υπερχρεωμένοι σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία. Έτσι, όχι μόνο θα παραμένουν ανασφάλιστοι αυτοί και οι οικογένειές τους, στα χέρια των εκβιασμών της εφορίας και του ΟΑΕΕ, αλλά θα αναγκαστούν να χάσουν τη δουλειά τους και οι παραγωγοί την τελευταία ελπίδα να πουλήσουν αυτοί τα προϊόντα τους, έχοντας ένα πάγκο στις λαϊκές αγορές.

Εισάγει εξοντωτικά πρόστιμα άμεσης είσπραξης, κάποια εκ των οποίων γίνονται και ποινικό αδίκημα, ενώ στους μεγαλέμπορους και επιχειρηματίες κάνουν μέχρι και τρεις φορές συστάσεις και προειδοποιήσεις για παραβάσεις που έχουν να κάνουν με την προστασία της δημόσιας υγείας.

Οι θέσεις των πωλητών θα παραχωρούνται με κλήρωση κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα να πρέπει ο κάθε επαγγελματίας να ξαναστήνει την πελατεία του από την αρχή.

Στο πνεύμα του Καλλικράτη, μεταφέρουν στους οικείους δήμους και την αρμοδιότητα να αποφασίζουν για τον ανώτερο αριθμό θέσεων όλων των λαϊκών αγορών, που λειτουργούν στη χωρική τους αρμοδιότητα. Δημιουργούν, έτσι, άμεση σύνδεση των επαγγελματιών, με τη δόκανο του δήμου που προσβλέπει σε ρουσφέτια και ανταποδοτικά τέλη. Πολύ πιθανό λοιπόν κάποιοι αργά ή γρήγορα να περισσεύουν. Ποιοι θα είναι αυτοί και με τι κριτήρια;

Όλα δείχνουν ότι είναι ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ που ακουμπά στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, τον λεγόμενο υγιή ανταγωνισμό και την “απελευθέρωση των επαγγελμάτων” που υπερασπίζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση με μόνο στόχο τη μονοπώληση του εμπορίου. Από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μόνο το ΚΚΕ τάχθηκε ξεκάθαρα κατά επί της αρχής. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ επιφυλάχθηκαν, ενώ η ΔΗΜΑΡ το βρήκε θετικό.

Προφανώς, ετοιμάζουν και συνέχεια και πρέπει οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροαγροτοπαραγωγοί να οργανώσουν τον αγώνα τους σε συμμαχία με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ, που υπερασπίζεται τα μονοπώλια σε βάρος εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων.

Ο Λαός πρέπει να δυναμώσει τις οργανώσεις, τα σωματεία και τα ταξικά συνδικάτα του, να βροντοφωνάξει στην απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάη 10 πμ στην κεντρική πλατεία «τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες» και με την ψήφο του να στείλει μήνυμα αντίστασης και ανυπακοής στηρίζοντας το ευρωψηφοδέλτιο του Κ.Κ.Ε. και τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε δήμους και περιφέρειες.

Σχετικά άρθρα

Για την έναρξη της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε.

Super User

Ανακοίνωση της ΑντΑρΣυΑ

Super User

Εκδήλωση του Κ.Κ.Ε. για τις εκλογές

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies