INDEXANTHI.GR
Αρθρογραφία

Για την παιδαριώδη επιδεικτική κρεατοκατάνυξη των άθεων τη Μεγάλη Παρασκευή.

Από καιρό τονίζω πως το κίνημα των άθεων έχει ξεφύγει εντελώς από τους αρχικούς σκοπούς του και εξελίσσεται σε μια οιονεί ιδεολογία πίστης (σε υλισμό, επιστήμη κλπ) που έχει όλα τα αποκρουστικά χαρακτηριστικά της οργανωμένης και φανατικής θρησκείας που υποτίθεται πολεμά.

Τη θρησκεία την πολεμάμε ως έναν εξουσιαστικό θεσμό που επιβάλλεται σε όλους, ποικιλοτρόπως, έμμεσα η άμεσα, σε θρήσκους, αλλόθρησκους, άθεους, αγνωστικιστές κλπ. Από αυτές τις πτυχές της θρησκείας επιδιώκουμε να απαλλαγούμε και εφόσον αυτό επιτευχθεί, δεν μας πέφτει λόγος τι κάνει ο άλλος που θέλει να πιστεύει.

Ευτυχώς, η χριστιανική θρησκεία έχει διαβρωθεί αρκετά από την ηγεμονική ιδεολογία του διαφωτισμού και οι επιβαλλόμενες επεμβάσεις στην ζωή μας είναι από απλώς ενοχλητικές έως διακριτικές και αδιάφορες όπως η νηστεία (μην ακούσω κουβέντα, έτσι είναι, ο διαφωτισμός την έχει υποσκελίσει, αλλιώς πάτε μια βόλτα από Σαουδική Αραβία σε αναζήτηση ιχνοστοιχείων διαφωτισμού και αν εντοπίσετε κανένα τρίψτε τό μου μετά στη μούρη.) Κανένας τραγόπαπας δεν σου επιβάλλει να νηστεύεις επί ποινή -έστω αφορισμού- ούτε τη σαρακοστή ούτε τη Μεγάλη βδομάδα. Τρως ελεύθερα και κανονικά ό,τι γουστάρεις και δεν δίνεις λόγο σε κανέναν.

Σε μια τέτοια πτυχή απόλυτης αποχής της εκκλησίας από την παρέμβαση στη ζωή σου, ο μόνος λόγος που γίνεται δημοσιοποιημένη κρεατοκατάνυξη σε μια μέρα που πολλοί θρήσκοι επιλέγουν τη νηστεία, είναι η παιδαριώδης πρόκληση και bullying. Κάντε την μεταξύ σας, υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος να ανακοινωθεί δημόσια; Δεν είναι αυτό μια άνευ σοβαρότητας και νοήματος πρόκληση; Ποιό είναι το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα στην καταπολέμηση της εξουσίας της θρησκείας;

Έχετε αναλογιστεί πόσες πτυχές της ζωής μας είναι διαμορφωμένες από τη θρησκεία και δεν μας ενοχλούν καθόλου γιατί δεν έχουν για τους άθεους πλέον θρησκευτικό περιεχόμενο; Μέχρι και οι αργίες, εκτός εθνικών εορτών, είναι ουσιαστικά θρησκευτικού περιεχομένου. Θα οργανώσετε άραγε καμιά πρόκληση τέτοιου ύφους, σε κάτι που δεν το επιβάλλει η θρησκεία (όπως ακριβός στην κρεατοκατάνυξη τη Μ. Παρασκευή), να δηλώνετε δημόσια πως θα δουλεύετε Κυριακή για να τη «σπάσετε» στους πιστούς που εκείνη την μέρα πάνε εκκλησία και μετά βόλτα; Άντε να σας δω κι εδώ, και όχι μόνο επιλεκτικές ψευτομαγκιές.

Κώστας Καρπαδάκης

Σχόλιο Kollect: Η εκκλησία δεν απέχει από τη ζωή μας μιας και οι εκπρόσωποί της συχνά πυκνά ξερνάνε ρατσισμό και ομοφοβία και μίσος προς τους άλλους. Η εκκλησία πλέον όμως δεν έχει λόγο για το τι τρώμε και για αυτό τον λόγο το προβοκάρισμα είναι άνευ ουσίας. Όσο υποκριτική είναι η νηστεία μιας μέρας από τους χριστιανούς ορθόδοξους για να καθαρίσουν τις αμαρτίες τους [λοοοοολ] και την αμέσως επόμενη στιγμή να κάνουν σεξ με τον Χριστό και την Παναγία, άλλο τόσο υποκριτικό είναι να τρως κρέας για «σπάσιμο» που ούτως ή άλλως θα το έτρωγες.

 

0 Reviews

Write a Review

Σχετικά άρθρα

Ντροπή! Και ευθύνες

Super User

Διημερεύει

Super User

Διαπίστωση…

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies