XanTheater

  • Για γέλια και για κλάματα: Σιωπή ή μετρημένες κουβέντες ολόκληρων χρόνων μετατράπηκαν σε φλογερό ενδιαφέρον και βομβαρδισμό ιδεών και προτάσεων!
  • Σχολεία στους δήμους, εκπαιδευτικός δήμαρχος κι όμως καμία καταδίκη των φασιστικών συνθημάτων σε σχολείο!
  • Σωρηδόν κόβονται φέτος οι "κομμένες" για αρκετά χρόνια πίτες
  • ...και ξαφνικά εμφανίζονται από το πουθενά διάφοροι απίθανοι και... πιθανοί τύποι φωνάζοντας "φύγετε όλοι, ήρθαμε εμείς και θα κάνουμε τους δήμους της Ξάνθης παραδείσους"!
  • ...και κάποτε να μάθουμε πως δεν είναι πυροσβεστική υπηρεσία, αλλά πυροσβεστικό σώμα
  • Δεν έχουν ώρα ανάρτησης (πονηρά σκεπτόμενοι), γράφουν όμως "συμβαίνει αυτή την ώρα"! Κι ο αναγνώστης συγχύζεται (και με τις δύο έννοιες της λέξης)...
  • Το είδαν στο indeXanthi.gr και τους άρεσε. Προσέτρεξαν στην πηγή, το έκαναν copy-paste αλλά... ξέχασαν να την αναφέρουν. Όπως κάνουν καθημερινά...

Myblogs.gr

Αίσθηση προκαλεί το άρθρο της γερμανικής εφημερίδας "Rheinische Post", η οποία αποκαλύπτει ότι πίσω από το συμβάν του Έβρου δεν κρύβεται η κατασκοπεία, αλλά η εντατική δραστηριότητα των Ελλήνων συνοριοφυλάκων να συλλαμβάνουν πρόσφυγες και μετανάστες προερχόμενους από την Τουρκία ή ακόμη και να τους απωθούν πίσω (push back), τακτική παράνομη σύμφωνα με το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο.

«Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η Human Rights Watch και η Pro Asyl εδώ και καιρό δημοσιεύουν περιστατικά παράνομων, εν μέρει και φονικών ενεργειών push back της ελληνικής ακτοφυλακής. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα τα τουρκικά Μ.Μ.Ε. έχουν γράψει για πολλές περιπτώσεις τέτοιων απωθήσεων από Έλληνες στρατιωτικούς στα κοινά σύνορα. Η Άγκυρα είναι πολύ εξοργισμένη για όλα αυτά». Η γερμανική εφημερίδα αναδημοσιεύει πληροφορία της "Sabah" για ένα συμβάν την τελευταία εβδομάδα με 29 πρόσφυγες, κυρίως αραβικής καταγωγής, που σώθηκαν μέσα σε συνθήκες πολικών θερμοκρασιών από τουρκικές μονάδες ασφαλείας σε νησίδα του Έβρου. Οι πρόσφυγες διηγήθηκαν στον αρθρογράφο της τουρκικής εφημερίδας ότι μετά τη διέλευση των συνόρων συνελήφθησαν από την ελληνική αστυνομία και στη συνέχεια κουκουλοφόροι άνδρες τους ανάγκασαν να γυρίσουν πίσω και κολυμπώντας κατέληξαν σε νησίδα του Έβρου. Ένας εκ των προσφύγων, ο Λίβυος Μουσταφά Μπελκαζέμ, ανέφερε ότι οι Έλληνες τους χτύπησαν, τους πήραν τα κινητά και τους άφησαν νηστικούς, οι άλλοι τρεις δεν κατάφεραν να φτάσουν στη νησίδα και «εξαφανίστηκαν».

Σύμφωνα με τη "Sabah" πέρυσι η Ελλάδα απώθησε παράνομα πίσω στην Τουρκία περίπου 4.000 πρόσφυγες. «Αυτή η τακτική παραβιάζει την προσφυγική συμφωνία της Ε.Ε. με την Τουρκία, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα μπορεί να στέλνει νόμιμα πρόσφυγες στην Τουρκία και σε αντάλλαγμα η Ε.Ε. να δέχεται ορισμένο αριθμό Σύρων από την Τουρκία» (πηγή: "Deutche Welle")

Τα παραπάνω είναι κοινό μυστικό. Πρόσφατα υπήρξε αρθρογραφία και στον ελληνικό τύπο και πιο συγκεκριμένα στη φιλοκυβερνητική "Εφημερίδα των Συντακτών" (αναδημοσίευση εδώ). Η εμπλοκή των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στον πόλεμο κατά των προσφύγων είναι τεράστια. Όχι μόνο υπήρξε παραδοχή από τους δύο εμπλεκόμενους Έλληνες στρατιωτικούς ότι η σύλληψη τους ήταν αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους να συλλάβουν αυτοί πρόσφυγες, αλλά επίσης επίσημη παραδοχή του ΥΕθΑ Πάνου Καμμένου στο πλαίσιο συνόδου της Ε.Ε.

Ο ελληνικός στρατός πολεμά στις βρώμικες επεμβάσεις του Ν.Α.Τ.Ο. που προκαλούν την ανθρώπινη δυστυχία της προσφυγιάς, στέλνει τα υποβρύχιά του να περιπολούν στα χωρικά ύδατα της Λιβύης εναντίον των μεταναστών, δρα πρωταγωνιστικά στις επιχειρήσεις του Ν.Α.Τ.Ο. και της Ε.Ε. εναντίον των προσφύγων, κατασκευάζει τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους φυλακίζει και αναλαμβάνει τη φρούρησή τους.

Εμείς καλούμε να απεμπλακεί πλήρως ο ελληνικός στρατός. Καλούμε τους φαντάρους και τα στελέχη να αρνηθούν πλήρως κάθε συμμετοχή. Τους καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο μεγάλο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στις 17 Μαρτίου.

Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση