INDEXANTHI.GR
Πολιτική

Η ΑντΑρΣυΑ για τον Θανάση Αγαπητό

Με δύο δελτία τύπου περί τον Θανάση Αγαπητό, η ΑντΑρΣυΑ απευθύνει κάλεσμα σε συγκέντρωση με αφορμή τη δίκη του και ενημερώνει για επίσκεψή του στη Χαλκιδική, μαζί με κλιμάκιο του κόμματος.

Τα δελτία τύπου παρατίθενται αυτούσια και έχουν ως εξής:

Για τη δίκη

Να σταματήσει η δίωξη των αγωνιστών Αγαπητού, Αρβανίτη, Κυρατζόπουλου

Οι αγώνες δεν δικάζονται!

Δίκη ενάντια στο δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται για τη ζωή του και την αξιοπρέπειά του είναι η δίκη, για δεύτερη φορά και παρά την αθώωσή τους, του Θανάση Αγαπητού, συνδικαλιστή δάσκαλου, μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΝΑΡ και περιφερειακού συμβούλου Κ. Μακεδονία και των Αρβανίτη και Κυρατζόπουλου εργαζομένων σε δήμους επειδή συμμετείχαν σε διαμαρτυρία των σωματείων των ΟΤΑ και του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων Θεσσαλονίκης ενάντια στο Φούχτελ, τον Καλλικράτη και το Μνημόνιο.

Τα σωματεία διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην «ελληνογερμανική συνάντηση» που οργάνωσε ο Φούχτελ, μαζί με τον πρόξενο της Γερμανίας, μια φιέστα προσεταιρισμού δημάρχων για να εξασφαλίσουν τη μερίδα του λέοντος το γερμανικό κεφάλαιο στο πλιάτσικο σε βάρος του δημόσιου και φυσικού πλούτου της χώρας που οργανώνουν Καλλικράτης και Μνημόνια. Αυτό είναι το καθήκον του Φούχτελ σαν υφυπουργού της γερμανικής κυβέρνησης με έδρα τη Θεσσαλονίκη και φιλοδοξία να παίξει το ρόλο του αποικιοκράτη ύπατου αρμοστή, όπως πρόσφατα έδειξε με προκλητικό ερωτηματολόγιο για την περιουσία και τις υπηρεσίες που έστειλε σε δήμους και περιφέρειες.

Αυτοί οι σχεδιασμοί μαζί με τις ιδιωτικοποιήσεις προβλέπουν το σχέδιο για μαζικές απολύσεις εργαζομένων στους δήμους, μόνιμων και συμβασιούχων, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Όμως η πολιτική του γενικού ξεπουλήματος και των μαζικών απολύσεων συναντά σθεναρή αντίσταση. Οι αγώνες των εργαζομένων στο τοπικό κράτος έχουν εμποδίσει αυτήν καταστροφική πολιτική να ξεδιπλωθεί στην ένταση που σχεδίαζαν κυβέρνηση και Τρόικα και γι’ αυτό βρέθηκαν στο στόχαστρο, μαζί την εργατική αλληλεγγύη και συμπαράσταση των εργαζομένων από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Η μάχη αυτή συνεχίζεται με τους αγώνες ενάντια στην αξιολόγηση στο δημόσιο που στοχεύει στο κλείσιμο κοινωνικών υπηρεσιών, με μεγάλο κόστος για το λαό, και απολύσεις εργαζομένων.

Αυτούς τους αγώνες θέλει να σταματήσει η νέα δίκη που έχει σαφή πολιτική σκοπιμότητα και την σφραγίδα της άθλιας συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, του Φούχτελ και της Τρόικας ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ. Αφού το σαθρό κατηγορητήριο οδήγησε στην πανηγυρική αθωωτική απόφαση στην πρώτη δίκη, η κυβέρνηση μεθόδευσε τη νέα δίκη, καθώς θέλει να βγάλει «παράνομη και καταχρηστική» κάθε αντίσταση του λαού και δεν μπορεί να ανεχτεί αντιδράσεις για τον Φούχτελ και του Τροϊκανούς, όταν η ίδια κάνει τεμενάδες μπροστά τους και σχεδιάζει μαζί τους την εκμετάλλευση και την ταπείνωση του λαού. Είναι οι ίδιοι που έδειξαν και δείχνουν ανοχή και κάλυψη στα εγκλήματα των φασιστών που στοχοποιούν τους αγωνιστές και τους μετανάστες, ενώ «πολεμούν» κυβέρνηση και Τρόικα με δελτία τύπου.

Είναι ώρα μάχης, αγώνα και αλληλεγγύης για το λαό και τους εργαζόμενους, το εργατικό κίνημα και τις κοινωνικές οργανώσεις, τις δυνάμεις της Αριστεράς. Για το δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται. Για να αθωωθούν οι αγωνιστές. Για να σταματήσουν οι αλλεπάλληλες εκφοβιστικές διώξεις και αστυνομικές προκλήσεις σε βάρος των απεργιών, των συνδικαλιστών και της μαχόμενης Αριστεράς.

Την Πέμπτη 2 Οκτώβρη, στις 11 πμ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί και αυτή στη συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης για να στείλουμε μήνυμα αλληλεγγύης, αξιοπρέπεια, λαϊκής αυτοπεποίθησης και αγώνα. Το δίκιο και οι αγώνες του λαού δεν δικάζονται. Να αθωωθούν οι Αγαπητός, Αρβανίτης, Κυρατζόπουλος.

Για τη Χαλκιδική

Στη Χαλκιδική περιόδευσε κλιμάκιο της Ανταρσίας στην Κ. Μακεδονία με το Θαν. Αγαπητό

Με αφορμή τη μεγάλη συναυλία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στην Ιερισσό το Σάββατο 27/9, κλιμάκιο της Ανταρσίας στην Κ. Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά, με τον περιφερειακό σύμβουλο Θανάση Αγαπητό, καθώς και μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλκιδικής, περιόδευσε σε χωριά της Χαλκιδικής και πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενεργούς πολίτες και αγωνιστές της περιοχής.

Στον Άγιο Νικόλαο υπήρξε ενημέρωση από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, δημοτικούς, τοπικούς συμβούλους και μέλη της επιτροπής Αγώνα, για το σοβαρότατο ζήτημα των διεκδικήσεων Βαρδινογιάννη και μοναστηριών, δημόσιας έκτασης 53.000 στρεμμάτων της Σιθωνίας, στην οποία ζουν, καλλιεργούν και δραστηριοποιούνται οι κάτοικοι της περιοχής εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Επί 41 χρόνια η υπόθεση εκκρεμεί στα δικαστήρια –η επόμενη εκδίκαση είναι στις 18 Φεβρουαρίου – και πάγιο αίτημα των κατοίκων είναι να δοθεί επιτέλους πολιτική λύση στο θέμα για να σωθεί ο τόπος τους. Η Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία έχει τοποθετηθεί ήδη με ανακοίνωση της στο πλευρό των κατοίκων και δεσμεύεται να φέρει το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο έτσι ώστε και αυτό να πάρει θέση. Επίσης στη συζήτηση αναδείχτηκαν μια σειρά ζητήματα της περιοχής, από το επικίνδυνο οδικό δίκτυο μέχρι περιβαλλοντικά προβλήματα που προκαλούνται από παράνομες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Στη Μεγάλη Παναγία στη συνάντηση με τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας, μέλη του τοπικού συμβουλίου και μέλη της επιτροπής αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, κυριάρχησε η συζήτηση για την καταστροφή που έχει ξεκινήσει και προχωράει ήδη στις Σκουριές, για την πορεία και τους στόχους του κινήματος καθώς και για την τραγική κατάσταση που βρίσκεται από πλευράς οικονομικών, προσωπικού και υποδομών η Μ. Παναγία. Όλα αυτά σαν αποτελέσματα της πολιτικής που τα δίνει όλα στις πολυεθνικές και το μεγάλο κεφάλαιο, εις βάρος των συμφερόντων και των πραγματικών αναγκών της τοπικής κοινωνίας.

Τέλος στην Ιερισσό πραγματοποιήθηκε συνάντηση με αγωνιστές δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Αριστοτέλη, με κυρίαρχο θέμα αυτό της εξόρυξης χρυσού και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να παρθούν σε επίπεδο περιφέρειας, με τη συμβολή και της Ανταρσίας στην Κ. Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά. Επίσης συζητήθηκαν το θέμα του ερωτηματολόγιου Φούχτελ προς τους δήμους, η έλλειψη προσωπικού στο δήμο και η επικράτηση επισφαλών εργασιακών σχέσεων (δίμηνα κλπ), η διαχείριση των σκουπιδιών με τη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση προς όφελος συγκεκριμένων μεγαλοεργολάβων και γενικότερα οι συνέπειες της πολιτικής των κυβερνήσεων, του Καλλικράτη και της ΕΕ που μετατρέπουν την τοπική αυτοδιοίκηση σε μακρύ χέρι του κεφαλαίου και των δανειστών.

Συμπερασματικά, σε κάθε χωριό και κάθε πόλη , στη Χαλκιδική και σε ολόκληρη τη χώρα, ο λαός υποφέρει από τη λιτότητα και την ανεργία, από το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και τη λεηλασία της φύσης, από τους φόρους και την διάλυση εργασιακών δικαιωμάτων, από την κρατική καταστολή και την περιστολή των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων. Η εκλογική αναμονή δίνει το περιθώριο να υλοποιείται και μάλιστα με ταχείς ρυθμού η αντιλαϊκή πολιτική, δημιουργεί καταστροφικά τετελεσμένα και στέλνει τον κόσμο στο σπίτι του. Ο παρατεταμένος, πολύμορφος, ανυποχώρητος και αποφασιστικός αγώνας του λαού για την ανατροπή του Μαύρου Μετώπου κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ αποτελεί πια μονόδρομο για την επιβίωση, για να πάρουμε πίσω τις ζωές μας. Απέναντι σε λογικές ανάθεσης, αναμονής και υποταγής η Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά συνεχίζει να δίνει τη μάχη, τόσο μέσα στο Περιφερειακό συμβούλιο ως φωνή των κινημάτων και των τοπικών κοινωνιών, όσο –κυρίως- έξω από αυτό , μέσα στο μαζικό κίνημα, μέχρι τη νίκη.

 

Σχετικά άρθρα

Αναγνωρίστε τον εχθρό!

Super User

Δύο ερωτήσεις από το Κ.Κ.Ε.

Super User

Koλαούζοι των σιωνιστών

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies