INDEXANTHI.GR
Διάφορα

Η ΑντΑρΣυΑ στις περιφερειακές εκλογές

Την Τρίτη 11 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή η ολομέλεια της περιφερειακής επιτροπής Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης της ΑντΑρΣυΑ και αποφασίστηκε η συμμετοχή στις περιφερειακές εκλογές με την ονομασία Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στην Α.Μ.-Θ.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνονται τα ακόλουθα:

Σκοπός μας είναι το αντικαπιταλιστικό αυτό σχήμα να παρεμβαίνει ενεργά και να συσπειρώνει ένα ευρύτερο δυναμικό αγωνιστών που αντιλαμβάνονται την ανάγκη να παλέψουμε στο σήμερα για μια άλλη κοινωνία χωρίς χρέος, μνημόνια, ανεργία, φτώχια και εξαθλίωση.

Η Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση θα παρέμβει με το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα πάλης και θέτει ως βασικούς πολιτικούς στόχους:

  • Τη ρήξη και ανατροπή της πολιτικής των κυβερνήσεων, της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ. και του ευρωμονοδρόμου των μνημονίων, της λιτότητας και των ιδιωτικοποιήσεων που επιβάλλουν τόσο κεντρικά όσο και σε τοπικό, περιφερειακό επίπεδο.
  • Την κατάργηση του «Καλλικράτη», των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων.
  • Την απειθαρχία και πάλη για την ανατροπή των οδηγιών, των κανονισμών και των αποφάσεων της Ε.Ε. που συγκρούονται με τα λαϊκά συμφέροντα και τις εργατικές ανάγκες, στα πλαίσια της συνολικής πάλης για την ρήξη και αποδέσμευση από ευρώ και Ε.Ε., όπως το λεγόμενο «σύμφωνο σταθερότητας», ο ασφυκτικός έλεγχος των προϋπολογισμών, το Οικονομικό Παρατηρητήριο, η Ευρωπαϊκή Στρατηγική Απασχόλησης, οι Ε.Ο.Ζ., το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, η Frontex.
  • Την παύση πληρωμών και την διαγραφή του χρέους των δήμων, των περιφερειών και του κεντρικού κράτους.
  • Την εθνικοποίηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση και με εργατικό – λαϊκό έλεγχο.
  • Την καταδίκη και τσάκισμα του φασισμού ως ρεύματος που απειλεί την εργατική τάξη, τον συνδικαλισμό, τους μετανάστες και τις μειονότητες και λειτουργεί βοηθητικά για την καταστολή του λαϊκού κινήματος από την κυβέρνηση και για την υλοποίηση των πολιτικών του κεφαλαίου.

Το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα πάλης δεν είναι πρόγραμμα κυβερνητικής διαχείρισης στα πλαίσια του συστήματος. Η εργατική τάξη με τους αγώνες της μπορεί να κατακτά πλευρές του, αλλάζοντας τους συσχετισμούς και ανοίγοντας την προοπτική της αντικαπιταλιστικής ανατροπής, με την προϋπόθεση ότι έχει συγκροτηθεί ένα ισχυρό μαζικό πολιτικό ανατρεπτικό λαϊκό κίνημα με όργανα συλλογικής λαϊκής οργάνωσης και πάλης, που επιβάλλει στην εξουσία αυτούς τους στόχους. Στοιχεία του κινήματος αυτού έχουμε δει στην ηρωική απεργία των χαλυβουργών, στους μαζικούς αγώνες στο «Alter» και την Ε.Ρ.Τ.

Επιδιώκουμε η Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στην Α.Μ.-Θ. να είναι ένα σχήμα ζωντανό με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και αντιδιαχειριστική – κινηματική φυσιογνωμία. Όλα τα μέλη του δεσμεύονται από τους όρους της αιρετότητας της ανακλητότητας και της εναλλαγής.

Τη μάχη αυτή των εκλογών θα τη δώσουμε με κύριο στόχο να συμβάλουμε στην ανασυγκρότηση και αναζωογόνηση του εργατικού λαϊκού κινήματος και των αγώνων, με βασική προτεραιότητα μας την ενίσχυση της πάλης για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης και την επιβίωση του λαού. Πιστεύουμε ότι βασική προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι η συγκρότηση ενός μαχόμενου λαϊκού κινήματος στην πόλη κόντρα σε λογικές διαχείρισης και η ενίσχυση του ρεύματος της αντικαπιταλιστικής αριστεράς.

 

Σχετικά άρθρα

Άλλη μια διεθνής καταδίκη της Ελλάδας

Super User

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Α.Μ.-Θ.

Super User

Ο απολογισμός πεπραγμένων περιφερειάρχη και Εκτελεστικής Επιτροπής

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies