INDEXANTHI.GR
Διάφορα

Τα ενδιαφέροντα στοιχεία μιας βόλτας στον κυβερνοχώρο

Αν περιηγηθεί κανείς στα blogs, στις ιστοσελίδες και –κυρίως- στα προφίλ δημόσιων προσώπων στο facebook, θα βρει πολύ υλικό για να εξαγάγει πολυποίκιλα συμπεράσματα. Το indexanthi έκανε μια σύντομη «βόλτα» στον κυβερνοχώρο και παρουσιάζει στοιχεία για ιστοσελίδες αυτοδιοικητικών και πολιτικών φορέων. Θα ακολουθήσουν τα αποτελέσματα αντίστοιχης «βόλτας» στο facebook, για φορείς και πρόσωπα.

Παρά την αποτυπωμένη σε πανευρωπαϊκές έρευνες υστέρηση της Ελλάδας (και) στη χρήση του διαδικτύου, αδιαμφισβήτητη είναι πλέον η χρησιμότητά του στις καθημερινές λειτουργίες τόσο στη δημόσια διοίκηση όσο και μεταξύ των πολιτών.

Μπορεί ένας στους τέσσερις έφηβους να κάνει κατάχρηση του διαδικτύου, μπορεί να σερφάρουν πια τρεις στους τέσσερις μαθητές δημοτικού, μπορεί τα internet café να έχουν πάρει τη θέση της… αλάνας, όμως τα πράγματα δείχνουν ότι πολλοί φορείς δεν φαίνεται ακόμη να είναι σε θέση να στήσουν και να λειτουργήσουν επαρκώς και αξιόπιστα μια ιστοσελίδα!

Ξεκινώντας από τον μεγαλύτερο φορέα της τοπικής αυτοδιοίκησης, την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, βλέπουμε την ιστοσελίδα της να εμφανίζεται στις οθόνες των διαδικτυακών επισκεπτών με σαφές… τουριστικό και λιγότερο αυτοδιοικητικό στίγμα. Αυτό άλλωστε αναδύεται και από τις λίγες γραμμές του σημειώματος του αντιπεριφερειάρχη Φώτη Καραλίδη στην κεντρική σελίδα. Ωστόσο, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η σελίδα της αντιπεριφέρειας Ξάνθης παρουσιάζει λειτουργικό και χρηστικό ενδιαφέρον, κουβαλώντας πολλή και καλή δουλειά. Ο σύνδεσμος με τα δελτία τύπου και τις ανακοινώσεις του φορέα είναι αρκούντως ενημερωμένος, ενώ άξιο αναφοράς είναι το ότι μπορεί κανείς να βρει πολλά χρήσιμα και ενδιαφέροντα στοιχεία στις υποσελίδες.

Μεταξύ των τεσσάρων δήμων της αντιπεριφέρειας (πρώην νομού) Ξάνθης, ο μητροπολιτικός φαίνεται να κρατά ένα καλό επίπεδο ενημέρωσης της ιστοσελίδας του. Αναμορφωμένη η ιστοσελίδα του δήμου Αβδήρων, δείχνει να κρατά μια οριακά επαρκή ροή ενημέρωσης, όπως ίσως και αυτή του δήμου Τοπείρου. Τέλος, ο δήμος Μύκης φαίνεται να ανέκοψε την σχετικά καλή ενημέρωση που είχε μέχρι το τέλος του φθινοπώρου. Όσο δε για τις ιστοσελίδες και τα blogs των δημοτικών παρατάξεων, τα περισσότερα προκαλούν μελαγχολία σε κάθε επίσκεψη, κάνοντάς μας να μην αναφερθούμε εκτενέστερα σ’ αυτά. Μα θα στοιχηματίζαμε ότι εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου, θα συμπεριφερθούν όπως… ο παραλυτικός της Καπερναούμ στη σχετική ευαγγελική αναφορά…

Από τις πολιτικές και συνδικαλιστικές παρατάξεις, η ιστοσελίδα της Δημοκρατικής Αριστεράς φαίνεται να κρατά μια κάποια στοιχειώδη ροή ενημέρωσης (μην φανταστείτε και τίποτε σπουδαίο, καθώς οι τελευταίες αναρτήσεις έγιναν στις 6 και 7 Ιανουαρίου, και οι προηγούμενες ήταν: τρεις για τον Δεκέμβριο, τέσσερις για τον Νοέμβριο και πέντε τον Οκτώβριο). Μια καλή ροή έχει η σελίδα του ΣυΡιζΑ Ξάνθης (ομογενοποιημένη με την πανελλαδική επικαιρότητα του κόμματος), η σελίδα του ΠΑΜε σταμάτησε στις 31 Οκτωβρίου, ενώ το Κ.Κ.Ε., η Νέα Δημοκρατία και το ΠαΣοΚ δεν διαθέτουν ιστοσελίδα (αν κάνουμε λάθος παρακαλούμε να μας διορθώσουν).

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης Ξάνθης περνάει περίοδο αισθητής κάμψης, με μόλις μία ανάρτηση για καθένα από τους τρεις προηγούμενους μήνες και έχοντας «σκαλώσει» στις 17 Δεκεμβρίου.

 

Σχετικά άρθρα

Νέα δράση της “Φιλαναγνωσίας”

Super User

Ανακοίνωση του Σωματείου Κουρέων-Κομμωτών Ξάνθης

Super User

Κορύφωση και αυλαία για το φετινό καρναβάλι

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies