INDEXANTHI.GR
Κοινωνία

Απολογισμός καλοκαιρινών αιμοδοσιών 2017

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης «η αγάπη» απευθύνει τις θερμότατες ευχαριστίες του σε όλους όσους βοήθησαν, προσήλθαν και έφεραν σε πέρας τις καλοκαιρινές αιμοδοσίες του συλλόγου για το έτος 2017.

Πραγματοποιήθηκε για ακόμη μια φορά ένα δύσκολο εγχείρημα σε μια περίοδο που ήταν από τις πιο δύσκολες καλοκαιρινές εβδομάδες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών στην περιοχή μας, αλλά και λόγω του ότι πολλοί συμπολίτες μας εθελοντές απουσίαζαν λόγω διακοπών ή λόγω εύρεσης και απασχόλησης εργασίας σε χώρες του εξωτερικού.

Παρ’ όλα αυτά όμως τα καταφέραμε. Η λίγη σχετικά ταλαιπωρία από την πλευρά των εθελοντών αιμοδοτών δεν ήταν τίποτα μπροστά στη μεγάλη ανακούφιση και στο μήνυμα ζωής και αλληλεγγύης που μεταφέραμε όλοι μας μέσω της πράξης αυτής στους πάσχοντες συνανθρώπους μας. Το έχουμε τονίσει ξανά και ξανά ότι όποιος έχει αντιμετωπίσει τέτοιες δύσκολες καταστάσεις στο φιλικό και συγγενικό του περιβάλλον, γνωρίζει πραγματικά για τι ακριβώς μιλάμε.

Η αποστολή μας λοιπόν στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία όσον αφορά στη συλλογή ικανοποιητικού αριθμού φιαλών αίματος και στην ευαισθητοποίηση κυρίως νέων παιδιών να αιμοδοτήσουν σε μια τέτοια δύσκολη εποχή. Για μια ακόμη φορά αποτέλεσε μάθημα ζωής αλλά και περηφάνιας για όλους μας η απόδειξη ότι αρκετοί συμπολίτες μας ανταποκρίνονται σε κάθε κάλεσμά μας. Περήφανοι που η συνεχή μας ενασχόληση, η αυταπάρνηση, η συνέπεια και η μεθοδικότητα συνεχίζουν να φέρνουν αξιοσημείωτα αποτελέσματα. Μηνύματα ζωής, ανθρωπιάς, κοινωνικής αλληλεγγύης, αγάπης για τον συνάνθρωπο και την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας, κυρίως από ανθρώπους απλούς, καθημερινούς, ταλαιπωρημένους. Με μεγάλη όμως περηφάνια και συνειδητοποίηση στο τι ακριβώς καλούνται να κάνουν και να «προσφέρουν».

Σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» των Αθηνών πραγματοποιήθηκαν συνολικά δεκατέσσερις «εξορμήσεις σε διάφορες περιοχές της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης από τις 24 έως και τις 30 Ιουλίου. Υπενθυμίζουμε ότι οι περιοχές και τα δημοτικά διαμερίσματα που συμμετείχαν ήταν: Γλαύκη, Πάχνη, Μύκη, Μελοίβια, Κιμμέρια, Ωραίον, Βαφέικα, Κοτύλη, Σμίνθη, Δημάριο, Κένταυρος, Άνω Θέρμες και Εχίνος. Πραγματοποιήθηκε και μια εθελοντική εξόρμηση στη Στρατιωτική Λέσχη Ξάνθης για τους εναπομείναντες κατοίκους και εθελοντές της πόλης μας.

  • Τις ευχαριστίες μας στις κατά τόπους σχολικές εφορίες των μειονοτικών δημοτικών σχολείων της περιοχής οι οποίες μας διαθέσανε τις σχολικές αίθουσες για την πραγματοποίηση των αιμοδοσιών.
  • Τις ευχαριστίες μας στους κατά τόπους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής που κατευθύνανε τα μέλη τους στις αιμοδοσίες.
  • Τις ευχαριστίες μας στους τοπικούς ιμάμηδες διότι όλες τις προηγούμενες ημέρες αλλά και κατά τη διάρκεια των αιμοδοσιών, καλούσαν τους μουσουλμάνους αδελφούς μας να προσέλθουν προκειμένου να αιμοδοτήσουν. Ιδιαίτερα τον ιμάμη των Μελοιβίων για την εξαιρετική του θέρμη και για τη συμπαράστασή του.
  • Τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μας στους εθελοντές κατοίκους του Εχίνου οι οποίοι πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη αιμοδοσία των καλοκαιρινών και θερμών αυτών ημερών, αλλά και στον θεολόγο καθηγητή και εθελοντή αιμοδότη Μετήν Καραχότζα για την άψογη διοργάνωση της αιμοδοσίας που σε λίγο καιρό από ότι διαφαίνεται θα αποτελεί την μεγαλύτερη αιμοδοσία της ορεινής Ξάνθης.
  • Τις ευχαριστίες μας στον δήμο Μύκης για τη συμπαράστασή του και τη συνδιοργάνωσή του.
  • Τις ευχαριστίες μας στα Μ.Μ.Ε. για τη συνεχή ενημέρωση και παρότρυνση των συμπολιτών μας να συμμετέχουν στις δράσεις της «αγάπης».
  • Τις ευχαριστίες μας στο Δ’ Σ.Σ. για τη συνεχή συμπαράστασή του και για τη διάθεση της αίθουσας της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης.

Συνολικά προσέφεραν το αίμα τους 362 συμπολίτες μας. Τα στατιστικά στοιχεία για τα μέλη της «αγάπης» έχουν ως εξής: Σε σύνολο 427 που προσήλθαν, κατάφεραν και αιμοδότησαν οι 362, από τους οποίους οι 266 ήταν άντρες και οι 96 γυναίκες. Οι νέοι ηλικιακά εθελοντές μας από 17 έως 35 ετών ήταν συνολικά 175 -ποσοστό 48,35% επί συνόλου- ενώ αρκετοί νέοι γονείς 36-50 ετών προσέφεραν το αίμα τους, οι οποίοι συνολικά ήταν 144 (ποσοστό συμμετοχής τους 39,78%). Προστέθηκαν επίσης στην οικογένεια της «αγάπης» 62 νέα μέλη (ποσοστό 17,13% επί συνόλου).

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με τις οργανωμένες μαζικές εθελοντικές και ομαδικές αιμοδοσίες για τον προσεχή Νοέμβριο, με τη συμμετοχή της εκπαίδευσης και διαφόρων άλλων φορέων και ιδιωτών. Υπενθυμίζουμε όμως ότι όλοι μπορούν και πρέπει να προσφέρουν το αίμα τους. Η Διεύθυνση Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης θα παραμείνει και όλο τον Αύγουστο κανονικά σε λειτουργία για το κοινό, από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 08.30 έως τις 14.00.

 

Σχετικά άρθρα

Τα δωρεάν rapid tests της εβδομάδας στην Ξάνθη

Super User

Δωρεάν μέτρηση σακχάρου από την ΤοΜΥ Ξάνθης

Super User

Εκκωφαντική απαξίωση των εκλογών!

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies