INDEXANTHI.GR
Κοινωνία

Απολογισμός των Εαρινών Αιμοδοσιών Αγάπης 2018

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης «η αγάπη» απευθύνει τις θερμότατες ευχαριστίες του σε όλους όσους βοήθησαν και έφεραν σε πέρας τις Εαρινές Αιμοδοσίες Αγάπης 2018 εις μνήμη Απόστολου Λέφα.

Σε συνδιοργάνωση με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης και Καβάλας, τη Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Α.Μ.-Θ., την Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. και τους δήμους Αβδήρων και Τοπείρου, προσπαθήσαμε να συλλέξουμε για ακόμη μια φορά αρκετές μονάδες αίματος από τους εθελοντές αιμοδότες της Ξάνθης και της επαρχίας Νέστου, προκειμένου με τη δράση μας αυτή να ενισχυθούν και να ανακουφιστούν κυρίως οι ανάγκες μετάγγισης των παιδιών ηλικίας από λίγων ημερών έως δεκατεσσάρων ετών από ολόκληρη την Ελλάδα (ανάμεσά τους και κάποια ξανθιωτάκια) που «φιλοξενούνται» στο Νοσοκομείο Παίδων «η Αγία Σοφία» της Αθήνας.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους διευθυντές όλων των λυκείων της περιοχής μας (γενικά ενιαία λύκεια, επαγγελματικά λύκεια, επαγγελματικές σχολές και Ι.Ε.Κ., όπως και το μειονοτικό λύκειο «Μουζαφέρ Σαλήχογλου») για τη συμπαράστασή τους και για την ενεργό συμμετοχή τους. Ειδικές ευχαριστίες απευθύνουμε και πάλι στους μαθητές κυρίως της τρίτης αλλά και δευτέρας τάξης των λυκείων, τους καθηγητές και τους δασκάλους των Περιφερειακών Ενοτήτων Ξάνθης και Καβάλας, γιατί «έδωσαν» εξετάσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, ζωής και εθελοντισμού και πέρασαν με άριστα!

Το έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι για μας τους οργανωμένους εθελοντές αιμοδότες της Ξάνθης που έχουμε συμπληρώσει 43 έτη «προσφοράς» (1975-2018), αποτελεί άγγιγμα ψυχής η επαφή μας με τους νέους της περιοχής μας, οι οποίοι κατά τη μεγάλη πλειονότητά τους συμμετέχουν με περισσή χαρά σε οποιαδήποτε εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνουμε μέσα στα σχολικά τους συγκροτήματα μαζί με τους καθηγητές και τους γονείς τους. «Η εκπαίδευση προσφέρει το αίμα της», οι μαθητές μαθαίνουν από νεαρή ηλικία να προσφέρουν στην αγνότερη μορφή εθελοντισμού που υπάρχει και το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό με την αρωγή όλων μας, ώστε να δημιουργηθούν υπεύθυνοι και ευαισθητοποιημένοι αυριανοί πολίτες αλλά και αυριανοί τακτικοί εθελοντές αιμοδότες.

Σε συνεργασία κυρίως με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων «η Αγία Σοφία» των Αθηνών (21) αλλά και του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης (3) πραγματοποιήθηκαν συνολικά δεκαεννέα εξορμήσεις σε διάφορες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης και σε πέντε της Καβάλας από τις 6 έως και τις 18 Μαρτίου.

Τις ευχαριστίες μας στα Μ.Μ.Ε. για τη συνεχή ενημέρωση και παρότρυνση των συμπολιτών μας να συμμετέχουν στις δράσεις της «αγάπης».

Τις ευχαριστίες μας στους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής που κατευθύνανε τα μέλη τους στις κατά τόπους αιμοδοσίες και κάθε φορά δίνουν δυναμικότερο “παρών”.

Τις ευχαριστίες μας στην «αερομεταφερόμενη ταξιαρχία» των εθελοντριών γυναικών του Κενταύρου που και πάλι μεταφέρθηκαν με λεωφορείο από το χωριό τους στην κεντρική αιμοδοσία μέσα στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ξάνθης, δίνοντας το παράδειγμα ότι όποιος θέλει να προσφέρει βρίσκει τρόπο, βρίσκει χρόνο, βρίσκει και τόπο.

Τις ευχαριστίες μας στη διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ξάνθης για τη συμπαράστασή του και για τη διάθεση της αίθουσας για την πραγματοποίηση της μεγάλης κεντρικής αιμοδοσίας της πόλης.

Τις ευχαριστίες μας στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Α.Μ.-Θ. Παναγιώτη Κεραμάρη που από την πρώτη στιγμή πίστεψε, ενθάρρυνε και υποστήριξε το όλο εγχείρημα των οργανωμένων εθελοντικών αιμοδοσιών στα σχολεία της Ξάνθης και της επαρχίας Νέστου.

Τις ευχαριστίες μας στον όμιλο της εταιρίας “Πλαστικά Θράκης” και ιδιαίτερα στην οικογένεια Χαλιορή για τη μεγάλη τους συνεισφορά στην προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας στους εργαζομένους της.

Τις ευχαριστίες μας στις εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού του τμήματος νοσηλευτικής, για τη συμπαράστασή τους στις κατά τόπους αιμοδοσίες.

Τις ευχαριστίες μας στους χορηγούς, αρωγούς και συμπαραστάτες μας, τις εταιρίες “ΣΜΥΡΔΕΞ” Α.Ε., Φανή Δερμετζοπούλου, Δ. Γραβουνιώτης – Ι. Σκαρλατίδου Ο.Ε., Ν. Φραντζίδης – Ν. Σαββαλάκης Ι.Κ.Ε. και την Π. Κομνηνός & ΣΙΑ Ε.Ε.

Συνολικά προσήλθαν στις εθελοντικές εξορμήσεις 1.392 συνάνθρωποί μας, στην πλειονότητά τους νέοι άνθρωποι και καταφέρανε τελικά να προσφέρουν το αίμα τους οι 1.062. Τα στατιστικά στοιχεία για τα μέλη της «αγάπης» όσον αφορά στις αιμοδοσίες με το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων “η Αγία Σοφία” έχουν ως εξής:

  • σε σύνολο 971 εθελοντών που αιμοδότησαν, οι 743 ήταν άντρες και οι 228 γυναίκες. Οι νέοι άνθρωποι από 17 έως 25 ετών ήταν συνολικά 442 (ποσοστό 45,52% επί συνόλου)
  • Αιμοδότες από 26 έως 35 ήταν συνολικά 131 (ποσοστό 13,49% επί συνόλου)
  • Αιμοδότες από 36 έως 50 ήταν συνολικά 293 (ποσοστό 30,18% επί συνόλου)
  • Αιμοδότες από 51 έως 65 ήταν συνολικά 105 (ποσοστό 10,81% επί συνόλου)
  • Προστέθηκαν στην οικογένεια της «αγάπης» 311 νέα μέλη (ποσοστό 33,03% επί συνόλου).

Το να ζητάς είναι ανθρώπινο… το να προσφέρεις είναι θεϊκό…

 

0 Reviews

Write a Review

Σχετικά άρθρα

Τρίτο ευχαριστήριο Κοινωνικού Λαχείου Ξάνθης 2018

Super User

Απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη

Super User

Κάλεσμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ξάνθης για συμμετοχή στο αντιμνημονιακό συλλαλητήριο στη Δ.Ε.Θ.

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies