INDEXANTHI.GR
Κόσμος

Στη Δανία στήνουν «Μακρονήσια» για τους πρόσφυγες

Ένα ακραία ρατσιστικό μέτρο υιοθετεί η Δανία, εν γνώσει της ότι παραβιάζει και τη Χάρτα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για να προστατευτεί από τους μετανάστες τους οποίους χαρακτηρίζει «εγκληματίες»: Θα τους στέλνει εξορία!

Άλλωστε η Δανία πρωτοπορεί στην εφαρμογή ρατσιστικών μέτρων σε βάρος των μεταναστών. Πρόπερσι ήταν που έλαβε το μέτρο για κατάσχεση τιμαλφών από πρόσφυγες και μετανάστες που εισέρχονται στη χώρα, μόλις πριν λίγες ημέρες αρνήθηκε να αποδεχτεί μετανάστες από το πρόγραμμα μετεγκατάστασης που προωθεί ο Ο.Η.Ε., ενώ είναι η χώρα που πλέον δέχεται τους λιγότερους μετανάστες. Δεν εκπλήσσει η επιλογή εφαρμογής του μέτρου της εξορίας των μεταναστών, μιας και στην ίδια την Ε.Ε. γίνεται συζήτηση για τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης (κέντρων ασύλου για τους πρόσφυγες και μετανάστες των οποίων οι αιτήσεις για άσυλο έχουν απορριφθεί), καθησυχάζοντας ότι το στρατόπεδο συγκέντρωσης δεν θα βρίσκεται, φυσικά, σε κάποια από τις χώρες που είναι προορισμοί που προτιμούν οι μετανάστες ή οι διακινητές.

Η δεξιά κυβέρνηση της Δανίας που κυβερνά με τη στήριξη του ακροδεξιού Λαϊκού κόμματος, μετά από τις μεταξύ τους διαβουλεύσεις για την κατάθεση του προϋπολογισμού καταλήγει σε νέα μεταναστευτική πολιτική που θα αποτρέπει τους πρόσφυγες να έρθουν στη Δανία. Δεν θα επιτρέπει την επανένωση οικογενειών και εισάγει και τον όρο προσωρινής παραμονής των μεταναστών μέχρι να υπάρξει ειρήνη -κατά την κρίση των δανέζικων υπηρεσιών- στις χώρες από όπου προέρχονται.

Η πιο τερατώδης πρόταση όμως είναι ο εκτοπισμός των προσφύγων που θα γίνεται στο μικρό ακατοίκητο νησάκι Lindholm. «Αλλάζουμε τα πρότυπα στην μεταναστευτική μας πολιτική» δηλώνει στην εφημερίδα “Politiken” ο υπουργός Οικονομικών Kristian Jensen στην παρουσίαση του προϋπολογισμού, σε είδηση που μεταδίδεται και από τη σουηδική τηλεόραση. «Εάν θέλουμε να διατηρήσουμε τη Δανία όπως είναι σήμερα, πρέπει να πάρουμε αποφάσεις για μια άλλη πολιτική. Όσοι πρόσφυγες έρχονται σε σύγκρουση με τους νόμους της Δανίας θα μεταφέρονται στο νησί, θα είναι αποκομμένοι από την υπόλοιπη κοινωνία και θα παραμένουν εκεί μέχρι να απελαθούν. Έτσι θα μειωθεί η μετανάστευση. Γνωρίζουμε πως ίσως να υπερβαίνουμε τα όρια του χάρτη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ο.Η.Ε., αλλά θα πάρουμε το ρίσκο» συνεχίζει ο “διώκτης μεταναστών” υπουργός Οικονομικών της Δανίας, βρίσκοντας τον εκπρόσωπο του Λαϊκού Κόμματος, που είναι γνωστό για την φοβική του ρητορεία ενάντια στους μετανάστες, απόλυτα σύμφωνο: «Να ξέρουν πού έρχονται!» δηλώνει αυτός με την σειρά του. «Θα μένουν στο νησί και έτσι δεν θα μπορούν να επηρεάσουν την υπόλοιπη κοινωνία αφού είναι εγκληματίες» συνεχίζει ακάθεκτος ο υπουργός.

Ήδη έχουν προγραμματίσει μια σειρά απολυμάνσεις και έργα στο νησί ώστε να είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους «εγκληματίες» σε δύο χρόνια, που το έγκλημά τους μπορεί να είναι ότι απλά δεν τους έχει δοθεί άσυλο. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αστικές κυβερνήσεις της Δανίας δείχνουν την περιφρόνησή τους στα ανθρώπινα δικαιώματα. Η ρατσιστική τους συμπεριφορά πέρασε από την αρπαγή των μετρητών και των χρυσαφικών των προσφύγων, τις δυσκολίες για την επανένωση οικογενειών, την απαγόρευση της μπούρκας. Τώρα φτάνουν ακόμη και στην εξορία των μεταναστών, πρακτικές γνωστές στον λαό μας που ξέρει πως όλα αυτά μυρίζουν καταστολή και φασισμό.

πηγή

 

Σχετικά άρθρα

“Είμαστε η λύση”: Οργάνωση Αφρικανών Γυναικών για την κυριαρχία της γης και των σπόρων

Super User

Η περιφέρεια του Παρισιού υποχρεώνει τους εργάτες οικοδομών να μιλάνε μόνο γαλλικά!

Super User

Απροκάλυπτη στήριξη στους σιωναζιστές

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies