INDEXANTHI.GR
Διάφορα

Καταγγελία Τσολακίδη και απάντηση Χατζόπουλου για τη Δ.Ε.Υ.Α. Αβδήρων

Ζήτημα με τη Δ.Ε.Υ.Α. Αβδήρων εγείρει –μεταξύ άλλων- σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει απάντηση του προέδρου της επιχείρησης Νίκου Χατζόπουλου. Παρατίθενται αμφότερες, αυτούσιες:

Η ανακοίνωση Τσολακίδη

Ο Δήμαρχος Αβδήρων αναγκάστηκε έστω και εμμέσως να απαντήσει εγγράφως στον τοπικό τύπο για ποιο λόγο προσπάθησε να αποκρύψει από το δημοτικό συμβούλιο το > να επισκεφτούν το Δήμο μας Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης. Βέβαια νομίζει ότι απευθύνεται σε >, γιατί ισχυρίζεται ότι απέκρυψε τον ερχομό των ελεγκτών επειδή είναι απόρρητο το προϊόν του ελέγχου, αλλά πώς μπορεί να είναι απόρρητος ο ερχομός των ίδιων των ελεγκτών !!!Άλλωστε εμείς το πληροφορηθήκαμε από τοπικό δημοσιογράφο τόσο μεγάλο μυστικό ήταν!

Βέβαια για τον κ. Τσιτιρίδη Γιώργο και την παρέα του αυτά πλέον δεν έχουν προφανώς καμιά σημασία. Ο κατήφορος που έχει πάρει ο Δήμος Αβδήρων δεν έχει σταματημό.

Απορρίφθηκε δυο φορές ο διαγωνισμός για το Κάμπινγκ του Μυρωδάτου, απερρίφθη ο προϋπολογισμός του 2016, απερρίφθη η απόφαση της αύξησης νερού της ΔEYAA, δικαιώθηκε εργαζόμενος της ΔΕΥΑΑ μετά από προσφυγή του στο δικαστήριο και υποχρεώθηκε η ΔΕΥΑΑ να τον πληρώσει για όσο καιρό δεν εργαζόταν. Επίσης, τα μηχανήματα του Δήμου τα βρίσκουμε παρατημένα σε αυλές ιδιωτών όμορων Δήμων, ο Δήμος παρακρατάει παρανόμως δημοτικά τέλη από τους δημότες για το 2016, το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής θα λειτουργούσε όπως μας διαβεβαίωνε ο Δήμαρχος άμεσα, κάτι το οποίο δεν έγινε μέχρι τώρα.

Απορρίφτηκε η πρόταση για την ένταξη του βιολογικού καθαρισμού της περιοχής του πρώην Δήμου Αβδήρων σε ευρωπαϊκά προγράμματα παρόλο που υπήρχε ολοκληρωμένη μελέτη.

Δεν ενδιαφέρεται για την υλοποίηση του έργου που αφορά τα όμβρια του Κουτσού και εγκυμονεί κίνδυνος για πλημμύρες στον παραπάνω οικισμό. Σπαταλάει τα χρήματα των δημοτών στη σύνταξη πανάκριβων και αμφίβολης αναγκαιότητας μελετών γιατί άραγε!!!!αυτά και άλλα πολλά ων ουκ έστι αριθμός.
Παρόλα αυτά μας υποδεικνύει πώς πρέπει να λειτουργούμε ως αντιπολίτευση. Δυστυχώς δεν έχει κατανοήσει ακόμη το ρόλο του. Αυτός στον οποίο απολογούμαστε εμείς είναι οι πολίτες που μας στήριξαν στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές και παράλληλα ακούμε με προσοχή όλους τους σεβαστούς δημότες μας του Δήμου Αβδήρων και μόνο από αυτούς δεχόμαστε υποδείξεις.

Καλούμε λοιπόν το Δήμαρχο Αβδήρων να είναι πιο προσεκτικός και του προτείνουμε να εισακούει τις προτάσεις μας οι οποίες αποσκοπούν στο καλό του Δήμου μας και των συνδημοτών μας.

18-12-2016

Με εκτίμηση,

ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ Α. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ

ΥΓ. Επειδή το θεωρούμε πολύ σημαντικό για την πορεία που θα χει η επιχείρηση
ύδρευσης και αποχέτευσης να μην ξεχνάμε τις ζημιές που προκάλεσαν σε δυο χρόνια ύψους 700.000,00 ευρώ σύμφωνα με τους ισολογισμούς.

Η απάντηση Χατζόπουλου

Για πολλοστή φορά ο κ. Βασίλης Τσολακίδης έκανε επίδειξη λαϊκισμού μέσω της χθεσινής γραπτής ανακοίνωσης που εξέδωσε βάλλοντας εναντίον της δημοτικής αρχής του Δήμου Αβδήρων.

Μέσα στο μικροπολιτικό του παραλήρημα αναφέρθηκε και σε ζητήματα της ΔΕΥΑΑ. Πάγια τακτική μου είναι να μην ασχολούμαι με μικρότητες. Οι γραφικότητες άλλωστε δε χρίζουν απάντησης αφού μόνο γέλιο προκαλούν. Τα ψεύδη όμως δε μπορούν να μείνουν αναπάντητα.

Γι’ αυτόν το λόγο διευκρινίζω προς αποκατάσταση της αλήθειας ότι:

1.Η δικαστική υπόθεση με εργαζόμενο της ΔΕΥΑΑ δεν έχει ακόμη εκδικαστεί. Οποιοδήποτε σχόλιο επομένως, όχι μόνο είναι περιττό αλλά συνιστά και ασέβεια στο θεσμό της δικαιοσύνης. Εμείς, συνεπείς στις αρχές μας, θα σεβαστούμε τη δικαστική απόφαση, όποια κι αν είναι αυτή, και θα αποφύγουμε τα παιχνίδια πολιτικών σκοπιμοτήτων στην πλάτη ενός εργαζόμενου.

2.Το ήμισυ της ζημίας των 700.000 ευρώ που αναφέρεται στο υστερόγραφο της ανακοίνωσης του κ. Τσολακίδη αφορά το οικονομικό έτος 2014 κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του οποίου τη διοίκηση της ΔΕΥΑΑ είχε η παράταξή του! Ας απολογηθεί συνεπώς για τα πεπραγμένα του και μετά ας κάνει κριτική.

Είναι αυτονόητο ότι ο κ. Τσολακίδης δικαιούται να αντιπολιτεύεται όπως νομίζει. Δεν δικαιούται όμως να παραπλανά τους συνδημότες μας με ψεύδη και ανακρίβειες…

Νέος Ζυγός, 19/12/2016

Νικόλαος Χατζόπουλος

Πρόεδρος ΔΣ ΔΕΥΑΑ

 

Σχετικά άρθρα

Η ατζέντα της ημέρας

Super User

Το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στην Π.Ε. Ξάνθης

Super User

Το σημερινό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στην Ξάνθη

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies