INDEXANTHI.GR
Κοινωνία

Ανακοίνωση του Δικτύου “Σπάρτακος”

Το τελευταίο διάστημα δεν έχει προηγούμενο ο εμπαιγμός των συναδέλφων φαντάρων από την κυβέρνηση και τον ΥΕΘΑ Π. Παναγιωτόπουλο.

Βλέπεις η νεολαία, που ίσως αποτελεί το μεγαλύτερο θύμα της ταξικής πολιτικής ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και των Μνημονίων, καθώς αντιμετωπίζει ανεργία που φτάνει το 64%, θα αμοίβεται με μισθό 410 ευρώ χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα, τσουβαλιάζεται σε σχολεία αποθήκες-εξεταστικά κάτεργα, βιώνει το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» και οδηγείται στη μετανάστευση, πρέπει να παραμυθιαστεί και αυτή με την προπαγάνδα του SUCCES STORY!

Μεγαλύτερο θύμα των θυμάτων οι στρατιώτες. Και για αυτό το λόγο το κυβερνητικό δούλεμα πάει σύννεφο. Τελευταίο κατόρθωμα τα όσα αναφέρουν δημοσιεύματα: «παρήγγειλαν στο Τυπογραφείο του Στρατού μπόλικα μπλόκ ”Βεβαίωσης Εργασιακής Εμπειρίας” (ΒΕΕ) τις οποίες χορηγούν οι μονάδες βάσει σχετικών αποφάσεων και στο πλαίσιο του προγράμματος ”Σύνδεση Θητείας με Αγορά Εργασίας”, ως προϋπηρεσία. Συγκεκριμένα για το υπόλοιπο έτους 2013, διαπιστώθηκε ότι απαιτούνται 1.500 μπλοκ για καθεμία από τις κατηγορίες Βεβαιώσεων για το ΓΕΣ και στο ΓΕΝ. Η σχετική πίστωση είναι 3.552,61».

Αναρωτιόμαστε, που και ποιος συνάδελφος θα βρει δουλειά με αυτές τις βεβαιώσεις. Θα δίνουν βεβαιώσεις από τις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις και τις Λέσχες Αξιωματικών που οι φαντάροι υποχρεώνονται να κάνουν τους υπηρέτες των αξιωματικών; Ακόμη όμως και έτσι, έχουν την ίδια αξία οι βεβαιώσεις για τους γραφιάδες και τις εξειδικευμένες ειδικότητες που κατέχουν τα βύσματα του Πενταγώνου και των προνομιακών θέσεων, με αυτές των δεκάδων χιλιάδων συναδέλφων φαντάρων σκοπάνθρωπων-αγγαρειομάχων των μονάδων της παραμεθορίου; Για μια ακόμη φορά οι ταξικές ανισσότητες κυριαρχούν και ενισχύονται. Κια πάλι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ βολεύουν τα κομματικά τους βύσματα!

Να θυμίσουμε, ότι προηγήθηκαν οι διαρροές που ήθελαν την κυβέρνηση να εξετάζει την παροχή επιδόματος 35 ευρώ στους φαντάρους τρίτεκνων οικογενειών. Η κυβερνητική φιλεσπαχνία επιχειρούσε να αποκρύψει το γεγονός ότι με τις νέες φορολογικές διατάξεις εις βάρος της πολύτεκτης οικογένειας είναι υποχρεωμένη να καταβάλει επιπλέον 3000 ευρώ φόρο ετησίως!

Ακολούθως εξαγγέλθηκε η λεγόμενη «Κοινωνική πολιτική για τους στρατιώτες» που σύμφωνα με διαρροές στα ΜΜΕ οργανώνει η κυβέρνηση. Όπως υποστηρίζει η καθεστωτική προπαγάνδα, όλα άρχισαν από μια επιστολή φαντάρου ο οποίος υπηρετεί τη θητεία του στην παραμεθόριο και της οικογένειας του, που έφτασε στον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά, ενημερώνοντας τον για τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει ο συνάδελφος καθώς και οι δύο του γονείς είναι άνεργοι. Τα παπαγαλάκια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας διαδίδουν ότι το πρωθυπουργικό γραφείο διέταξε καταγραφή των στοιχείων που κάνει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων (Στρατός, Ναυτικό και Αεροπορία), προκειμένου να διαπιστωθεί, πόσοι από τους στρατιώτες, που υπηρετούν τη θητεία τους, έχουν άνεργους και τους δύο γονείς.

Για αριθμό έκπληξη των συναδέλφων που βιώνουν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο τις συνέπειες της πολιτικής κοινωνικών περικοπών και απολύσεων που δρομολογεί η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και τα Μνημόνια Ε.Ε.-ΔΝΤ μιλά η αρθρογραφία, η οποία υποχρεώνει τον ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλο και τον ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκο να λάβει μέτρα.

Αξίζει όμως να παρακολουθήσουμε ποιες είναι οι δύο πιθανές λύσεις που εξετάζει το ΥΠΕΘΑ. Ή θα παίρνει προσωρινή αναβολή ο στρατιώτης που έχει και τους δυο γονείς του άνεργους, ή θα χορηγηθεί στον στρατιώτη ένα μικρό μηνιαίο βοήθημα, μέχρι να πάρει απολυτήριο από τον Στρατό.

Όπως δήλωσε στον Αθήνα 9.84 αρμόδιος παράγοντας του ΥΠΕΘΑ, πολύ σύντομα θα υπάρξει Υπουργική Απόφαση, που θα αντιμετωπίζει θετικά αυτό το πολύ σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα. Δηλαδή τι μας λένε τα παπαγαλάκια του ΥΕΘΑ: ή θα παρατείνεται η ομηρία του νέου από το καθεστώς υποχρεωτικής στράτευσης μέχρι οι γονείς του να βρουν εργασία ώστε να μπορούν να καλύψουν το κόστος της στρατιωτικής θητείας που η κυβέρνηση έχει μεταφέρει στην πλάτη της λαϊκής οικογένειας ή θα μας δίνουν ένα επίδομα ελεημοσύνης για να μας εκμεταλλεύονται εργασιακά στα στρατόπεδα, να μας ετοιμάζουν να καταστείλουμε τους κοινωνικούς αγώνες, να συμμετέχουμε στις βάρβαρες εκστρατείες των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩ ΣΤΡΑΤΟΥ και να γίνουμε κρέας στα κανόνια του ελληνοτουρκικού ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού!

TΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ Ο Α.ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ

Το ενδιαφέρον του Α.Σαμαρά για τους φαντάρους είναι ανατριχιαστικά κάλπικο, αντίστοιχο της αθλιότητας των δημοσιευμάτων των εφημερίδων των εργολάβων, που θυμίζουν αντίστοιχα ανοσιουργήματα ολοκληρωτικών καθεστώτων. Θυμίζει τον πατερναλισμό του Μουσολίνι, του Μεταξά και του Παπαδόπουλου που είχαν πατάξει ομοίως με τον σύγχρονο Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό το εργατικό κίνημα και είχαν θέσει εκτός νόμου τις κοινωνικές διεκδικήσεις.

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, Ο ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΕΕΘΑ «ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ» ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ…

Για αυτό κατάργησαν τα δωρεάν εισιτήρια των καταστάσεων επιβίβασης υποχρεώνοντας τους φαντάρους που αμείβονται με 8,7 ευρώ, να πληρώνουν 200-300 ευρώ για τις μετακινήσεις τους στις άδειες από τα στρατόπεδα της παραμεθορίου και την Κύπρο.

Για αυτό μετέτρεψαν σε αχούρια τα στρατόπεδα, χωρίς καθαριστικά και με δραματικές συνθήκες υγιεινής, χωρίς συντήρηση των οχημάτων και των εγκαταστάσεων, θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική μας ακεραιότητα και την ζωή μας. Περικοπές παντού, αδιαφορία για τον ανθρώπινο παράγοντα.

Για αυτό στέλνουν στα νησιά της άγονης γραμμής φαντάρους φαρμακοποιούς και γιατρούς, κάνοντας δημόσιες σχέσεις στις πλάτες μας, καθώς μας εκμεταλλεύονται και πάλι εργασιακά για να καλύψουν την αδιαφορία και την περιφρόνηση τους για τους νησιώτες.

Για αυτό στέλνουν 6000 φαντάρους στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις ως Υπηρέτες των στρατιωτικών.ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΟΥΝ-ΑΠΑΙΤΟΥΝ Α.ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΑΘΛΙΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ-ΔΕΝ ΨΑΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ «ΦΙΛΕΣΠΛΑΧΝΙΑ» ΤΟΥΣ

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ-ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ

Συνάδελφοι, Υποχρεωτικά μας πήραν στον Στρατό, για να εκπληρώσουμε «το υπέρτατο καθήκον», από το οποίο λούφαραν ή εξαγόρασαν Σαμαράς-Βενιζέλος-Τσίπρας-Καρατζαφέρης. ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να γίνουμε δούλοι στις μονάδες, αναλώσιμοι στη πρώτη γραμμή για τα συμφέροντα τους, συνένοχοι στις εγκληματικές εκστρατείες των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, για να συμμετέχουμε στην Καταστολή όσων αγωνίζονται για «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία»! ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να πληρώσουμε το κόστος της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας όπως μας το επιβάλλει η κυβέρνηση, ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος και τα Μνημόνια που συμφώνησαν Ε.Ε.-ΔΝΤ και τραπεζίτες, τοκογλύφοι.

ΤΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

1.Πηγαίνουμε στα Φρουραρχεία για να πληρώσουν αυτοί όπως είναι υποχρεωμένοι τα εισιτήρια για τα ΚΕΝ.

2. Δεν πληρώνουμε τις φωτογραφίες για την Στρατιωτική Ταυτότητα και το εθνόσημο. Μας πήραν την πολιτική μας ταυτότητα, μας υποχρέωσαν να γίνουμε στρατιώτες, να πληρώσουν αυτοί το κόστος της Στρατιωτικής Ταυτότητας.

3. Δε θα πληρώσουμε εμείς για τα βιβλία που περιγράφουν τα δικαιώματα μας. Τα δικαιώματα μας στον Στρατό δεν είναι Εμπόρευμα για να τα αγοράζει όποιος έχει την οικονομική δυνατότητα. Είναι υποχρέωση του Διοικητή να μας τα γνωστοποιεί και πρέπει να μας μοιράζουν σχετικό έντυπο στην κατάταξη μας.

4. Έξω οι διακινητές μιλιταριστικών βιβλίων από τα KEN. Η διακίνηση τους είναι παράνομη. Ο πρώην ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτης είχε διατάξει ΕΔΕ. Αρνούμαστε την συμμετοχή μας στην παρουσίαση τους: δεν αποτελούν ούτε στρατιωτική διάλεξη, ούτε μέρος του προγράμματος εκπαίδευσης. Βγαίνουμε Παραπονούμενοι.

5. Διεκδικούμε δεύτερο ζευγάρι αρβύλες και τα απαραίτητα είδη που εξασφαλίζουν αξιοπρεπή θητεία.

6. Να μας παρέχετε δωρεάν μπουκάλια νερό στις ασκήσεις. Δε θα κερδίζουν ΚΨΜ-Διοικητές στις πλάτες μας.

7. Διεκδικούμε Δωρεάν Καταστάσεις Μεταβίβασης. Στις άδειες μας πάμε στα Φρουραρχεία δηλώνοντας ότι δεν έχουμε τα λεφτά να πληρώσουμε το εισιτήριο επιστροφής στις μονάδες παραμεθορίου που μας έστειλαν. 
Μας λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά αλλά δίνουν 2 δις το χρόνο στο ΝΑΤΟ και αγοράζουν φρεγάτες 6 δις ευρώ!

Αρνούμαστε τη Μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ. Είναι μετάθεση εκτός συνόρων, απαιτείται η συμφωνία μας –πρέπει να υπογράψουμε σχετικό έντυπο. Δεν υπάρχει κανένας νόμος και διαταγή που να μας υποχρεώνει να πάμε Κύπρο.

ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΔΕΙΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΦΡΟΥΡΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΞΟΔΟ ΜΑΣ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ Η ΜΟΝΑΔΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΑΣ-ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ Ή ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΞΟΔΟΥΧΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΤΙΣ ΛΕΣΧΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΡΟΥ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΜΙΣΘΟΥ. ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ-ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟΦΟΡΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ

ΝΑ ΜΗ ΔΟΘΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕς ΟΠΛΩΝ-ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Ε.Ε.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ, ΜΗ ΔΕΧΤΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ – ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

 

Σχετικά άρθρα

Φτώχεια και ανεργία μαστίζουν το Νότιο Αιγαίο

Super User

Στο κόκκινο πάλι… “στο κόκκινο”

Super User

Δεν είναι ίδιοι όλοι οι εμπορικοί σύλλογοι…

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies